親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

car_li 發表於 17-1-11 06:36
有去到subshine coast. 不過only去在Mooloolaba beach玩.我覺得無咩特別,都係曬下太陽,小朋友玩水,游水 ...

oh thanks. 我去時係冬天, 可能去下aussie world, ginger factory果類景點

大宅

CrabPincers 發表於 17-1-11 07:24
夜麻麻,人生路不熟,你敢在山樹行?我不敢,所以join團
你啱, 就咁join www.glowwormcavetamborinemountain.com.au/admission.htm 係咪已經OK, 洗唔洗join local tour?

thanks.

大宅

sugarbun 發表於 17-1-10 22:58
其實唔join團自己去得嗎? 你最後有去sunshine coast嗎? 好唔好玩?

去到,我預計時間,黃昏到,一等入夜就睇到。因為好多團,所以走都唔怕。

大宅

bbchins 發表於 17-2-9 23:33
去到,我預計時間,黃昏到,一等入夜就睇到。因為好多團,所以走都唔怕。

...
真的嗎? 太好了! 但咁大會唔會搵唔到?

大宅

sugarbun 發表於 17-2-9 23:38

做定功課,搵定路線就唔難搵。

大宅

bbchins 發表於 17-2-10 00:16
做定功課,搵定路線就唔難搵。
請問可以起邊到搵? 我見人地既blog有提過, 但無exact路線

大宅

sugarbun 發表於 17-2-10 13:34
請問可以起邊到搵? 我見人地既blog有提過, 但無exact路線

要睇你係邊度出發,我都係網上 search, 再睇地圖咋。

珍珠宮

sugarbun 發表於 17-2-9 23:38
我join團睇,揀英文團,連埋自助晚餐,食完 buffet酒店接。我鍾意有導遊講解,會介紹埋沿途動植物,如果自己去,就睇少好多野。

大宅

BK Milk勳章

回覆 歡迎致電abc 的帖子

我去過睇.. 藍光虫 .. 冇咩特別... 再揀多次唔會去睇我係3月睇.... 係好黑既環境下見到一點點光... d 光就係藍光虫... 就係睇d 光
反而之後個領隊 車左我地上山睇星星.... 仲正
有好多星, 又睇到流星.. 我睇到兩次流星

如果自己渣車去睇虫要小心一點...
因為個領隊話.. 條路兩邊會有小動物出沒.... 好容易撞親..
同埋條路真係冇燈.. 淨係靠車頭燈....
我地去程既時候... 領隊見到有動物被車死.. 佢叫我地唔好望

大宅

謝謝各位, 我再詳細睇下先, 未詳細研究細節, 只係大約定住先.

MissMaMa, 請問你join英文/中文團? 唔記得左, 我有睇你澳洲油雞架

首頁

尾頁

跳至