自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章

QUEEN314 發表於 16-12-15 15:02
回覆 nainaitze 的帖子

生果報

伯爵府

咁如果仔女需要首期求父母幫忙呢? 比唔比好?

洋房

pi0219 發表於 16-12-15 13:55
星島日報報道】香港仔一名老翁墮海獲救,送院搶救後不治。據悉,死者為退休漁民,警方已聯絡其妻子調查事件 ...

辛辛苦苦分晒d錢,唉。。到頭黎要咁既收場,好慘

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

pi0219 發表於 16-12-15 13:55
星島日報報道】香港仔一名老翁墮海獲救,送院搶救後不治。據悉,死者為退休漁民,警方已聯絡其妻子調查事件 ...
真唔真架, 會唔會報紙作做仔咋?
死者有長期病....或者未必因為仔女而自尋短見既.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:pi0219 的帖子

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有物業自住已經好好,可惜

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pi0219 發表於 16-12-15 14:10
我都覺得可能係佢自己睇唔開, 特別係比左大筆錢D仔女之後, 可能對佢地既期望高左, 希望佢地多D照顧2老, 可 ...

同意! 可能不嬲仔女都係咁上下, 賣樓分錢想仔女照顧多d! 可惜期望過高! 太大落差!rip
放下自在

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我又覺得老人家話好少返嚟個定義係點....我個99個時又同人講佢仔結左婚之後好少返嚟, 但我地個時一個星期返2晚

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:親生仔不如近身錢: 又一例子

老父一直都教,到死後才好比曬D錢子女~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

shun282 發表於 16-12-15 14:28
我覺得報紙個標題對D仔女好唔公平
首先無講佢地之前幾耐見一次, 可能不嬲一兩個月先見一次
可能伯伯自己有 ...

講到仔女甘衰

事實又係咪呢

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:shun282 發表於 16-12-15 14:28 我覺

原帖由 sanjoe 於 16-12-15 發表
講到仔女甘衰

事實又係咪呢
子女結婚後,難保他們會受自己的老公/老婆影響~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

qq媽媽咪 發表於 16-12-15 21:15
我又覺得老人家話好少返嚟個定義係點....我個99個時又同人講佢仔結左婚之後好少返嚟, 但我地個時一個星期返 ...

就甘講好唔公平, 可能分左錢就要前呼後擁, 跟出跟入, 你估二百萬夠食成世咩, 後生年尾可能忙d, 真係唔洗撈咩

伯爵府

金三珣 發表於 16-12-15 14:06
會唔會本身有其他事呀,好地地賣樓分錢。

另外仔女可能又真係唔得閒呢,佢冇講平時成日見喎,會唔會佢自己 ...

赞成,老人家有時想多左

伯爵府

shun282 發表於 16-12-15 14:28
我覺得報紙個標題對D仔女好唔公平
首先無講佢地之前幾耐見一次, 可能不嬲一兩個月先見一次
可能伯伯自己有 ...

同意你的講法

水晶宮

QNDEC 發表於 16-12-15 21:39
就甘講好唔公平, 可能分左錢就要前呼後擁, 跟出跟入, 你估二百萬夠食成世咩, 後生年尾可能忙d, 真係唔洗撈 ...

首頁

尾頁

跳至