1-3歲

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Retroju 發表於 17-4-12 14:32
我10個月左右開始放佢返自己房瞓, Set個Baby monitor ,陪佢瞓着先放佢落床,開頭一晚洗幾次,依家習慣咗 ...

我陪佢訓著再放返網床,佢一扎醒就喊要我陪佢訓,如是者每晚我都係訓兩,三個鐘左右。

大宅

我同你個 case 一樣,每次都等佢訓淋晒先放返佢入網床,一到半夜又喊爆,點拍都唔得,但一放落大人床就可以一直訓到第二朝,最慘同佢訓,我地兩公婆係無校好訓,佢訓到好似打交咁,禽晚重訓到跌左落床尾
所以我都想搵下辦法去解決

男爵府

回覆樓主:

歲半慣佐一齊訓就好難分得開。
等佢再大d啦~
我囡出世到7個月都係訓bb床,但因為一次病佐,同佐大人訓之後,就已經唔可以再自己訓床仔。
依家都20個月都係同大人訓。
由得佢啦~佢訓得好,你又訓得舒服……

大宅

heily123 發表於 17-3-7 09:06
上個星期開始要同大人訓,我地等佢訓著後搬返佢落網床,但半夜扎醒一定爆喊上返大人床,自此之後每晚我都訓 ...

You have to train him to sleep by himself. It will be difficult at first but it is good for both of you and your husband in the long run.
My son sleeps in his own room since he was first month old. He is 21months old now and will tell me that he wanna go back to his crib when he wants to sleep.

複式洋房

我囡都要痴人訓。。18m 啦。留名學野thx

複式洋房

唔狠心就無辦法

別墅

回覆樓主:

我就俾佢係大人床瞓下先,瞓著左再抱佢係自己床度瞓!

首頁

尾頁

跳至