自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

其實你小朋友會唔會係習慣左舊公仔啲味?買返隻一模一樣嘅佢會鍾意嗎?

男爵府

回覆樓主:

呢啲得吾得呀

大宅

BREADWING 發表於 17-3-18 00:37
有冇jm可以話我知,呢隻青蛙公仔可以係邊到買得返或搵到?2手都冇問題或者冇可以係邊到做返一模一樣?隻公 ...

呢隻似唔似?

男爵府

BREADWING 發表於 17-3-18 00:37
有冇jm可以話我知,呢隻青蛙公仔可以係邊到買得返或搵到?2手都冇問題或者冇可以係邊到做返一模一樣?隻公 ...

似嗎?我見3隻手指同你畫既好似. 純粹個人建議,如果鼻哥窿同眼,你可以自己縫番後加上去。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

PUSH
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

畀面勳章 親子王國15週年勳章

jm呢幾個似嗎?
可以同小朋友講青蛙仔去完旅行返嚟長大咗所以個樣變咗d嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

pickles the frog basic 青蛙

珍珠宮

Tiffany2 發表於 17-3-19 01:42
其實你小朋友會唔會係習慣左舊公仔啲味?買返隻一模一樣嘅佢會鍾意嗎?

尋晚有同佢睇過其他青蛙公仔相,佢都唔岩心水,仲係話只要搵以前果隻,問我買隻新既但係要同以前果隻一樣我同佢講隻青蛙太耐已經冇得買,又眼濕濕

珍珠宮

dingdingyiu615 發表於 17-3-19 04:44
jm呢幾個似嗎?
可以同小朋友講青蛙仔去完旅行返嚟長大咗所以個樣變咗d嗎?

第2張果隻唔睇青蛙樣係有d似,因為隻手同腳係用類似呢d彩布

男爵府

畀面勳章 親子王國15週年勳章

別墅

回覆樓主:

有隻叫Pickles the frog,妳係網上搵下多啲圖,睇下似唔似。

別墅

natalady0117 發表於 17-3-19 17:26
有隻叫Pickles the frog,妳係網上搵下多啲圖,睇下似唔似。

原來之前已有JM講過,啱先睇到

男爵府

我無見過呢隻青蛙,但見到咁多jm揾圖揾link,jm們好有愛,希望樓主快d揾到

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

This one?

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

BREADWING 發表於 17-3-19 11:10
尋晚有同佢睇過其他青蛙公仔相,佢都唔岩心水,仲係話只要搵以前果隻,問我買隻新既但係要同以前果隻一樣: ...

你不如諗其他辦法開解佢。我知既方法係畫公仔,寫道別咭等,等佢舒發情感,睇下佢可唔可以放低件事。

我覺得呢d 好似養寵物咁,走左就冇得返轉頭,就算係一樣既但點都唔同。相信好多人細過都應該遇過呢d 情況,我亦試唔少,而家諗番都唏噓架,但父母唔理反而係好事。你俾你個女揀公仔又俾其他公仔俾佢,會唔會反而令佢困住左,以為仲有機會搵番個公仔,咁令佢唔願走番出黎?

你亦唔好自責。

我試過Google 但搵唔到一樣既公仔,睇到d 相都已經有jm 建議左,所以我覺得慢慢幫佢平復心情好d。

珍珠宮

bosch 發表於 17-3-20 00:33
你不如諗其他辦法開解佢。我知既方法係畫公仔,寫道別咭等,等佢舒發情感,睇下佢可唔可以放低件事。

我 ...

係呀,我其實想佢接受多d,如果可以搵返以前果隻緊係好啦,不過冇都冇辦法,我知道就算買第2隻都係取代唔到,我每日都有同佢傾下計,雖然佢仲未接受到青蛙既離開,不過我會繼續慢慢開解佢同佢傾下計,或者搵d野分散佢注意啦

珍珠宮

babymama07 發表於 17-3-19 23:18
This one?

好多謝你地幫我女搵青蛙,其實我都知道好渺茫,或者係搵唔返咖喇,只係當初想住有一線希望嘗試睇下有冇jm係7,8年前係冒險樂園掉過呢隻公仔,如果有我起碼可以問佢借比我出去搵人造過一隻都好,因為我自己都做錯左,冇諗過個女咁重視就掉左佢,發現到原來我一直都唔了解個女,但係今次直著隻青蛙令我可以再次了解返個女,同佢拉近多d

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

其實, 係咪反而要令個女學識點接受, 有D野冇左就冇左? 買過隻新都唔會係一模一樣

.........................................

伯爵府

如果搵唔到, 樓主可以考慮係淘寶定製一隻 有D賣家好勁, 我自己畫既公仔, 佢都可以整出黎, 還原度起碼有9成
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

首頁

尾頁

跳至