懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

ilubibi 發表於 17-7-18 11:26
Hello, 想請問你,我黎緊都係屯門醫院開刀,今日32wks健康院先轉介我到屯院約期見醫生,但比個期我要成37w ...

佢個期話盡快覆你,佢地真係會再打俾你,早少少去醫院見醫生,到時醫生會揀個大約你38週那個星期,是但一日同你開刀,之後又會叫你去健康院再約多一日期,那個期就大約37週咁上下

大宅

Blui314 發表於 17-7-18 21:53
佢個期話盡快覆你,佢地真係會再打俾你,早少少去醫院見醫生,到時醫生會揀個大約你38週那個星期,是但一 ...

明白唔該你呀
有個預算個心都定d

大宅

Blui314 發表於 17-6-5 17:01
我上胎屯門醫院開刀,今胎都想開,但34週仲未見醫生,咁其實會有冇得開刀?同埋幾多週先會話我知有冇得開? ...

我都係第一胎屯門醫院開刀,依家第二胎黎緊27號見醫生傾開刀定順產,想問問你到時醫生係比37-38週之間嘅期你開刀嗎?即時要簽紙確定?謝謝!

別墅

畀面勳章

wong太 發表於 17-7-21 07:58
我都係第一胎屯門醫院開刀,依家第二胎黎緊27號見醫生傾開刀定順產,想問問你到時醫生係比37-38週之間嘅期 ...

其實你見得醫生,都預左你係開刀,佢到時會同你講下啲開刀嘅風險,都會有少少鼓勵你順產嘅,但我當時冇理佢 ,咁佢就會再睇下你38週邊日有期開,會直接再俾埋入院紙你

別墅

回覆樓主

我33周時問左醫生(因我上胎好危險要緊急開刀,可能咁樣,就咁早同我講),佢叫我到35周做決定。奇怪你地咁遲先見醫生決定開刀定順產。上次我係全麻,今次亦因有些問題私家醫生建議開刀,但見人分享開刀生既過程,反而更驚⋯⋯哎,真係唔甘心兩胎都要開刀。

別墅

畀面勳章

nicochau 發表於 17-7-26 20:12
我33周時問左醫生(因我上胎好危險要緊急開刀,可能咁樣,就咁早同我講),佢叫我到35周做決定。奇怪你地咁 ...

你係咪一向都係醫院覆診呀?一般健康院覆診,係會好遲見醫生的

別墅

Blui314 發表於 17-7-27 18:55
你係咪一向都係醫院覆診呀?一般健康院覆診,係會好遲見醫生的

係呀,但因為我都問左醫生幾次,可能咁先咁早同我講呱

首頁

尾頁

跳至