自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

年齡唔係問題,身高唔係距離最緊要睇下大家夾唔夾

別墅

睇下係咪真係中意嫁姐

男爵府

回覆樓主

30歲要搵40歲,差不多啦,
如果男3x.都target under 30女仔啦
女人過35甚至要搵over 50個d添啦,當然如果保養得宜就令計

子爵府

回覆 lottemsn 的帖子

我老公大我11年, 我18就識C9今年我都快50啦! 其實相差幾多年唔係問題, 問題係2個人溝通方法

水晶宮

回覆樓主:

做住朋友睇下溝通上有無問題先, 就算同齡都未必啱傾
過多幾年你朋友再變熟女, 思想差距會收窄

珍珠宮

畀面勳章

我同老公差不多差12年, 一齊左十幾年.
我地本身性格都好唔同, 但又係咁.

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主

就算同年都可以溝通唔到

覺得有疑惑,一係就繼續做朋友,慢慢變為情人

無心,就唔好浪費大家時間

男爵府

lottemsn 發表於 17-7-26 13:24
我朋友話怕溝通上會有問題

你朋友會諗呢d即係都唔係好鐘意人姐 寧缺莫濫囉

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

講真!
同年紀無關,
溝唔溝通到要試過,
大把男人50+歲都同後生仔玩,
關咩事?

不過佢有疑慮都似係覺得唔適合,
如果適合,分分鐘派帖至同你講啦

我個FD就係咁,
差13年,先有後婚,
咁又過咗十幾年LU
花花真美好!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

鍾意咪得囉
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好難講架喎, 要相處過先知, 外人比唔到意見

子爵府

2018復活節勳章

年紀其實唔係太大問題, 重點係外表睇唔睇得出?
溝唔溝通到最重要係睇下雙方心態, 年紀相差大未必溝通唔到, 而年紀相近又未必溝通到

伯爵府

2018復活節勳章

lottemsn 發表於 17-7-26 13:24
我朋友話怕溝通上會有問題

溝通其實唔關年齡事。
就算同年齡,都一樣可以溝通唔到的。

象牙宮

回覆樓主:

無咩野啫,睇大家心態囉!我老公都大我9年,佢咪又係成個大細路咁!堂妹個老公都大13年,成熟穩重呀,兩個都ok恩愛!

男爵府

回覆樓主

上次睇生果報導姐弟戀,兩個相差10年。
男:買紅酒先要睇年份啫,愛情邊會睇年份數字呢樣野!

佢又講得幾好喎!

子爵府

一個人既成熟度同年齡無關
兩個人既相處、溝通更加唔關年齡事

大宅

兩個人夾到就OK~~反而睇埋雙方屋企人有冇意見...好影響可唔可以繼續行落去
親愛的我多麼幸福 人海中能夠遇見你

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

佢唔洗一黎就拍拖架嘛!
可以先同對方相處, 做朋友先~
有FEEL , 鍾意既先去馬。
人地話俾佢聽冇/有問題, 都冇意思, 相處既又唔係我地, 係佢自己!

隔離POST有個獅城凍齡靚仔, 50歲啦~ 重KEEP到咁正~
講真4X又點, 兩個人一齊, 要睇好多樣野既, 性格﹑外貌﹑背景﹑相處﹑感覺。
同對方相處下先啦~
Childhood is journey, not a race.

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔試過又點知呢?除非你朋友自己本身對哩個人無好感,就唸都吾使唸,如果大家都有小小意思,只係數字問題,咁其實都唔係大問題,再加試吓再相處多D,咪知道大家夾唔夾囉!我同我老戈都相差15年,佢好就我,大家都好得嚟!

珍珠宮

lottemsn 發表於 17-7-26 13:20
我女性朋友30頭,今日同佢傾電話,佢話有個40中既人追佢,問我意見!我真係唔識答,其實我覺得真係相差太遠 ...

有錢唔考慮啦,大咁多,第日佢退休要養埋佢咪大鑊。

首頁

尾頁

跳至