懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原來係會多口水,我一直以為我自己嘔緊白泡。但我有好多口水同時亦好口渴

大宅

alexia924 發表於 17-8-7 20:57
原來係會多口水,我一直以為我自己嘔緊白泡。但我有好多口水同時亦好口渴 ...

白泡我都有。。

複式洋房

我情況一樣,口水勁多,覺得D口水有陣酸苦味,一吞就嘔....本身已經一有就狂嘔,完全食唔到野...
由7W開始,一起身就要吐口水吐到訓著,一日吐滿2-3個膠袋,紙巾不離身...
醫院私家中醫都睇過,都止唔到嘔同口水,醫生們都話冇法,盡量捱過12W就會好D神奇地我嘔同吐口水到15W左右就停左了~我而家34W了
加油媽媽!!!!

大宅

puiilove 發表於 17-8-8 16:22
我情況一樣,口水勁多,覺得D口水有陣酸苦味,一吞就嘔....本身已經一有就狂嘔,完全食唔到野...
由7W開始,一起 ...

真的很氣餒。。。又嘔又多口水。。胃酸倒流好似俾火燒心咁。。。好痛苦。。懷孕係一種折磨痛苦的開始。。

複式洋房

unbubu 發表於 17-8-8 16:23
真的很氣餒。。。又嘔又多口水。。胃酸倒流好似俾火燒心咁。。。好痛苦。。懷孕係一種折磨痛苦的開始。。
...
我果時7w開始又嘔又吐口水又食唔到野又晚晚嘔到火燒心,幾個醫生都話冇法,總之要捱過12w,所有食糖,酸野,薑片...咩偏坊都冇用....好絕望,喊左好多晚,有次迫自己食啖包吊命,都一路喊一路食....
而家諗返果段日子都驚
但捱過左就好舒服架喇,睇住BB係個肚度一日一日咁大就咩都抵返~

大宅

puiilove 發表於 17-8-8 16:35
我果時7w開始又嘔又吐口水又食唔到野又晚晚嘔到火燒心,幾個醫生都話冇法,總之要捱過12w,所有食糖,酸野,薑片 ...

我而加就係一路食一嘔一路喊。。。完全感受唔到懷孕有咩咁幸福開心...

別墅

yikichan113 發表於 17-8-6 23:33
我都lur左幾星期,係屋企就整個有蓋紙杯,係公司就用膠袋+紙巾,食飽同肚餓時仲特別多,好困擾
...

我lur 左27週,日日屋企攬住個杯過 出街就拎膠袋,好影響生活。

別墅

puiilove 發表於 17-8-8 16:22
由7W開始,一起 ...

我嘔就停左,依然口水不斷,依家27週啦

伯爵府

unbubu 發表於 17-8-4 17:45
吞得多就嘔得仲勁。。你地有咁既情況嗎?會點做?

好似又唔會甘樣

首頁

尾頁

跳至