母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

wb128720 發表於 17-10-2 16:26
回覆 minnng 的帖子

我拎咗佢條頭髮

無意中路過見到你個post , 發表下意見。
分唔分開最主要係睇下你同你先生仲有冇感情,佢有惡習係另一回事。
如你仲好愛他,你係走唔甩的,就算離左婚搬走埋,你地自然又會走返埋一齊。

如果係咁,你只可以等佢改過(好多過來人都話係突然叮一聲覺得再唔想吸毒,機緣未到你刀架頸都冇用),期間你同bb 要小心,保障自己安全健康。

如果你對此男人已死心,快啲離開,唔好等佢,亦唔好耳仔軟。

如果呢個男人會影響你同bb 安全和健康,不論你愛唔愛佢,有冇人挽留你罵你,一定要走。

我家人最近都為左離唔離開個家而好痛苦,我覺得忠於自己的需要和感覺係最重要。

其實社區好似資源可以令你同bb 過得更好,雖然社工未必明白你苦況,但調配資源絕對做得到。

男爵府

wb128720 發表於 17-9-29 12:42
回覆 歐買尬 的帖子

係呀!我而家揾嘢做,打算揾錢帶bb租屋,但係佢啲屋企人係咁勸我留低,好煩,第日就算 ...

佢吸毒 點同你爭?法官都吾會判個bb俾一個吸毒人士照顧

男爵府

MommyPanel勳章 認識瑞士牛牛第二回

wb128720 發表於 17-9-24 13:21
我一有咗就戒咗毒了,而家差唔多兩年,之前食咗十年,有時有些沮喪,想揾人傾吓,但又冇人明白,社工都體會 ...咁佢又唔會喺屋企食嘅,我地同老爺奶奶一齊住,但係同唔同佢分開先令我煩惱
樓主,你現在生活如何?

這兩天,5歲小女孩臨臨被虐至死的新聞,你知道嗎?
兩年前,你可以為囡囡戒毒,我相信你是好媽媽!!

另一半至今仍吸毒、仍責罵你,你信他會愛錫囡囡嗎?

沒有人比你更愛囡囡,你要保護囡囡啊!!

不要怕,要主動尋求協助。
加油! 前路或難行,但總有出口的!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊