懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

林安安 發表於 17-10-25 16:28
我係返SALES, 而家有左BB 8個月, 每日都要企, 上司已經對我好好, 粗重工夫唔使我做, 冇客既時候可以坐, 但 ...

我諗大肚都會令你情緒起伏,同老公或朋友傾下計,上黎同JM 傾下。 自己都可落樓下行下散下步,睇下笑片。

有兩個問題想問是:
1.當初為何想生BB?
2. 為何無法獨處,會覺得慘? 獨處時有人覺得是自在,但你是有甚麼感覺呢?

另外,陀B,生B,湊B 都要有心理準備係辛苦。但BB 的成長和笑容肯定是人生最幸福的經歷,呢種幸福老公都俾唔到你。

複式洋房

我係返SALES, 而家有左BB 8個月, 每日都要企, 上司已經對我好好, 粗重工夫唔使我做, 冇客既時候可以坐, 但 ...

我剛開始產假,前2後8,產假前兩個星期每日返工好攰,工作要企、行樓梯、仲好勞氣...每日同自己講好快、倒數中、加油...開始產假就補眠、儲精力...
好多媽媽都係在職媽媽,要返工又要做家務仲要懷胎十月孕育BB...媽媽呢份工係一輩子,但係又非常甜蜜!加油!呢度有好多同路人同你一齊、為你打氣!

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

應該8個月喇,其實你真係好好彩喇,遇到個咁好既上司,你要諗下有幾多JM每日頂住個上司既鬧,仲要做多咁多嘢

珍珠宮

我陀咁耐成日都拍打我老公(當然唔係大力)
鬧佢點解唔戴套!
佢只會笑騎騎對住我

發洩完又係一條好漢

洋房

加油啊媽媽(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)你已經好叻叻~你有(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)陪住唔寂莫~仲有2個月見到(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)就咩都值得~加油(emoji)(emoji)加油(emoji)(emoji)

禁止訪問

大宅

你已經8個月。BB已經感受到媽媽。你今講會唔會太自私?加油媽媽。

別墅

我都係8個月多啲又係做sales,
其實做我地呢行有左真係好辛苦...又受氣
啲客整跌啲野見你大肚都係老馮等你執...

不過我一諗起仲有兩個月都無就見到呀囡,
我會不停同自己講要加油頂住。
到你bb出左世你會覺得咩都值得嫁喇。

我老公都要番工同埋佢放星期日,啲假錯開哂。
我地都係一個月先一齊放一日假。
佢番早收早,我番晏收晏。
不過我會同老公反應叫佢盡量多啲抽時間陪我。
你可以話比老公知你嘅感受

加油呀!

禁止訪問

大宅

回覆樓主

加油呀 頂埋呢兩個月 你老公搵錢返工都係想比好生活你同bb呀

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至