跳至

首頁

尾頁

洋房

Hi Chorlui,

Can you send me the doctor's info?

[email protected]

Many thanks.

原帖由 ChorLui 於 09-2-26 17:20 發表

我個b之前都又紅又"鞋"…唔敢搽有類固醇既野。有同事介紹我一個兒科 +皮膚科醫生,佢開既cream一定唔會有類固醇。搽咗約一星期,差不多好番哂。

別墅

我有1個睇皮膚好叻嘅醫生可以介紹比你, 你可pm 我話你知. 我身邊都有很多人睇佢, 因為唔貴而且兩三日已明顯轉好. 我d同事睇香港腳, 我個女滿月時成面敏感,好肉酸, 又係用金銀花洗臉. 洗完仲衰, 好乾. 攪到滿月時唔靚女, 第二日先去睇醫生(3百幾蚊), 塗完兩次藥膏已見大好轉, 所以依家擺樽藥看門口, 用完再去醫生比幾十蚊配藥膏.
而我老公就睇過腳板底嘅疣($100/粒). 我奶奶睇過灰甲($500/1次,要覆診多一次). 我朋友睇過毛襄炎(因佢公司有醫療,所以比$30可以出門口).
不過醫生就寸D, 同埋睇証好鬼快, 望一望你塊臉已經知道係乜事, 唔洗5分鐘出去等取藥. 唔知仲以為佢無料到.

洋房

Hi Christine,

Can you pm me the doc's info, thanks.

原帖由 christine1227bb 於 10-4-1 01:14 發表
我有1個睇皮膚好叻嘅醫生可以介紹比你, 你可pm 我話你知. 我身邊都有很多人睇佢, 因為唔貴而且兩三日已明顯轉好. 我d同事睇香港腳, 我個女滿月時成面敏感,好肉酸, 又係用金銀花洗臉. 洗完仲衰, 好乾. 攪到滿月時唔 ...

別墅

已pm比你啦!
呢位醫生睇皮膚真係一流架^^
但我個人認為睇感冒,傷風就麻麻地啦.
原帖由 coinng 於 10-4-3 01:10 發表

Can you pm me the doc's info, thanks.

大宅

spyglass

複式洋房

Would you please also pm me the doctor's info. Or send me at [email protected].

Many many thanks.

原帖由 christine1227bb 於 10-4-1 01:14 發表
我有1個睇皮膚好叻嘅醫生可以介紹比你, 你可pm 我話你知. 我身邊都有很多人睇佢, 因為唔貴而且兩三日已明顯轉好. 我d同事睇香港腳, 我個女滿月時成面敏感,好肉酸, 又係用金銀花洗臉. 洗完仲衰, 好乾. 攪到滿月時唔 ...

複式洋房

Hi ChorLui,

Would you please also pm me the doctor's info. Or send me at [email protected].

Many many thanks.

原帖由 ChorLui 於 09-2-26 17:20 發表

我個b之前都又紅又"鞋"…唔敢搽有類固醇既野。有同事介紹我一個兒科 +皮膚科醫生,佢開既cream一定唔會有類固醇。搽咗約一星期,差不多好番哂。

子爵府

好媽媽勳章

我b滿月時成身都係紅粒. 查醫生比既同用cetaphil都無用,係用左kielh LOTION 就無事.

複式洋房

我個仔also have 濕疹 at all body , b4 see doctor give me some cream but no better , he alway "r" 出BLOOD , which cream is good for BB, please help ~~~~~

複式洋房

or send to my email [email protected].

thanks a lot~

phyllis

複式洋房

原帖由 poonfamily 於 10-4-9 10:42 發表

or send to my email [email protected]

Carey

複式洋房

or send to my email [email protected]

Carey

子爵府

好媽媽勳章

KIELH'S LOTION works for my bb.

it is just a lotion for daily use. not medicated. but. it eases all the red dots..

別墅

想要醫生資料嘅媽咪請check PM.
如有去睇呢個醫生嘅媽咪, 希望你哋係度講返bb 有無好轉, 我都想知呀, 我都希望無介紹錯比你哋.

複式洋房

你好, 你小朋友是否飲配方牛奶粉, 你有沒有想過可能是牛奶乳糖敏感?
我是一個過來, 我BB出生時飲人奶一個月後轉牛奶粉, 之後皮膚開始敏感, 用過所謂XX花沖涼, 防敏感沖涼液, 又睇過醫生, 結果都係唔得. 我朋友女兒大我BB3個月情況比你嚴重到要入院.
有一天係電視睇到牛奶嘅壞處及乳糖敏感.(可睇下面條片)
http://www.youtube.com/watch?v=EstQGh08wlw
記起曾經睇過TV有位女兒科醫生講過乳糖敏感, 牛奶不一定好, 她說其實羊奶和豆奶都很好不會有乳糖敏感. 之後我上網找羊奶粉資料, 然後我BB轉飲羊奶, 就這樣不需要搽什麼, 用什麼便好了.
至於我朋友BB女入院後醫生轉左豆奶比佢女兒飲, 結果敏感全好了出院, 我朋友立即找我問我羊奶資料(因為我有將我BB敏感相片及好番情況po 係facebook,所以佢睇到.)之後佢女兒便轉飲羊奶, 我BB現在18個月,好女兒21個月敏感沒有再係我地孩子身上發生.
我說: 不一定是因為乳糖敏感, 但如果用晒所有方法都唔得, 係米用錯方法呢, 敏感一定有佢原頭, 為何不試下呢, 而且是轉羊奶粉而已.
在此分享因為感受得到媽媽的心痛,祝各敏感孩子早日康復.

原帖由 rubbinma 於 09-2-24 13:58 發表
睇西醫比左Aqueous Cream同埋1% Uni cort Cream醫生話好嚴重先搽, A Cream完全冇用, 又試過E Cream都唔得先試1% Uni Cort Cream...一搽就好,唔搽1日就又番發! 而家試緊babykingdom媽咪比嘅藥方加埋牡丹皮20克...希望 ...

大宅

Can you send the doctor's info to my email: [email protected]
thanks very much!

別墅

Christine,

Would you please send the doctor's info to me

Thank you very much

複式洋房

Pls pm me. Many thanks!

複式洋房

你好,

我都想要醫生資料,可否send e-mail 給我

Many thanks !

大宅

試下轉食羊奶粉會唔會好d

首頁

尾頁

跳至