自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

elainechannnn 發表於 18-1-1 22:33
個呀太咁樣好冇口德啫!

認同

公爵府

回覆樓主

唔抵得老人家多人探啫,自己冇嘛。

我c6 有個朋友又係咁,試過幾次我 post C6 同亞仔啲相,佢都會講啲難聽既說話。有次我真係比個嬲嬲佢,差啲想爆佢了。不過諗一諗,佢連生3個女,可能係妒忌我C6 有個仔所以先咁 ,朋友圈都知佢恨仔,但生都第3個都係女,我諗佢唔會追了。

諗到呢度,我就 del 個嬲嬲,原諒佢吧。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

回覆樓主

可能唔抵得嫲嫲兒孫滿堂,唔好怪佢

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

複式洋房

回覆 日本成 的帖子

果個X太一定係無仔女返嚟陪佢睇佢, 佢唔低得你地對麻麻好, 呢D人要當佢透明唔好理佢

男爵府

teaspoon 發表於 18-1-2 11:07
樓主快快安慰嫲嫲啦,果啲阿太酸葡萄炸。

同咗佢講話唔好再同呢個人講野,唔好再理佢,得閒去陪佢飲下午茶

男爵府

milk323 發表於 18-1-2 12:25
唔抵得老人家多人探啫,自己冇嘛。

我c6 有個朋友又係咁,試過幾次我 post C6 同亞仔啲相,佢都會講啲難聽 ...

係,d人提子人地就講難聽說話,等你唔開心

唔需要因爲佢地搞到自己唔開心,佢地唔值得囉

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

日本成發表於18-1-1 22:17
話說今日放假,阿媽同我就帶埋個仔去搵我嫲嫲坐下,陪下老人家,上到去我同阿媽就落樓下買少少野食,放得阿...

身體力行,多D探老人家⋯⋯

侯爵府

日本成 發表於 18-1-2 10:30
我深信如果我阿爸係到,佢一定會咁

夾好時間
搵日一家大細拉埋姑姐個邊去飲茶
開一圍大檯
威俾佢睇

寸d可以問佢一個人食啊?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

咁冇口德
樓主嫲嫲太孫都有,都唔知幾好福氣

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

日本成 發表於 18-1-1 22:54
係!自己一個人住(emoji)(emoji)

叫嬤嬤约其他人去飲茶,飛起X太,特登話佢好冇口德,食左都背脊骨落。

你外家的人為何佢話冇x用,係賺錢唔多但少人來探?x太自己的兒孫又有几叻或孝順?有冇說話可吋番佢?下次嬤嬤就可以俾番說話佢聽。

下次X太撩你或你媽為何嬷嬤冇去飲茶,就話:因你口舌招遊好口臭。

伯爵府

回覆樓主:

X太唔抵得你嫲嫲咁多人探佢,呢啲8婆唔需要咁上心

珍珠宮

日本成 發表於 18-1-1 22:17
話說今日放假,阿媽同我就帶埋個仔去搵我嫲嫲坐下,陪下老人家,上到去我同阿媽就落樓下買少少野食,放得阿 ...

成班老人家坐埋講呢啲唔出奇啦。
問題係你地點密々去探都唔係日日有人上門,若佢又冇一兩個“死黨”做鄰居可傾訴下,性格又受唔到呢啲閒言閒語,搞到要窩在家就真係要正視,屈在家身體好易滑落。
揾下附近有冇長者中心,參加下活動會好些。

侯爵府

親子王國15週年勳章

啲老人家係咁, 會亂講野。

有次我地一家三口去奶奶度飲茶, 之後見天氣好係海邊散步....... 撞到有個同座既同我奶奶講, "阿仔一家黎睇你咁好呀? 而家好少返黎呀呵? 阿仔多啲返黎啦"

完全 O 哂咀......... 一星期至少有見一次..... 大時大節一定有約, 隔兩日會打下電話....... 咩事呀? 咪講到我成日唔返咁囉好無?

問奶奶有同佢講起我地? 完全無....... 又唔係同層, 唔知佢做乜無啦啦係度說教........ 後來知......... 原來佢自己個仔結婚搬左出去後好少返黎

首頁

尾頁

跳至