懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

mshdf 發表於 18-1-22 22:52
只要唔係生刺身同蟹就ok?
暫時知道腐皮,蟹棒,玉子,熟蝦,炸蝦壽司可以。
btw好掛住帆立貝刺身同三文魚 ...

我之前聽人講過 話蒸番熱黎食 要蒸耐啲 不過味道一定會差啲
不過我都唔敢試 冇謂博啦 呀b健康重要過一切 坐完月先開大餐:mother::mother:

珍珠宮

回覆樓主

我都同你一樣,突然間好想食壽司。除左生嘢,我就點熟壽司食。

男爵府

RubyYu07 發表於 18-1-23 21:36
我都同你一樣,突然間好想食壽司。除左生嘢,我就點熟壽司食。

X2, 食熟壽司/手卷,紫菜有營養

珍珠宮

timtamgal 發表於 18-1-27 22:24
X2, 食熟壽司/手卷,紫菜有營養

係,只要唔食生嘢就得,算係過下癮。

複式洋房

回覆樓主

我二胎了 都係照食
無咩問題 其實搵間衛生d 又唔係成日食都okay

複式洋房

回覆樓主:

我食左幾次啦,除左生熟3文魚唔食得之外其他蝦帶子海膽貝帆立北寄貝全部都食過晒!重要次次去親都食到飽,都無問題,唔食3文魚係因為我老公話外國d三文魚有病死左好多,d人為左減少損失俾抗生素d魚食所以我地2公婆都唔食三文魚,我由懷孕知道有問題到而架都無食過啦!前期唔知食過3,4次,下個月生得啦!食魚生要選多人食既地方重要有得睇同簡好似咩迴旋壽司果d就ok啦!我由孕中期老公就俾我食啦!雪糕西瓜都食過一次!中後期我咩都食!而架都想買西瓜食,上次食西瓜係因為bbq完!食完杯裝雪糕我老公要我 敷暖水袋或者飲疆水如果唔係唔準食!哈哈

男爵府

fioncu 發表於 18-1-29 10:14
我食左幾次啦,除左生熟3文魚唔食得之外其他蝦帶子海膽貝帆立北寄貝全部都食過晒!重要次次去親都食到飽, ...

西瓜懷孕都有食 而家21周 我住外國 啲邊係夏天 熱到死 唔食唔得 不過我唔係成日食 知道有左到今日食過三次。都唔敢食咁多。壽司我都有食 係唔食生野

男爵府

mshdf 發表於 18-1-22 22:52
只要唔係生刺身同蟹就ok?
暫時知道腐皮,蟹棒,玉子,熟蝦,炸蝦壽司可以。
btw好掛住帆立貝刺身同三文魚 ...

最好唔好食你唔知佢係咪新鮮有無mix過其他野

首頁

尾頁

跳至