自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Mei 發表於 18-2-6 22:08

唔係用電腦,我都係用apps見到,同埋好多帖只有寫禁止訪問/禁止發 ...

我未見過,可能冇留意
感激遇上你~

琥珀宮

畀面勳章

Mei 發表於 18-2-6 22:32
我都話呢度D JM神通廣大,勁
不過我都唔係好明

紅牌黃牌,視乎所犯大或細
細嘅就黃牌,大 d 就紅牌
唔係累積牌數而出局,可能所犯嘅,一出就會被 out,例如比人發現係分身 + 推舖 / 打手搵食 / 粗口咁

如有錯誤,請其他 jm 指正 / 補充

男爵府

好媽媽勳章

I9528 發表於 18-2-6 22:40
紅牌黃牌,視乎所犯大或細
細嘅就黃牌,大 d 就紅牌
唔係累積牌數而出局,可能所犯嘅,一出就會被 out,例 ...

咁我哋D局外人會唔會知個個人係唔係已經被out, 定係短暫停賽架?

男爵府

Mei 發表於 18-2-6 22:38
你load返上去6樓幅圖,我用紅筆在左手邊圈住個個位

我意思係用手機app睇吾到有

男爵府

好媽媽勳章

thomaswop 發表於 18-2-6 22:45
我意思係用手機app睇吾到有

我都係用手機Apps見到有,所以好奇問大家

琥珀宮

畀面勳章

Mei 發表於 18-2-6 22:43
咁我哋D局外人會唔會知個個人係唔係已經被out, 定係短暫停賽架?

如果想知,好似電腦版中,可以搵到 <----- 呢個係前人講過,但我無試過搵,所以唔肯定

男爵府

希望無啦
唔方好野

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

紅黄牌係果個回帖被警告,版主俾個牌佢留念。
儲夠一定數量就會禁言,再多d就禁訪,如屬嚴重違規,唔駛等收牌,版主會因應情況即時禁言/訪。呢d閃咭唔好儲。

男爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 18-2-7 01:02
紅黄牌係果個回帖被警告,版出俾個牌佢留念。
儲夠一定數量就會禁言,再多d就禁訪,如屬嚴重違規,唔駛等收 ...

我見佢除左有紅黃牌個帖外,其他回帖都全部係寫住禁止訪問/禁止發言,不過其他回帖就無紅黃牌,咁係唔係即係離左場,永不超生

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Mei 發表於 18-2-7 07:31
我見佢除左有紅黃牌個帖外,其他回帖都全部係寫住禁止訪問/禁止發言,不過其他回帖就無紅黃牌,咁係唔係即 ...

睇下禁言定禁訪,禁言有時限,到期就會解封,但警告牌永遠喺果個犯規帖度。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 18-2-7 07:39
睇下禁言定禁訪,禁言有時限,到期就會解封,但警告牌永遠喺果個犯規帖度。
...

咁我哋呢D八卦既外人會唔會知佢係禁言定禁訪架?
同埋咩情況只係禁言,咩情況會禁訪架?

王國長老

Mei 發表於 18-2-6 17:51
咁我哋呢D八卦既外人會唔會知佢係禁言定禁訪架?
同埋咩情況只係禁言,咩情況會禁訪架 ...
基本上唔犯規或影響版面運作係唔會被警告/禁言/禁訪,版規喺每一版都置頂,BK一向都鼓勵會員睇版規 http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3593043&extra=page%3D1
親子王國管理員及版主不會公開用戶封戶原因,當事人被禁言或禁訪時會收到通知或事前收到警告,如當事人有任何不明白之處,請按討論區左下「聯絡管理員」發出查詢;倘若其他國民是當事人的友人而欲了解事件,應自行向當事人查詢

非當事人都會見到係禁言或禁訪,如見到當事人個網名同大頭相下面寫住禁止訪問的話,呢個會員就係被封戶(禁訪)。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 18-2-7 10:18
基本上唔犯規或影響版面運作係唔會被警告/禁言/禁訪,版規喺每一版都置頂,BK一向都鼓勵會員睇版規 http:// ...

明白了,多謝解答

首頁

尾頁

跳至