自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主

個男人好慘

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

snowshine1357 發表於 18-2-20 09:11
我老公都係比晒份糧我,但我都會自動自覺比足夠錢佢,佢無問我拎我都會比,返而佢成日叫我禁錢自己袋,因為 ...

有d計到話,坐車10蚊,食飯50...,就比60

子爵府

littlefunpig 發表於 18-2-20 08:33
呢個係好多BK 覺得理所當然既事/最理想既老公
尤其是越無錢果d越覺得個老公除左食同返工搭車就一蚊 ...

睇下樓上樓下reply便感受到

男爵府

2018復活節勳章

我覺得男人返工唔可以咁~~~
JA係我覺得佢有俾到返屋企~
之後都要俾D責下袋~

真係同同事 朋友出去食個飯 飲下野都無錢咩~

水晶宮

好小遇到咁嘅男人!大花錢的男人就見得多!搞到老婆日日食粥水!自己餐餐大魚肉!

禁止訪問

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 18-2-20 09:08
case老公開唔開心就唔知,佢老婆好開心就真

我只係認為夫/婦開心生活都會早死,無話enjoy就唔會咁早過世

大宅

回覆樓主:

我c6都係俾哂份糧我打理,一半拎去儲,一半拎去用,另外我同佢各攞5千去用,用哂5千要再攞錢就自已拎同記落簿仔到

用戶要求終止服務

回覆樓主

近呢幾年,真係好難有啲咁蠢嘅男人……邊有畀晒老婆洗,自己仲要問佢攞返轉頭……男人好花弗就聽得多.....

啱啱聽返來,個男人結咗3次婚,因為每次都要比贍養費,而家個男人個女朋友拍左幾年拖,佢死都唔肯結婚,因為驚又要俾贍養費.....

珍珠宮

回覆樓主:

我認識個女人都係咁,佢老公所有財務都係女人管晒, 不過又唔見有什麼慘情況,佢老公大魚大肉日日上Facebook, 一年去3次旅行, 仲要請埋外家的人去, 一去就起碼6, 7個人, 包括佢地自己2個仔女在內, 不知幾開心, 幾富貴。其實都要睇下個女人點樣管。

伯爵府

good_pig 發表於 18-2-20 08:14
一個男人,一世人就比老婆控制曬所有財政,一個月比返剛剛夠返工所需嘅錢

退休後冇錢比老婆仲慘,每日得返 ...
呢個世界無奇不有架!!! 我都識一個男人係咁, 由中四開始同隔離校女生拍拖, 個女生當時已經係又肥又唔靚, 即係d人叫既pork chop, 仲要係惡死既,

跟住長大後就同呢個女生結婚生仔, 到而家成50歲,
但係無私己既, 話賺既所有錢比晒老婆貼外家, 早幾年仲賣樓幫老婆還錢, 因為老婆太大洗,你話好似前b嫂拎晒d錢裝身扮靚都叫養下眼, 最慘係零打扮, 成面斑, 肚腩大過鬆, 都唔知洗左去邊, 可能成日食野卦???

但個男人唔係搵唔到錢, 之前都搵4 - 5萬一個月, 個老婆自己又有返工.....其實, 咁可能個男人之前返big6做野, 個老婆就要佢無錢, 唔好有身痕機會, 不過.........如果我係個男人, 坦白講, 都寧願搵過件!!!

所以, 人間慘事真係大把, 100歲唔ham都有新聞架!!!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Ytteb 發表於 18-2-20 09:17
睇下樓上樓下reply便感受到

有批人成日要覺得食住對方,點解大家關係唔係平等

男爵府

瞓得好勳章

回覆樓主

你地都仲好,至少係男人揾錢。
我老爺係正宗嘅姑爺仔,我奶奶每日出鋪頭做生意賺錢,仲要每日係鋪頭煮好飯,老爺定時定候就去食飯,老爺就每日拎住奶奶賺嘅錢炒股票,老爺前排撞車整親隻腳,奶奶每日都煲湯俾佢飲,生活上奶奶照顧得好好,生活費又係我奶奶賺錢,我十分佩服奶奶,反而好睇唔起老爺

寶石宮

^—^ 發表於 18-2-20 09:32
近呢幾年,真係好難有啲咁蠢嘅男人……邊有畀晒老婆洗,自己仲要問佢攞返轉頭……男人好花弗就聽得多.....
...

都退休,係上一代嘅人

寶石宮

mln 發表於 18-2-20 09:35
我認識個女人都係咁,佢老公所有財務都係女人管晒, 不過又唔見有什麼慘情況,佢老公大魚大肉日日上Facebook ...

咁當然呢d係其他case

寶石宮

fivebeanrice 發表於 18-2-20 09:37
呢個世界無奇不有架!!! 我都識一個男人係咁, 由中四開始同隔離校女生拍拖, 個女生當時已經係又肥又唔靚, 即 ...

要乜痕,一個lunch時間都可以啦。

可能真係前世

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

poor
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

good_pig 發表於 18-2-20 09:41
要乜痕,一個lunch時間都可以啦。

可能真係前世
我都覺個男人前世應該滅左個女人成個家族先有今世既生活

侯爵府

回覆樓主:

有些家庭係咁既傳統,好似我奶奶係管屋企財政,咁我老公兄弟都好自然俾老婆管家,我剛結婚時老公個個月俾糧單我,想我管數,我同佢講你俾我我會洗唔識管,佢無奈自己做返財政管理。

用戶要求終止服務

good_pig 發表於 18-2-20 09:39
都退休,係上一代嘅人

我話好花弗,都係上一代嘅人,其實聽返嚟,真係好少男人會畀晒錢個老婆洗,自己仲要問佢攞返轉頭,我聽到呢d,只可以話佢男人自己攞嚟衰……

有啲就算係人哋面前對到個老婆點好點好,返到屋企又係鬧到個老婆死,反而真係對佢老婆好好,好幸福,唔係冇,係少之又少⋯⋯好多唔會係人哋面前鬧交姐......鬧交都等無人見到先啦

首頁
12345...8

尾頁

跳至