親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

shinku 發表於 18-3-22 11:54
你咁講,我都記得有個朋友托我地去機場免稅店買酒,
個職員話得番特別版,
所謂特別版就係包裝唔同左,

估唔到日本人都有呢一招

我老婆都有個自我安慰 嘅解釋
佢話人哋可能預你拎去送禮
大盒兼特別 嘅包裝
咁樣靚啲嗎

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Gloriasogashiwa 發表於 18-3-21 20:40
我鐘意行天神商店街,人少d,貨品平些,長都行唔完。
買咗什麼平貨品? 衣服? 有冇什麼店舖特別喜歡? Thanks.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

manu4211963 發表於 18-3-22 10:32
關西機場免稅店

京都嵐山買咗一個太陽能搖擺公仔
Porter 銀包 / 袋 大約平過香港幾多? 是否在專門買? or department store?

子爵府

dw0501 發表於 18-3-22 13:59
Porter 銀包 / 袋 大約平過香港幾多? 是否在專門買? or department store?

平咗幾多錢真係唔記得
之前買過一個尼龍質地黏貼帶嘅銀包約¥5000
返嚟喺香港睇 係平左嘅

大阪Tokyu Hands 買銀包(2015or16)
佢都好多款(2017比2015更多)
南崛江orange street專門店(2017)
買過一個女裝 孭帶 手袋( 我唔識係咪咁形容)
之前Tokyu Hands ,香港都唔見有

子爵府

dw0501 發表於 18-3-22 13:55
買咗什麼平貨品? 衣服? 有冇什麼店舖特別喜歡? Thanks.

我沒有特定買甚麽,上次買了1000円/3條 日本製造手巾仔,600円/T恤,300円/飾物。附近的天神市場的蔬果和海鮮都好抵。

侯爵府

Gloriasogashiwa 發表於 18-3-24 18:50
我沒有特定買甚麽,上次買了1000円/3條 日本製造手巾仔,600円/T恤,300円/飾物。附近的天神市場的蔬果和 ...
好吸引, 希望我都有收穫 .... 天神市場在哪裡? Market or supermarket? Thanks.

首頁

尾頁

跳至