嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章

回覆樓主:

但提一提你,因阿b太細,上親子班會增加患傳染病的風險,所以酒精搓手液,口罩,潤膚霜係必備的.同預左會因病上一期又唔上一期咁. 重有記得番屋企同阿b玩下親子班學的,當做功課咁,會進步得快啲.

另外,若想了解現在香港的特殊教育,可去教育王國看看.

複式洋房

jody4444 發表於 18-5-11 23:56
但提一提你,因阿b太細,上親子班會增加患傳染病的風險,所以酒精搓手液,口罩,潤膚霜係必備的.同預左會因病上 ...

多謝你呀!俾左咁多有用的建議我,真係多謝晒!

別墅

我想問吓唔係要到12個月唔應名字先係red flag? 我bb八個月,都唔係好識,工人叫就好啲,我叫就唔係好應,攪到我都有啲驚,但bb痴人,要人抱,眼會追人望,不過近排發現佢隻手有時會開合,又有啲驚....

複式洋房

irenewsw 發表於 18-5-17 21:24
我想問吓唔係要到12個月唔應名字先係red flag? 我bb八個月,都唔係好識,工人叫就好啲,我叫就唔係好應,攪 ...

係啊,去左健康院見左醫生,距都話要到到12個月如果仲唔識先可以扣左叫名果part噶分。所以宜家幫唔到我,如果實在擔心就讓我去出面穩私家

複式洋房

Tinamum 發表於 18-5-7 11:23
啊b宜家九個月+,平時基本都係我自己湊距,家婆同老公偶爾幫下手。但距完全唔依戀我,對親人同陌生人無區別 ...

bb十一個月左右突然發展突飛猛進,宜家各方面都好正常。識笑識同人互動、精精靈靈咁多謝各位~ 希望每個bb都健健康康

首頁

尾頁

跳至