自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

我見好多人抱bb淨係顧住個頭同身,唔理bb嘅手手腳腳每次跟住佢哋後面都覺得有危險。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

危機意識不足

水晶宮

回覆樓主:

呢條滑梯係比大d 的小朋友玩, 一歲唔啱玩, 大人亦唔啱玩。

另外, 抱住小朋友sir 滑梯唔應該抱到咁款, 係要包住幼兒手脚 。呢一代d家長 係緊張大師但又粗心大意。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

寶石宮

2023年兔年勳章

LucaLuLu 發表於 18-6-28 16:45
該名來自美國的媽媽Heather Clare日前在其社交網站facebook分享慘痛經歷。她憶述,2015年女兒Meadow約 ...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

心到痛埋

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

牛皇妹 發表於 18-6-28 18:36
個呀媽都有問題,咁嘅身形仲諗住玩個咁窄嘅滑梯,抱成咁右唔用對手攬晒二隻腳
...
係,應該要攬實佢隻腳,到佢意識到都已經太遲

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

小肥兔 發表於 18-6-28 18:43
踩單車時見過個爸爸心口揹住個 B 踩單車,佢仲要想扒頭, 我即時停低咗, 等佢過咗一段路先繼續, 技術幾叻 ...
佢個BB有幾大呀真係好危險,成日諗住冇咁好彩到自己,意外往往就係咁發生

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

LucaLuLu 發表於 18-6-29 09:46
佢個BB有幾大呀真係好危險,成日諗住冇咁好彩到自己,意外往往就係咁發生
...

我無 BB, 所以唔係好識估計, 但真係好細個, 揹係前邊, 應該未到 1 歲, 當時雖然係 單車徑, 但我自己都覺得擔心

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

好恐怖......

首頁

尾頁

跳至