自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我都覺得係
日日飲呢啲乳酸飲品 真係肥死
尤其係益力多 真係甜到漏

複式洋房

jeanne1120 發表於 18-6-30 21:57
我好認同個醫生話,益生菌係商人綽頭
好似d 物物維他命丸咁之嘛,又好似各種奶粉咁,商人梗係話你知有幾好 ...

Greek yogurt 邊個牌子好味?我都想試,不過好多都一大盒,驚唔好食會浪費

珍珠宮

jeanne1120 發表於 18-6-30 21:57
我好認同個醫生話,益生菌係商人綽頭
好似d 物物維他命丸咁之嘛,又好似各種奶粉咁,商人梗係話你知有幾好 ...

你喺邊度買No sugar 100%Greek yogurt? 我so far 只見過M&S 有,但唔係一定有貨。一般超市只有Greek style yogurt

子爵府

idunhaveaname 發表於 18-6-30 22:04
Greek yogurt 邊個牌子好味?我都想試,不過好多都一大盒,驚唔好食會浪費
...

我自己食greek yogurt 其實主要係為左高蛋白質,要增肌減脂
所以我揀高蛋白的來食,而唔係睇邊隻好味...我係食一隻叫Athina 的,在market plxce有得買。但其實唔一定要食呢隻牌子,可以食Fage,或Emmi 等都ok。本地牌子或雀X那些我就無食,因為通常蛋白質唔高,又高糖,有些又會有好多食物添加劑。
其實原味乳酪隻隻都咁味,就咁食係唔好食的,因為無加糖。但加埋水果就會好食好多。

子爵府

Ononluk 發表於 18-6-30 22:12
你喺邊度買No sugar 100%Greek yogurt? 我so far 只見過M&S 有,但唔係一定有貨。一般超市只有Greek style ...
惠X 或Market Plxce 都會有...或者大間的taxte
再唔係City Supxx 都應該有。反而Axon 或X田 真係唔覺有。

複式洋房

jeanne1120 發表於 18-6-30 22:15
我自己食greek yogurt 其實主要係為左高蛋白質,要增肌減脂
所以我揀高蛋白的來食,而唔係睇邊隻好味...我 ...

thanks! at least I can filter out 雀x ,(emoji)

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我iherb買丸食咋。

首頁

尾頁

跳至