在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Handsomewoman 發表於 19-1-26 09:20
帶返去成日流流長比咩佢做呀?

不一定全日,有時幾小時,佢自己有玩具,但現在對我的抽屜,鎖匙等有興趣,現在開始訓練他希望將來做小幫手

大宅

kelly_chan16 發表於 19-2-12 10:08
我比較羨慕你可以帶BB翻工

多謝,因為我無工人姐姐,BB出世狀況亦比較特別,自己要加以照顧,但返公司工作時帶BB的確不是太理想,因為無一個特定房間比佢,而是open area 比佢玩,所以有時埋中數月頭月尾就特別緊張

禁止訪問

珍珠宮

prettycutemama 發表於 18-11-29 10:20
小兒現時18個月,因早產30週出世,
住左2個月醫院才帶回家,產假完左我就開始帶佢同我媽咪返公司一齊。

如果可以 咁梗係好過唔可以帶
如果媽媽都可以幫手帶,其實點解要係公司,係屋企唔係更加舒服自在?想要乜都有,公司反而乜都無

伯爵府

prettycutemama 發表於 18-11-29 10:20
小兒現時18個月,因早產30週出世,
住左2個月醫院才帶回家,產假完左我就開始帶佢同我媽咪返公司一齊。

你都講到BB要甘特別照顧,我谂都冇乜必要用"羡慕'來形容吧……。我只想BB身體健康,我老媽也可做得清闲……

大宅

tungking 發表於 19-4-8 23:07
你都講到BB要甘特別照顧,我谂都冇乜必要用"羡慕'來形容吧……。我只想BB身體健康,我老媽也可做得清闲… ...

謝謝你回覆,有時單獨照顧小朋友總會有點累,所以都羨慕別人的自由,即使是1小時都好呀

在外您嘗試過用孭帶帶住兒子一齊去洗手間未,如果您未嘗試過,您就唔會明白。

大宅

蘋果姐姐^_^ 發表於 19-4-7 09:04
如果可以 咁梗係好過唔可以帶
如果媽媽都可以幫手帶,其實點解要係公司,係屋企唔係更加舒服自在?想要乜 ...

由新年開始,我無叫媽咪幫手啦,單拖湊

註,我媽咪以前真係只係用眼睇,抱住,佢唔係識得好細心照顧BB, 即係無煮飯仔果種生活上照顧,所以我放唔低總有原因。

我有工作須要時先返公司做啦

珍珠宮

prettycutemama 發表於 19-4-13 01:50
由新年開始,我無叫媽咪幫手啦,單拖湊

註,我媽咪以前真係只係用眼睇,抱住,佢唔係識得好細心照顧BB, ...

真好 份工咁自由

首頁

尾頁

跳至