自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

我都係用正負0, 唔知咩型號有三段吸力, 多數用中段米都吸到, 又輕又方便, 試過DYSON重到C, 日日吸隻手實頂唔順.

男爵府

回覆樓主:

Makita CL107FD手提吸塵機,
連所有配件約$1K

knifesheep    發表於 19-3-12 16:08
wcpcelia    發表於 19-3-12 15:11

侯爵府

DFSON 發表於 19-3-12 10:24
我都係用正負0, 唔知咩型號有三段吸力, 多數用中段米都吸到, 又輕又方便, 試過DYSON重到C, 日日吸隻手實頂 ...

我之前都聽過dyson好似好重,所以都諗緊得唔得, 因為如果日日都要吸塵咁重都好辛苦, 其實我仲未知正負0係咩牌子喺邊度有得睇呀

男爵府

Minnacat 發表於 19-3-12 10:49
我之前都聽過dyson好似好重,所以都諗緊得唔得, 因為如果日日都要吸塵咁重都好辛苦, 其實我仲未知正負0 ...

我直頭係瘋擇拎過部dyson, 重到呢..., 長期用我驚隻手勞損, 同埋我唔鐘意有舊野商上牆, 我覺得普通家庭正負0夠用, 實物你打去下面問下. 我係去開日本旅行時買, 平香港幾百蚊.

http://plusminuszero.hk/where-to-buy/

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

睇錯,del

大宅

yung0415 發表於 19-3-11 20:26
岩岩換左大神v10 fluffy,未收到貨未知,價位係4500up做緊promo
v7 fluffy就3100up都係做緊promo
2者分別 ...

請問在那(emoji)買v10? 可否pm

男爵府

我淘左個,幾舊水包送上門,可以吸床、吸塵、幾乾淨,又可以拆曬出黎洗,用左幾個月好滿意
【【自营】Dibea地贝无线吸尘器家用小型手持强力除螨仪D18独立充电】https://m.tb.cn/h.3x9aK95?sm=066cfb 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥DfSJbwlHIeD¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

男爵府

Minnacat 發表於 19-3-11 20:14

想問會唔會好重,你用緊邊係型號,請問埋幾錢?唔該晒 :funn ...
拖地唔會重,舉高吸天花會重d, 我買V10 fluppy, 41xx

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

Minnacat 發表於 19-3-11 17:38
請問有冇介紹
唔好意思,我唔知邊個係正負0,可以話我知嗎?
...

有4000預算,買d大吸力,有旋風果d,樂聲,日立,LG,dyson,都可以留意

男爵府

tungmami 發表於 19-3-12 12:00
請問在那(emoji)買v10? 可否pm
店名唔記得左,在長沙灣政府合署正對面,老字號舖可靠

子爵府

醒目開學勳章

但+-0 吸唔到頭髮

侯爵府

licarol 發表於 19-3-12 12:34
但+-0 吸唔到頭髮

如果吸唔到頭髮好煩,

侯爵府

陪月勳章

正負零用家。

侯爵府

陪月勳章

licarol 發表於 19-3-12 12:34
但+-0 吸唔到頭髮

我一月頭開始用正負零﹐
我屋企吸頭髮同細的垃圾﹐
頭髮用 Level 1 已經夠喇喎﹐
點會吸唔到頭髮﹐
我同女也長頭髮﹐
屋企長期一地頭髮﹐
用在正負零﹐
終於好方便隨時吸都得。

PS: 以前用有線吸塵機﹐其實無壞﹐不過C6 頂唔順太嘈而換了。

伯爵府

回覆樓主:

正負零
吸力夠強。佢有分三度,一般地磚冇地氈,我用一度已ok。
簡約型格,多顏色選擇,輕巧方便,放邊度都得。

其中一個放邊度都得嘅原因,係因為佢既「义電」係可以分拆出來义電的,不用長插電掣,所以亦不局限一定要放電制位附近。我通常可以一星期先义一次。
正因為呢個原因,义電老化咗,亦可以另配新電池。

我之前用過兩次無線吸塵機,都係因為電池老化既原因,要買過新的。其實舊的用咗差不多一年,雖然已經係長插電制(其實好似其他無線吸塵機,都係要長插住個電制),但用了約一年,已經開始吸到一半,就覺唔夠力,我間屋都只係600尺。

而家買咗正負零,真係好方便。而且個個朋友黎到見到,都讚佢有型輕巧又方便。

上次經過一田Dyson嘅位, 聽到有顧客問個sales,話部機成日唔係好夠電,吸成間屋,去到尾聲已經好弱。個sales竟然話,呢啲機唔係俾你吸成間屋,係用來方便D,見到D垃圾就吸吓。如果要吸成間屋,要用返傳統大機。我真係聽到眼都凸,幫公司倒米

侯爵府

siumak 發表於 19-3-12 15:25
我一月頭開始用正負零﹐
我屋企吸頭髮同細的垃圾﹐
頭髮用 Level 1 已經夠喇喎﹐

想請問你用邊個model no.如果可以吸頭髮我都試下,你部機幾錢?thx

侯爵府

TPMummy 發表於 19-3-12 16:03
正負零
簡約型格,多顏色選擇,輕巧方便,放邊度都 ...

多謝分享,請問係咪得一個model,你用緊個幾錢?thx

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我上年年尾見jm報料dyson減價,入手左一部v6$1998

後悔買得遲,我300尺屋好快吸完唔覺攰喎!

侯爵府

TPMummy 發表於 19-3-12 16:03
正負零
簡約型格,多顏色選擇,輕巧方便,放邊度都 ...

其實邊樹有得賣,我見呢度好多jm都話呢隻好!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Minnacat 發表於 19-3-12 10:49
我之前都聽過dyson好似好重,所以都諗緊得唔得, 因為如果日日都要吸塵咁重都好辛苦, 其實我仲未知正負0 ...

aeon有+-0賣,有實物睇,之前見賣$23xx,但無留意型號

首頁
12345...8

尾頁

跳至