自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

stkyo 發表於 19-3-16 03:00
唔介意價錢可以住T21,我book咗5月中去,我揀周未日子,因為可以去周未巿場同水上巿場,係Klook book咗機場 ...

請問t21邊間好呀?
我7月去,未book酒店

公爵府

借post收藏,謝謝樓主及各位

象牙宮

我愛Corina 發表於 19-3-16 16:42
請問t21邊間好呀?

t21係酒店名簡稱呀!睇你要去邊

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無話可說 發表於 19-3-16 09:17
t21係酒店名簡稱呀!睇你要去邊

T21唔係shopping mall?

我意思t21區,只得一間酒店?

象牙宮

我愛Corina 發表於 19-3-16 17:26

T21唔係shopping mall?

點講呢,正式係商場名全名terminal 21,佢樓上果間酒店就係拎呢個商場名改既酒店,係centre point 集團, 地區屬於係asok ! 其實曼谷周街酒店,平又有貴又有

瑪瑙宮

無話可說 發表於 19-3-16 10:27
點講呢,正式係商場名全名terminal 21,佢樓上果間酒店就係拎呢個商場名改既酒店,係centre point 集團, ...

因為去booking 打terminal 21, 就有好多酒店走出黎,所以想問果位jm邊間好

曼谷好正,好靚酒店都唔會好貴

象牙宮

我愛Corina 發表於 19-3-16 18:31
因為去booking 打terminal 21, 就有好多酒店走出黎,所以想問果位jm邊間好

曼谷好正,好靚酒店 ...

泰國酒店又大又靚,所以我都鍾意去泰國!
如果想方便,咪直頭住呢個商場樓上,酒店全名叫grande centre point terminal 21!佢係泰國集團酒店,房大舒服,有洗衣機小廚房!樓下就係鐵路站,去邊都方便,我都住過

瑪瑙宮

無話可說 發表於 19-3-16 10:37
泰國酒店又大又靚,所以我都鍾意去泰國!
如果想方便,咪直頭住呢個商場樓上,酒店全名叫grande centre poi ...

睇下先,thanks

男爵府

waiyuktsoi 發表於 19-3-16 16:26
請問邊間旅行社?

新華

象牙宮

我愛Corina 發表於 19-3-16 18:46
睇下先,thanks

centre point其下集團有幾間酒店,睇你想住邊區!
有咩就問啦,我唔會好似呢度某d 人咁餐餐叫人Google

珍珠宮

無話可說 發表於 19-3-16 19:59
...

難度你覺得你個人嘅知識庫多過google?
曼谷市中心四五星旗嘅酒店數量係三位數,加埋房型得岀黎嘅數量

你可以回答哂?
叫人Google/tripadvisor like forum睇多啲有咩問題?

珍珠宮

我愛Corina 發表於 19-3-16 18:31

曼谷好正,好靚酒店 ...

大嘅agency網站都有rating & review
你都可以預參考

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我愛Corina 發表於 19-3-16 16:42
請問t21邊間好呀?

間酒店名叫Grande Centre Point Terminal 21,係Asok BTS隔離,建議你用Exepdia或Hotel.com搜尋酒店,然後用map形式顯示,咁就有哂D酒店既位置,會有個概念大約係邊,你帶住小朋友,住近BTS會較好,呢間酒店就係個大型商場上面,變相如果你唔想出去太遠,個商場都可以行下食下野,間酒店又有泳池,你可以同小朋友係酒店hea

別墅

回覆樓主:

借post一問,有冇親子景點or playroom可以推介

瑪瑙宮

stkyo 發表於 19-3-16 16:14
間酒店名叫Grande Centre Point Terminal 21,係Asok BTS隔離,建議你用Exepdia或Hotel.com搜尋酒店,然後 ...

Wahahaha, thanks .不過今次唔帶小朋友,不過都要搵方便酒店

瑪瑙宮

無話可說 發表於 19-3-16 11:59
...

Thanks

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

唔該曬各位!睇黎t21好多jm推介,等我睇下先!

男爵府

Honey 發表於 19-3-16 15:32
曼谷住BTS 站Siam 或Asok 站附近酒店,熱鬧方便。機場來回坐的士已足夠,一程約Baht400 行高速。另可買張可 ...

機場的士$400Baht ?
仲平過淘寶?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

yanbb12 發表於 19-3-16 06:12
我同公老同六歲女返香港探親兩星期,諗住抽四日三夜去短程遊,東京去過三次,所以今次想去泰國。

泰國我哋 ...

一定要去新開嘅 iconsiam
淡淡的來, 好好的去 ....

男爵府

bplus 發表於 19-3-17 10:03
一定要去新開嘅 iconsiam

我7月去泰國,都諗住去iconsiam,個商場喺咪好大架?喺咪有個水上市場?
謝謝先

首頁

尾頁

跳至