夫婦情感

跳至

首頁
12345...12

尾頁

瑪瑙宮

sillycandy 發表於 19-4-2 11:22
呢個都係我既擔心.....話哂5年,點可以甩就甩到?! 陣間條女要生要死又要刀仔吉大脾果陣,可能佢又心痛人要 ...

所以, 不到挽回唔到的地步我唔會比个仔知. 佢地有心事就會好困擾.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sillycandy 發表於 19-4-2 11:22
呢個都係我既擔心.....話哂5年,點可以甩就甩到?! 陣間條女要生要死又要刀仔吉大脾果陣,可能佢又心痛人要 ...

好好保重身體

複式洋房

Nancy20090615 發表於 19-4-2 11:16
我 ex 又係咁架, 經常提起某女人的話, 最後都係同佢有野. 自己把口又唔收, 唔提會死的?

佢試過响工場附 ...

當時無啦啦提起呢個女人時,我都有問佢,咩人黎架?無啦啦做咩識到呢個人,佢就話同一個老闆去澳門賭廳賭錢後識既。咁我都識果個老闆,咪信以為真囉! 但每次見呢個老闆,我又唔會主動問佢,係咪真係識呢個女人......

唉.....以後就算真係修補到關係,只要佢口中提起女人(佢呀媽同呀女之外),我都應該會打醒100分精神......

瑪瑙宮

sillycandy 發表於 19-4-2 11:28
當時無啦啦提起呢個女人時,我都有問佢,咩人黎架?無啦啦做咩識到呢個人,佢就話同一個老闆去澳門賭廳賭 ...

講起果時佢重拎一个裝住滿天星的玻璃巴士番黎, (以前好興滿天星) , 話係 xx 送 ge .

我心諗, xx 都幾十歲, 會送个滿天星巴士比你? 係都送比自己仔女喇下話. 爆左之後, 原來條女係開文具店 ge, 唔怪得有滿天星巴士喇. 你不如話買黎送比我, 咁你咪日日可以見住架巴士囉, 死蠢.

複式洋房

Yee_ng 發表於 19-4-2 11:20
你c6唔似係貪玩,似係身痕唔打算有下文點會一開始就話無老婆,可能開始覺得小三煩又甩唔到身咪比你知,如果 ...

心理醫生已睇,食緊藥了.....

我有問過C6,點解要咁樣貪玩,害左成個家呢個問題好多好多次。當然呢D都唔會有答案,佢就算答咩都應該唔會滿意架啦! 最後一次問佢,佢就話「老婆,你就當我衰到出去呃蝦條啦」,我聽到呢句就冇再問佢了....

佢有講,第一次時,只係見個面,但後尾大家飲左酒,所以出左事。

我問左佢好多野,佢都坦白 (掛?!),只係冇哂信任既情況下,我都唔知係咪可信.....

錢同行蹤都會CHECK緊佢架啦! 佢都預左,見到我CHECK佢電話有疑問電話號碼時,都主動話我知,邊個黎,比証明我睇真係邊個黎。

複式洋房

Nancy20090615 發表於 19-4-2 11:26
所以, 不到挽回唔到的地步我唔會比个仔知. 佢地有心事就會好困擾.

當晚我怕自己聽錯(因為實在太意想不到了),所以叫未瞓既仔黎聽下。

而打醒左C6之後,係佢要求叫醒呀女,係兩個仔女面前承認自己犯左一個冇得返轉頭既錯,同佢地對唔住。

呀女就唔係太知DETAILS,我都唔打算同佢講太多,因為佢都係一個好敏感既女仔黎。反之呀哥就成熟好多,佢仲識得搵我兩個知情既朋友,叫佢地幫手睇住佢呀媽

瑪瑙宮

sillycandy 發表於 19-4-2 11:37
當晚我怕自己聽錯(因為實在太意想不到了),所以叫未瞓既仔黎聽下。

而打醒左C6之後,係佢要求叫醒呀女, ...

你个仔好醒

瑪瑙宮

sillycandy 發表於 19-4-2 11:34

我有問過C6,點解要咁樣貪玩,害左成個家呢個問題好多好多次。當然呢D都唔 ...

問乜鬼, 真真假假佢自己先知, 總之條女就引到佢流晒口水. 唔通你想聽尼 d 咩?

複式洋房

多謝大家回覆我,仲有D係PM我既JM。因為呢個係新開ACCOUNT,我回覆唔到你地(權限未夠),而且BK仲一直COUNTDOWN我今日可發表既回覆數,所以未必可以今日內盡覆大家! 但就算我留唔到言,我都會睇架! 我希望係見婚姻輔導之前,搵到自己到底有咩想講出黎,整理下自己思緒,因為到而家,我都係好亂,講野好似一節節咁,都唔知自己想點。

有時,對C6就好似可以正常返,但過一陣又會忍唔住睇佢地既SWEET相 (又要虐待自己提醒呢件事有幾痛),攪到又好似要質問佢咁,其實,好多野,我之前已經問過,佢亦答過。而家佢唔敢再答太多,因為知道我情緒好易受影響,仲會攞返佢答過既野黎又再引伸另一個問題出黎,沒完沒了咁。(不過若我好INSIST既話,佢都仲會答既)

男爵府

熱血勳章

你要加油,呢D時間好痛苦,唔好比自己太緊,希望你仔仔可以做你既支柱支持到你。要小心自己既情緒,記住,最重要既係自己既人生,同你既仔仔(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

睇完晒你嘅留言~一路睇一路眼濕濕~好明白你的心痛~不過睇到最後覺得你好好彩有一個暖男仔仔~佢真係好生性~識得擔心你~識得搵人睇住你~希望以後你們一家可以繼續開開心心咁生活下去啦~加油

水晶宮

如果樓同錢都係你,我會為對子女成長表面維繫一個完整家庭,個男人唔會再於上心,自己裝備自己,找回自己喜好

大宅

sillycandy 發表於 19-4-2 09:39
很久冇上過BK,就連LOGIN / PASSWORD都忘記了,所以新登記了這個ACCOUNT,因為我呢次真係好痛苦,希望各位J ...

离婚的路亦不易行,除非你是非常獨立的女性。所謂玩,都係安慰女人的說法。one night stand就可以叫玩。5年真係好難講得過去。令你好過啲唸法,這真是人天性,尤其男士,係可以同時愛上兩個人。好明顯個女人已經對佢無新鮮感,屋企留著還有價值,當兩件事浮面,不得不二選一吧了,你試下你同佢离婚,我包佢立即投到另一方懷抱。
最重要係愛自己,不要把全部情感放在同一個人,吾單止老公,仔女都係,自己永遠第一,發展下自己興趣,識多啲朋友。時間會解決一切。

大宅

sillycandy 發表於 19-4-2 11:37

而打醒左C6之後,係佢要求叫醒呀女, ...

仔仔實在抵錫!從妳處理這件事情看出妳是一個有修養的人,所以才身教出這樣的寶貝暖男!保重身體,愛護自己,加油!

侯爵府

畀面勳章

其實佢地一齊五咁耐,又點會係一時貪玩丫,你C6對佢一定係有感情的,仲叫緊人老婆喎。

伯爵府

Tami 發表於 19-4-2 12:55
离婚的路亦不易行,除非你是非常獨立的女性。所謂玩,都係安慰女人的說法。one night stand就可以叫玩。5 ...

好同意你的講法,尤其最後!
鍚自己多d,擴闊一下自己個生活圈子
大家加油

伯爵府

sillycandy 發表於 19-4-2 11:57
多謝大家回覆我,仲有D係PM我既JM。因為呢個係新開ACCOUNT,我回覆唔到你地(權限未夠),而且BK仲一直COUNTD ...

我相信,佢應該、可能知錯了。判佢守行為先lor!觀察下。加油

大宅

sillycandy 發表於 19-4-2 09:39
很久冇上過BK,就連LOGIN / PASSWORD都忘記了,所以新登記了這個ACCOUNT,因為我呢次真係好痛苦,希望各位J ...

有時我覺得,

男人, 識返屋企就夠.
- 識返屋企: 即係唔好動用家用, 自己家庭嘅金錢, 資源.

女人, 唔好知咁多, 蠢D 就夠.
- 蠢, 唔係指妳中三未畢業, 只識做家務; 而係當妳係女法官都好啦~ 對於自己個男人, 都係唔好諗/理咁多.

子爵府

我覺得唔洗迫自己要咁快接受,迫自己咁快recover, 因為未ok 就係未ok. 佢出去玩5年,就要你5日內就原諒佢,當冇事?未免太不公平吧,聖人都未必做到。所以呢段時間無需再extra 加壓力比自己。話須如此,但自殘自虐也於是無補,待時間去沖淡,感受一下自己心靈想怎樣再行呢。

男爵府

sillycandy 發表於 19-4-2 11:34

我有問過C6,點解要咁樣貪玩,害左成個家呢個問題好多好多次。當然呢D都唔 ...

你講都無錯佢比咩答案都唔會滿意都會傷心,揾野令自己放鬆多d揾朋友,做下facial,去下旅行,決定權係自己手唔好急要自己決定去留

首頁
12345...12

尾頁

跳至