親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bibibi1234 發表於 19-5-15 08:10
我係6月尾
已經book 埋Q1 做 back up
應該不住mantra

老實說講我覺得q1幾遠吓,附近冇咩行

大宅

沙比仔 發表於 19-5-15 11:24

請問遠係指去邊度的距離?

男爵府

mimi1102 發表於 19-5-15 11:34
請問遠係指去邊度的距離?

Mantra 雖然殘,但勁方便,近glink,又多野食,又近大型高場
Q1 係我上sky point 先去, 附近冇咩野,應該得個海灘,野食吾多,要行去旺區先多,行去旺區要三個字左右

大宅

沙比仔 發表於 19-5-15 12:30
Mantra 雖然殘,但勁方便,近glink,又多野食,又近大型高場
Q1 係我上sky point 先去, 附近冇咩野,應該得 ...

如果我自駕
應該都ok 啩

反而見到人地話mantra 夜晚太旺
會好嘈

子爵府

bibibi1234 發表於 19-5-3 17:10
可否分享下房入面嘅相
因為洒店官方相仲好新同靚

我在農曆新年住過冇問題,好正。
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22330911

大宅

沙比仔 發表於 19-5-15 12:30
Q1 係我上sky point 先去, 附近冇咩野,應該得 ...

唔該晒, 如果行15分鐘, 我覺得都OK.

子爵府

沙比仔 發表於 19-5-15 11:24

農曆新年期間我親戚就住Q1,都係好靚好乾淨的。

mimi1102    發表於 19-5-15 16:02

大宅

jemswin1 發表於 19-5-15 14:22
我在農曆新年住過冇問題,好正。
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22330911
...

就係見到你個 post 先book
但依家又好驚間房會不幸地好污糟

子爵府

bibibi1234 發表於 19-5-16 21:27
就係見到你個 post 先book
但依家又好驚間房會不幸地好污糟

我都有睇過其他人嘅留言,訂嘅時候都擔心架,只是希望中一個好好彩嘅人
就算訂到另外一間酒店/食野都有機會撞到唔對路嘅事發生,係咪?

大宅

jemswin1 發表於 19-5-16 23:49
我都有睇過其他人嘅留言,訂嘅時候都擔心架,只是希望中一個好好彩嘅人
就算訂到另外一間酒店/食野 ...

而家情況可能仲差
Trip advisor 頭兩版已經有4個bad comments
4月同5月
對比之下 ,Q1無咁多bad comments
所以我應該唔會攞自己假期去搏

別墅

jemswin1 發表於 19-5-15 14:24
農曆新年期間我親戚就住Q1,都係好靚好乾淨的。

請問Q1是Q1 Resprt & Spa?

子爵府

ShirinBean 發表於 19-5-29 00:29
請問Q1是Q1 Resprt & Spa?

對啊。

複式洋房

請問有人可以比較下HILTON Surfer Paradise Residence, Q1 和 Mantra Circle?

大宅

舊年住過H Residence,即係Hilton,經holiday holiday book,間房就照正,但係夜晚勁嘈,完全瞓唔到,尤其是星期五、六晚,一路瞓一路跟住啲beat喺到跳

下個月會去住Q1,返嚟再分享。

複式洋房

本身諗住Q1 的,但一直好擔心住不到高層,因為有人試過比了一間七樓海景房。最後乜都睇唔到,所以試下BOOK 一些景觀較有保証的(帶過老人家去旅行,就會明白點解要質素一定要有保証)。現在HOLD 埋 先住兩晚MERITON SOUTHPORT, 再轉兩晚HILTON RESIDENCE SKY ROOM. 睇下下好多人都講HILTON 位置嘈同埋樓下好似太聲色太馬,好多NIGHT CLUB咁,因為帶一個細佬,兩老人家,感覺不太好。現在又考慮住BROADBEACH, 因為好多人話較適合一家大細。因為GC 是我們是在澳洲最後一站,所以不會再去DAY TOUR. 好似BROADBEACH 食野行街多些選擇過住HILTON。SOUTHPORT 景好靚,但好似附近好靜。現在資訊太豐富,選擇反而更難。

男爵府

BK Milk勳章

zhijian 發表於 19-6-5 13:32
本身諗住Q1 的,但一直好擔心住不到高層,因為有人試過比了一間七樓海景房。最後乜都睇唔到,所以試下BOOK ...

上年我住過broadbeach ,環境好靜,唔多餐廳選擇,一係行番去Pacific Fair shopping centre 食野。
Surfers paradise 嗰邊真係熱鬧好多,選擇多好多。

大宅

kmpurin 發表於 19-6-5 17:06
上年我住過broadbeach ,環境好靜,唔多餐廳選擇,一係行番去Pacific Fair shopping centre 食野。
Surfer ...

有沒有人住過Mantra tower of Chevon 或Mantra Crown Tower ? 那個方便D和附近多嘢食D?謝謝
url=http://www.youngnutrition.net][/url

珍珠宮

mimi1102 發表於 19-5-3 09:55
好驚喎, 我雖然會住Q1, 但都好驚有同類事件發生

Q1我之前住過,好正啊!

珍珠宮

zhijian 發表於 19-6-5 13:32
本身諗住Q1 的,但一直好擔心住不到高層,因為有人試過比了一間七樓海景房。最後乜都睇唔到,所以試下BOOK ...

上次Q1是高層海景房,向海好静,2間房,廳同廚房好大,地點好方便。

大宅

bbc2018 發表於 19-6-16 22:29
上次Q1是高層海景房,向海好静,2間房,廳同廚房好大,地點好方便。

我好白痴地以為Q1 全部都係海景, 訂房時冇留意有冇訂向海....依家check 唔番.

首頁

尾頁

跳至