親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

mypeanut 發表於 19-5-20 11:57
Harry Potter 已經買了飛,本來想買早兩日,但只有一天有16:00場次,都要1:45集合。其他日子最早都只有18: ...

可以考慮 day 3 和 day 6 對調.

Day 3 legoland / 其他

Day 5 hyde park + harry potter
Day 6 大英+自由活動

你地打算去National History Museum 幾耐? 我見d 人話快閃1,2 個鐘左右, 好細心睇可以行一日半日都得. 如果你地只係睇重點展品既話, 可以考慮 day 5 朝早去.

Day 3 legoland / Greenwich/ 劍橋 / 牛津 / 其他

Day 4 白金+大英

Day 5 National History Museum+ harry potter
Day 6 legoland / Greenwich/ 劍橋 / 牛津 / 其他

National History Museum 離地鐵站好近, 去Victoria coach station 只係要半個鐘. 你地9點幾去到博物館出面影相和排隊入場, 10-12pm 參觀. 之後食lunch, 出發去Victoria coach station.

或照原定計劃, day 5 朝早去harrods之類隨時走得既地方. harrods 同Victoria coach station 距離都唔算遠.

大宅

Cheylenne 發表於 19-5-20 12:04
我剛剛去完,比個參考你,我地2大1小,3大件行李,uber大車夠裝,4件應該都OK,我坐的是Ford Galaxy 車。你 ...

提外話,想問你在倫敦有洗衫嗎?我住的酒店沒洗衣服務,去14日,只有1天住bnb有洗衣機,但怕自己夜到達,其實最後都冇時間洗衫

大宅

Cheylenne 發表於 19-5-20 12:46
好似咁樣

等我試下先,太大鄉里謝謝

大宅

charmWY 發表於 19-5-21 00:29
提外話,想問你在倫敦有洗衫嗎?我住的酒店沒洗衣服務,去14日,只有1天住bnb有洗衣機,但怕自己夜到達, ...

我都係為左洗衫訂左間有得洗衣服既酒店。小朋友成日整污糟,我都怕自己手洗好累

男爵府

charmWY 發表於 19-5-21 00:29
提外話,想問你在倫敦有洗衫嗎?我住的酒店沒洗衣服務,去14日,只有1天住bnb有洗衣機,但怕自己夜到達, ...
我去了16日,住酒店,沒有洗衣機,出發前已揾咗附近有洗衣舖,準備攞衫去洗。
因爲有小朋友,我有帶洗衣液,預備洗underwear.....但最後因爲有時太累。。。。時間唔夾洗衣舖opening hours。。。所有衫都係我每晚用手洗!

大宅

mypeanut 發表於 19-5-21 00:48
我都係為左洗衫訂左間有得洗衣服既酒店。小朋友成日整污糟,我都怕自己手洗好累
...

我以為酒店提供洗衣是普遍的事,點知會冇~失策,而且為了平,我訂了冇cancellation, 所以不能改

大宅

Cheylenne 發表於 19-5-21 08:30
我去了16日,住酒店,沒有洗衣機,出發前已揾咗附近有洗衣舖,準備攞衫去洗。
因爲有小朋友,我有帶洗衣液 ...

只係洗內衣褲我都覺辛苦,洗完乾吾透又大鑊………唉!

男爵府

charmWY 發表於 19-5-21 08:43
只係洗內衣褲我都覺辛苦,洗完乾吾透又大鑊………唉!
你又唔駛擔心,underwear我每晚冲涼時洗,第二日都乾喇!
有時小朋友唔小心整污糟衫褲,用手洗,2日都乾喇!
不過。。。。。。手洗好辛苦囉!
你比我再揀,我會選擇有洗衣機的酒店或airbnb,唔會考慮洗衣舖。

大宅

Harry potter坐Golden tour bus限時限刻又貴,自己官網訂再自己坐火車由Euston到Watford Junction再轉官方shuttle又快又計到時間

首頁

尾頁

跳至