親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

請問年票幾錢

大宅

回覆 Yasmid00 的帖子

請問如果買娛雪區飛, 係咪成個雪場都可以行架, 會唔會唔比行過去滑雪果邊?

男爵府

blueblueblue 發表於 19-7-18 15:37

請問如果買娛雪區飛, 係咪成個雪場都可以行架, 會唔會唔比行過去滑雪果邊? ...

可以睇睇

男爵府

milk1112 發表於 19-7-19 08:36
可以睇睇

呢個網站我找不到!點可搜到佢地網?

用戶要求終止服務

牛年勳章

anlywan 發表於 19-7-26 18:11
呢個網站我找不到!點可搜到佢地網?

http://guangzhoupark.sunacctg.com/show_list.php?id=57&from=groupmessage&isappinstalled=0&fbclid=IwAR09WLkyeour5JIJmPw-xdsmc7bc_Qw-Fq5B-CkzhD26aR28urmXTd6JQrQ
未經許可,請勿轉載

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

感謝分享

侯爵府

Yasmid00 發表於 19-7-3 22:54
我平日去唔多人,中高級滑道人更少。
交通:搭地鐵去到馬鞍山公園站C出口出來有架巴士搭一個站就到。
Tips: ...

請問禦寒嘅褸有得借嗎?

男爵府

blueblueblue 發表於 19-7-18 15:37

請問如果買娛雪區飛, 係咪成個雪場都可以行架, 會唔會唔比行過去滑雪果邊? ...

持娛雪區票不可進入滑雪道(官網有寫)

男爵府

cibewong 發表於 19-7-26 23:29
請問禦寒嘅褸有得借嗎?

滑雪衣連褲及雪鞋可免費借用。

但要自備滑雪手套及socks.

又想問,還有什麼衣物要準備?
要不要穿備羊毛底衫保暖?滑雪護pad (for pat pat 及膝)?髮網(怕借來頭盔dirty)?

男爵府

Thanks!
原來可book trainer. 場內 trainer price reasonable 嗎?
是否預先book or walk-in booking?

男爵府

mk7879 發表於 19-7-18 02:56
請問年票幾錢

https://guangzhoupark.sunacctg.com/show_list.php?id=58

水晶宮

回覆樓主:

想問下大家,娛雪區不能滑雪,值得玩嗎?娛雪有咩玩㗎? 坐雪橇?諗咁娛雪好還是滑雪好,有小朋友,所以有d驚滑雪危險

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

係youtube有片睇:

https://www.youtube.com/watch?v=solbC4ycc0o

子爵府

大笨鐘 發表於 19-7-11 14:53
我估大部分喺世界之窗教開嘅教練,都會轉場去融創教,搵返佢地網址聯絡吓 d 香港教練
...
係啦,以前在深圳世界之窗駐場嘅滑雪學校half cab japan都搬咗去融創,打算今年尾報名去佢哋係日本嘅基地考滑雪教練牌。

用戶要求終止服務

牛年勳章

polyumfg 發表於 19-8-10 17:37
係啦,以前在深圳世界之窗駐場嘅滑雪學校half cab japan都搬咗去融創,打算今年尾報名去佢哋係日本嘅基地考 ...

勁呀!
未經許可,請勿轉載

水晶宮

cat222 發表於 19-8-10 11:20
係youtube有片睇:

https://www.youtube.com/watch?v=solbC4ycc0o

thx 娛雪我都覺得好刺激

水晶宮

回覆樓主:

唔知平日去咩時段無咁多人呢?

男爵府

我昨天去了廣州融創雪世界 - 2 小時娛雪區啦!整體來說:好玩!

現分享少少資訊:
- 我check 別人在網上feedbacks, 建議book 早上(10:00 - 12:00), 雪世界在融創茂(a shopping mall,3/f 好多食店), 個mall 開10:00, 所以不少入雪世界人士(昨天是平日約有 200人)在mall 外等開大門,大門一開,好多人衝入雪世界那邊。其實若時間充裕,跟本不用衝,張ticket 是由入閘計兩小時,所以大家只要在10:00-12:00 內入閘便可。但入閘後取衣物及換衣物,搞了半小時,加上出閘前又要脫去衣物,真正入娛雪區玩的時間,大概少于1.5 小時。區內大約有6-7 parts 可玩,我們每part 都要等15-20 mins, 所以最後玩多2 小時(每小時额外補 rmb70 (大小同價)。

- 一定要預先book 票(官網/ Klook / 各旅遊網/淘寶等),去玩的同日才可到場取票。到時兵分兩路排隊,一人到自助取票機取預訂票,一人排定隊入場,long queues!

- 邊過時段最多人? 我覺得中午後好似多人d(尤其初級滑道),其實全日入口都有幾十人排隊入場。

- 衣物方面,娛雪區包滑雪衣、褲及鞋。自己要自備手套及襪。我真心建議帶full gears (場內大約 -6 度):
* 冷帽(雖說滑雪衣是連身帽,加冷帽會更保暖;穿長袖衣及長褲打底,帶Heater 之類更好,我小孩穿一件長袖襯衫打底都話好凍;
* 手套一定要穿滑雪手套,加毛冷手套打底更好(因我小孩又話凍);
* 襪要穿滑雪又長又厚那種,加多對普通襪更好,場內鞋不防水,所以小朋友玩雪玩到厚襪也濕,腳仔一濕便僵凍。
* 場內鞋有小孩sizes, no worry,我小孩試了31碼,再轉33 碼都可以;
* 另外,帶口罩/口罩頸巾之類,我們凍到流鼻水;
* 帶小小chocolate 入場更好,補充熱量!

- 若book 滑雪區,即場可另付費book 教練。

- 入雪世界閘前,有保安簡單 check 袋,我們帶了少少muffins 都冇被check 到。

- 另外融創官網有列出 水世界、樂園及體育世界資料,其實體育世界暫時仍未開業,但官網完全沒有提及有關訊息及啟業日期,反而 show daily opening hours, 個mall signage 也有show 體育世界,好似好實在,其實跟本仍under construction. 好奇怪!所以大家plan 行程,暫時不用預時間去玩體育世界。

- 希望幫到大家!enjoy !

大宅

maozit 發表於 19-8-14 08:12
我昨天去了廣州融創雪世界 - 2 小時娛雪區啦!整體來說:好玩!

現分享少少資訊:

謝謝你的分享,月尾可能會再去一次

公爵府

maozit 發表於 19-8-14 08:12

現分享少少資訊:

謝分享!
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

首頁
12345...9

尾頁

跳至