時政擂台

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

Point 2

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

little06 發表於 19-7-22 11:07

咁點解釋無辜只係想搭車返屋企嘅市民都俾人打呀?
我都想有人比解釋我呀? 有人黑衫換白衫, 如果唔係有D人day one 支持暴力仲要去美化, 搞到過矖火呀

水晶宮

florensiakay 發表於 19-7-22 11:09
回覆 luvkaka 的帖子

入面成班乘客已經俾人打緊,無警察黎 唔通任佢打?
我冇講過任人打, 係DAY ONE有人美化暴力, 多謝矖啦

複式洋房

luvkaka 發表於 19-7-22 11:01
回覆 Ytteb 的帖子

你問下林卓X, 佢係咁叫人入去打佢?你睇唔到?

睇到 睇到你唔識分析資料
睇條剪黎剪去既片代表一切
明報都講左

https://news.mingpao.com/pns/%E8%A6%81%E8%81%9E/article/20190722/s00001/1563736928103/%E5%85%83%E6%9C%97%E7%84%A1%E8%AD%A6%E5%9F%B7%E6%B3%95-%E7%99%BD%E8%A1%A3%E4%BA%BA%E6%9A%B4%E6%89%93%E5%B8%82%E6%B0%91-%E9%80%9E%E5%85%87%E8%BF%91%E5%85%A9%E5%B0%8F%E6%99%82-%E6%9C%80%E5%B0%9115%E4%BA%BA%E9%80%81%E9%99%A2
你真係9up唔洗本

昨晚約10時,逾百白衣人手持棍及藤條,在元朗站閘口喝罵站內穿黑衣市民,市民不敢出閘。民主黨議員林卓廷其後到達元朗站閘內大堂,安撫被困市民,至約10時30分,白衣人衝入閘,用雨傘、棍、藤條等襲擊巿民,更追上月台毆打躲在車廂的人,不少家長帶同小孩慌忙逃離車廂,其間不停有人質問:「警察去了哪兒?」

水晶宮

superme42 發表於 19-7-22 11:10
就抵打?
唔識克制?郁手就唔岩架啦!
依家黎同我講依句, 打黑警果到個個話打得少呀? 有冇得調返轉呀? 我day one 就已經反暴力啦, 搞成咁點解呀? 多謝矖呀!

大宅

noodle_noodle 發表於 19-7-22 11:11
其實係搞政治嘅人自己鬼打鬼,咪由得佢地班人自己搞,做咩咁多市民被分化成唔同立場同政見,之後個個星期都 ...

其實如果巿民都能明辨是非,吾再比黑黃媒,黃教師或FB 懶人包……等誤導,大家都能看清事實前,中和後發展,咁就或者可能有機會重新走回再一起出發!這是個人觀感,唉!
人生不是單只為了走到完結 人生是在於怎樣來豐富過程 生命要活得有意義才有價值 生命只活一次不要讓它白過

水晶宮

下一頁 發表於 19-7-22 11:18
睇到 睇到你唔識分析資料
睇條剪黎剪去既片代表一切
明報都講左
我冇分析? 我條條都有睇, 我依家講緊姓林果個呀, 你又要攞第二條黎講呀? 咁講唔完架喎?

子爵府

miname 發表於 19-7-22 11:19
其實如果巿民都能明辨是非,吾再比黑黃媒,黃教師或FB 懶人包……等誤導,大家都能看清事實前,中和後發展 ...

我就係咁嘅意思囉,但好多人就俾人擺布

複式洋房

luvkaka 發表於 19-7-22 11:20
我冇分析? 我條條都有睇, 我依家講緊姓林果個呀, 你又要攞第二條黎講呀? 咁講唔完架喎?
...
我又唔係問你 你引用我做咩 唔記得換AC?

你個換衫片睇清楚 係邊到換先啦
唔好出黎搞笑 人地白衫班六點FB已然出左POST話打人
仲有睇埋換衫班人係咩年齡性別

先唔講條片剪黎剪去已經無左公信力
但叫白衫打人個班唔好走有咩問題? 係咪要睇住佢走?
好明顯就係拖延時間等警察到啦

水晶宮

下一頁 發表於 19-7-22 11:39
我又唔係問你 你引用我做咩 唔記得換AC?

你個換衫片睇清楚 係邊到換先啦
下, 係你唔記得換account呀? 你回我架喎? 

珍珠宮

luvkaka 發表於 19-7-22 11:44
下, 係你唔記得換account呀? 你回我架喎? 
唔好理D文宣啦;分身又思覺失調

luvkaka    發表於 19-7-22 11:57

首頁

尾頁

跳至