時事熱話

跳至

首頁

尾頁

男爵府

11111 發表於 19-8-6 15:45
妳有冇睇全片?黑色車特登違法U-turn ,有意圖車班黑衣人。

有呀睇曬啦,啲黑黑衣人喺度非法堵塞馬路,人神共憤, 睇得出啦 。 你段片剪咗喎中間喔, 你快啲睇返 啲黑衣人將司幾拉落車,用索帶綁住佢 凌辱同非法禁錮佢啦 ,睇漏咗呢part喔,蝕咗呀你。 個司機上返車仲喺度解緊手上嘅索帶, 好彩佢夠冷靜即刻踩車走,如果唔係命都冇呀, 嗰班人 行私刑非法禁錮,打爆人哋駕車同玻璃 呢啲絕對係要開車走,唔係會有生命危險。

大宅

HU2783 發表於 19-8-6 15:53
点解馬路上有甘大班人? 班人糸馬路上做緊乜? 黑色車特登違法U-turn上行人路??
...

你有冇睇片架?唔係行人路,係馬路,班黑衫搬啲物件出馬路攔條車路,阻止啲車,佢地唔岩,咁咪報警囉!可能啲警察要39分鐘先到,妳知啦元朗黑警做野係咁上下! 黑色車係對面線,違例u-turn 意圖撞向個班人

大宅

denise_baby 發表於 19-8-6 15:59
有呀睇曬啦,啲黑黑衣人喺度非法堵塞馬路,人神共憤, 睇得出啦 。 你段片剪咗喎中間喔, 你快啲睇返 啲黑 ...

我梗係睇左個呢段,放心冇洩到 就係藍絲只係cut個段比人睇,班7頭仲以為班黑衣人唔岩先。
圍村佬俾人綁到隻蟹咁,笑Q死,學藍絲話齋,先撩者賤

大宅

問心,我睇BK 十幾廿年,原本都相安無事,近呢幾年每況愈下,有啲人成日搵交嗌。經過呢件事更加覺得呢度啲媽媽盲撐黑警是非不分,雖然你哋係警察家屬,政府出糧,每月穩穩陣陣(emoji)人工直至退休,但係妳地埋沒良心!!妳地百分之百肯定警隊內冇黑警?我很定2百萬人出來遊行人仕有小部份人係攪事(暴徒),其實雙方都有唔岩點解仲要食古不化?

大宅

11111 發表於 19-8-6 16:09
你有冇睇片架?唔係行人路,係馬路,班黑衫搬啲物件出馬路攔條車路,阻止啲車,佢地唔岩,咁咪報警囉!可 ...

多名示威者以水馬作路障堵塞道路,期間一輛私家車駛至,男司機擬開車衝過路障,被示威者包圍阻止,一度落車與示威者爭吵,示威者一度以膠索帶綁司機手腳,又以噴漆在車頭冚及車身噴上字句,並扑爆車窗。未幾,有示威者勸喻將司機放行。

當司機上車,撻車後即踩油撞開水馬,示威者以雨傘及行山杖扑打車窗。

我睇哂成條片喇, 架車違例u-turn如果只糸一心想撞向個班人点解要響按同踩brake? 堅糸撞埋去点解冇死几件? 捉左佢落車点解要私刑又打爛人地架車? 佢地行駛乜權利去攔路去阻車去私刑去打爛人地架車? 即系佢地堵路其他人無權利衝過? 一衝過班人又有權利做哂上面既野?

男爵府

HU2783 發表於 19-8-6 16:52
多名示威者以水馬作路障堵塞道路,期間一輛私家車駛至,男司機擬開車衝過路障,被示威者包圍阻止,一度落 ...

well said

別墅

11111 發表於 19-8-5 19:38
前因

https://www.facebook.com/TodayWCD/videos/2670915922943075?s=610478982&v=e&sfns=mo

這是最後的

水晶宮

遲早玩火自焚!收手啦!|

男爵府

唔沖咪咁lor

車爛曬 無啦啦俾人打一身 佢話點解要打我

d 黃記者睇戲 好賤

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
te quiero mucho mi amo

男爵府

HU2783 發表於 19-8-6 16:52
多名示威者以水馬作路障堵塞道路,期間一輛私家車駛至,男司機擬開車衝過路障,被示威者包圍阻止,一度落 ...

簡直唔係人的所為 點解可以人多無罪論 罪不罰眾就可以咁惡?

男爵府

11111 發表於 19-8-6 16:27
問心,我睇BK 十幾廿年,原本都相安無事,近呢幾年每況愈下,有啲人成日搵交嗌。經過呢件事更加覺得呢度啲 ...

雙方唔岩點解成日鬧黑警 全部黑警? 死全家又係咩意思 你地鼓吹暴徒放火咩玩法 打人 刑毀家常便飯 咪再咁賤啦

利用人多 帶口罩瘟神一樣

大宅

bobocheung65 發表於 19-8-6 18:55
雙方唔岩點解成日鬧黑警 全部黑警? 死全家又係咩意思 你地鼓吹暴徒放火咩玩法 打人 刑毀家常便飯 咪再咁 ...

有部份黑警係警隊內敗類,認唔認同?妳可唔可以肯定警隊內百分百冇黑警?就返逃犯條例風波,有部份黑警失控亂打人、濫權,知法犯法,至今有冇拉過人? 暴徒犯法到現在已拉2百多人,有些已提堂佢出起訴,警方會陸陸續續拉人,最少要拉700人。

男爵府

11111 發表於 19-8-6 16:14
我梗係睇左個呢段,放心冇洩到 就係藍絲只係cut個段比人睇,班7頭仲以為班黑衣人唔岩先。
圍村佬俾 ...

又是暴徒典型既粗鄙言語、粗口用詞,我不屑跟你說話。

大宅

denise_baby 發表於 19-8-6 20:39
又是暴徒典型既粗鄙言語、粗口用詞,我不屑跟你說話。

你鍾意點講就點講但可以肯定話妳知我百份之百唔係暴徒!

侯爵府

11111 發表於 19-8-6 20:37
有部份黑警係警隊內敗類,認唔認同?妳可唔可以肯定警隊內百分百冇黑警?就返逃犯條例風波,有部份黑警失 ...

無論由暴力嚴重程度丶人數丶以致時序,都係先處理完D黑暴徒,然後就到有問題的警察及白衣黑社會。

黑衣不一定是黑暴徒,但黑暴徒是無法漂白的黑暴徒!
三萬多警察(emoji)有枯枝一D唔出奇,但不可能因為有少數枯枝,誣蔑其他警察是黑警。

子爵府

有部份黑警係警隊內敗類,認唔認同?妳可唔可以肯定警隊內百分百冇黑警?就返逃犯條例風波,有部份黑警失 ...

認同⋯
但示威者都情況失控

男爵府

你去搞宿舍有其他紀錄部隊喔 你又知宿舍果個係有問題果個?未審先判?咁政府唔做嘢就要自己搞警察打市民?你唔去搞林鄭?關要堅持返工果d路人咩事

點解要車毀人亡? 打人一身? 搞學校欺凌就係你此等老鼠小人所謂

大宅

sunshine0613 發表於 19-8-6 21:36
無論由暴力嚴重程度丶人數丶以致時序,都係先處理完D黑暴徒,然後就到有問題的警察及白衣黑社會。

黑衣不 ...

妳咁講都叫有少少良知。正如唔可以誣蔑和平遊行人士全都是暴徒,白衣人就係白衣天使,講呢啲既人簡直不可理喻!

大宅

nanananana 發表於 19-8-6 21:53
認同⋯
但示威者都情況失控

所以雙方都有挑釁行為,攪到現在雙方失控到無法修補

大宅

bobocheung65 發表於 19-8-6 21:53
你去搞宿舍有其他紀錄部隊喔 你又知宿舍果個係有問題果個?未審先判?咁政府唔做嘢就要自己搞警察打市民? ...

嚴正聲明:我不是暴徒,亦都冇參與過任何非法活動,以上你話(你),我會誤會你話緊我去攪宿舍!

你以上問啲問題,我代表唔到班暴徒答你。當班暴徒攪事時,我成日都講點解唔攪林鄭,攪禮賓府。我只係知道警察係執勤嘅時候,唔可以帶有私人嘅情緒,公器私用,濫權。

首頁

尾頁

跳至