時政擂台

跳至

首頁
12345...14

尾頁

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 01:45
暴徒無報警邊個知真假?警方點查?另外睇唔到你段片,只可以講只睇到相,有相無真相。當日仲有其他事發生 ...

乜而家警察要等人報警先查?咁大件事、社會咁多人關注,唔報警警察就唔可以查?
咁以後報案室長期唔擺人就可以個個月拎三萬唔洗做野

仲有,一單還一單,恰女人點都唔岩。
你要拉埋另一件事黎講,我可唔可以拉埋元朗白衫人同警察拍膊頭講?

複式洋房

Ming011 發表於 19-8-13 01:38
咁大件事點會唔記得呀,不過警察斷指啲人冇乜點睇好似真係唔記得
...

醫療報告出左證明係布袋彈傷既話,你記得係度出個POST正視聽

警察斷指我當然記得,不過我仲記得比人咬之前九指神探想插眼,先撩者賤就係咁解

複式洋房

BABYPURPLE 發表於 19-8-13 01:48
即係你認同,未有報告,但又驚大眾會唔記得,所以有理無理,話左係警察射嗎?
...

我無一口咬定係警察射,我只係由條片提出兩點:

1. 絕對唔係好似某部分人講無影到

2. 照片睇似係布袋彈

仲有就係,就算到時報告話係布袋彈傷,唔知呢度又有幾多人要講黃屍醫護亂港

複式洋房

Pulmma 發表於 19-8-13 01:53
真係布袋旦, 點解過咗24小時都冇人出來抽水, 要靠文宣專員出來解話?

我唔係文宣專員,我只係一個干凡中產,睇唔過眼有人顛倒是非黑白
仲有就係如果你真係覺得無人講,勸你搭下地鐵,多D去唔同既地方,聽下其他人點講

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 01:59
乜而家警察要等人報警先查?咁大件事、社會咁多人關注,唔報警警察就唔可以查?
咁以後報案室長期唔擺人就可 ...

你唔係連基本知識都唔知啊無証人又無証物,分分鐘物証巳破壞,攞走物証巳等同破壞物証啦
即係你比人打完,就算當時有警察見到,但你話唔報案,警察無權迫你報案㗎

子爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 02:06

咁咪等4—6星期報告出先囉,呢一刻講係邊方傷人都無用,而家一時有彈一時無彈,唔會有結論

複式洋房

djmui2001 發表於 19-8-13 01:54
既然個眼罩都事後係地下影到,咁個布袋彈呢????如果染埋血一定有人睇到仲zoom到埋一埋啦
一切等醫療報 ...

https://www.thestandnews.com/politics/8-11-%E5%B0%96%E6%B2%99%E5%92%80-%E7%96%91%E5%B8%83%E8%A2%8B%E5%BD%88%E6%89%93%E7%A9%BF%E7%9C%BC%E7%BD%A9-%E5%A5%B3%E5%AD%90%E8%A1%80%E6%B5%81%E5%A6%82%E6%B3%A8%E9%80%81%E9%99%A2/

大大粒彈

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 02:02
醫療報告出左證明係布袋彈傷既話,你記得係度出個POST正視聽

警察斷指我當然記得,不過我仲記得 ...

不過第二日所謂被插眼個男人對眼精靈到吖,炯炯有神

複式洋房

aurora2011 發表於 19-8-13 01:55
黃絲你問心,會唔會俾你D仔女出去襲警、放火、圍警署?

我唔係黃絲,我只係想安穩過生活既港豬

咁我又問你,有得揀你會唔會比仔女係大陸買樓結婚生仔?

子爵府

回覆樓主:

其實現場咁多記者,唔明點解次次都係拎同一張相出黎,無十張多角度,都應該有6—7張由不同人影既角度啦

allah    發表於 19-8-13 10:17

男爵府

陪月勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 01:12
第25秒開始睇

明顯攝住一舊野

你好,新會員,點解釋呢3張不同既相?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 01:59
咁以後報案室長期唔擺人就可 ...

我所講嘅係同一日發生,警察都嚴重受傷,點解只捉佢呢?有心評錯對就評同一日發生咩事,唔好只講暴徒,博可憐

複式洋房

vesley 發表於 19-8-13 01:56
public really want to know the truth
but public by the riots already preset the charges.
NOt fair. ...

I am not making any assumptions, but someone does.

複式洋房

miraclebew 發表於 19-8-13 02:02

警察斷指我當然記得,不過我仲記得 ...
放心,依家大家都等緊睇報告,希望真相出黎唔使冤枉任何一方。

咬斷佢手指係因為對方想插眼?想?

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 02:13
不過第二日所謂被插眼個男人對眼精靈到吖,炯炯有神

九指神探都唔差,上前線棍棍有力

複式洋房

BABYPURPLE 發表於 19-8-13 02:14
其實現場咁多記者,唔明點解次次都係拎同一張相出黎,無十張多角度,都應該有6—7張由不同人影既角度啦
...

其實真係好多張唔同既相,不過都係個女仔中左槍之後影,你可以搵下

大宅

回覆 miraclebew 的帖子

係布袋彈或鋼珠又如何?所謂義士出得黎衝,他們不是説了預了犧牲?咁大個人要為自己所做的承擔責任同後果。如果倒轉爆眼的是警察,你地同d黃媒會否一樣大肆報導?被燃燒蛋掟中的差人點解冇乜人提?有時d野要倒得返轉頭,過得人先好!

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 02:17
九指神探都唔差,上前線棍棍有力

難道要抱頭錫錫,然後呵反?

男爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 02:06

照片睇似係布袋彈”

你都唔敢一口咬定係咩彈
咁你條片其實都冇參考價值

咁點解唔去等份報告再作評論?

allah    發表於 19-8-13 10:18

複式洋房

karenng115 發表於 19-8-13 02:15
你好,新會員,點解釋呢3張不同既相?

新會員係咪就等於打手?其實你想標籤乜野,唔通你未試過係新會員?

呢3張相唔同角度影布袋彈,我睇唔出有咩問題,不如等你呢位老會員指下

呀仲有,事後既證物好多時都比人話唔同左,你可以拎呢3張相同我條片對比下,你會發現粒彈既方向係一致

首頁
12345...14

尾頁

跳至