時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

最關心BB問題熱投勳章

我都係...閨蜜係黃,我都唔明佢點解會support,嗰班人一開頭講到香港人好慘無前途無自由,我個friend就高薪厚職,成日去旅行,點解佢都會覺得香港人好慘??佢公司都係靠大陸客,無大陸佢可以高薪厚職成日去旅行??呢啲說話我無同佢講過。因為我地一開頭知道對放係「對家」後,就好有默契咁唔講嘢唔聯絡,連年年會幫大家慶祝生日既食飯都無約(我生日,佢生日未到)... 可惜嗎?我有時又真係覺得...道不同不相為謀⋯⋯

大宅

最關心BB問題熱投勳章

我都係...閨蜜係黃,我都唔明佢點解會support,嗰班人一開頭講到香港人好慘無前途無自由,我個friend就高薪厚職,成日去旅行,點解佢都會覺得香港人好慘??佢公司都係靠大陸客,無大陸佢可以高薪厚職成日去旅行??呢啲說話我無同佢講過。因為我地一開頭知道對方係「對家」後,就好有默契咁唔講嘢唔聯絡,連年年會幫大家慶祝生日既食飯都無約(我生日,佢生日未到)... 可惜嗎?我有時又真係覺得...道不同不相為謀⋯⋯

複式洋房

peony_only 發表於 19-9-12 18:06
認同!我成日喺fb share 支持警察啲嘢,差唔多隔幾日就有人unfriend我,或者有一日我會一個朋友都冇 :bash ...

唔好咁灰心,呢個時候先可以俾你睇清楚邊個先係真朋友,品性唔好嘅人真係唔可以做朋友

大宅

正常既都唔會支持黑警啦冇朋友係正常

伯爵府

醒目開學勳章

我個深黃色朋友話:「我都好唔認同佢哋放火,但係冇辦法㗎,係政府逼佢哋咁做!」

我話班人唔滿意地鐵都唔使去破壞同埋跳閘架?佢答我:「咁係政府逼佢哋!」我話佢唔鍾意地鐵可以唔搭啊,既然搭咗,而人哋又將你從一個地方車你去第二個地方,咁俾錢都係好應該嘅事呀!佢又講係政府迫佢哋!

我除咗O嘴唔答,仲有乜嘢好講呢?唔通同你嘈過咩,話晒咁多年朋友,我希望佢有一日會醒覺!

子爵府

講真!黃人做唔到我朋友

別墅

好有共鳴,D黃絲真係咁嘅思維!

別墅

p_kotone 發表於 19-9-11 22:49
我地雖然係核爆都唔割但越講越無引

我:警察好可憐

完全明白
我都有相同嘅情況
同佢一齊做嘢
一齊去旅行、 買嘢、 乜都成日一齐做
公司入面,人人覺得我同佢係孖公仔

我知道
閨蜜同佢老公6月初出去遊行
仲有帶埋自己小朋友我真係非常意外
但係我都冇批評

直至到 情況越嚟越 暴力
甚至佢知道我身處嘅地方都受影響
佢一句或者一個訊息都冇問候過
真係好失望

男爵府

p_kotone 發表於 19-9-11 22:49
我地雖然係核爆都唔割但越講越無引

我:警察好可憐

好老實,唔講唔傾,但對政治的看法大不同,實會影響感情

男爵府

koala_ys 發表於 19-9-13 03:59
我都係...閨蜜係黃,我都唔明佢點解會support,嗰班人一開頭講到香港人好慘無前途無自由,我個friend就高薪 ...

"可惜嗎?我有時又真係覺得...道不同不相為謀⋯⋯"

同意,我都經歷中

大宅

其實樓主唔like可以絕交,
咁都要開post....

複式洋房

calbee_2014 發表於 19-9-11 23:57
可以既...
講下東講下西囉
我身邊同事幾乎清一色黃

係人係鬼,

講兩句話就知道了。

永遠無法說服對方,

只能說一句:天快要涼了,好一個秋天。

首頁

尾頁

跳至