夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-9-27 11:33
你竟然主動車埋佢同交換微信?有d估唔到

你一向會推

如果係男仔合眼緣唔係寸寸共, 我一樣會載埋, 為何要載埋個女仔? 係因為初時佢係出面先等車, 我有諗過如果佢截到, 我會走去問佢係咪去展覽會, 可否搭佢車, 我會比晒錢, 有時一車難求, 守望相助係要的!

微信係個女仔入會場前先主動, 說有咩事大家有個照應, 我覺得合埋, 唔可以覺得人家有什麼企圖, 我又唔係女人, 怕咩? 都係社交禮貌, 唔會睇自己咁高.

其實有次去德國一星期, 傾一些退貨扣款的問題, 中國廠方要求約註德國的中國第三方公司來做公証人, 我們(幾個德國同事, 廠方和我)在倉門口得他們來, 2 架黑色平治好有派頭的駛入來, 前面的一部係註漢堡的女負責人, 一除太陽眼鏡, 咦! 幾靚喎, 年約廿到尾...., 後面的一部, 由其他德國省派來一男一女過來看看, 我們談完公事後, 一起食飯, 跟住同個註漢堡的中國女仔傾了陣, 佢話來德國註了一年, 只係stand by, 公司無咩生意, 平時都係一個人係漢堡, 無咩娛樂好悶, 佢話如果我係漢堡有咩事可以搵佢. 其實見佢幾乖幾純又幾靚係一個唔錯的女仔....

這個星期頭2 天德國同事有陪我去食晚飯, 後來食自己, 最後2 日實在太悶, 一個人在市內街上行來行去, 8 月的漢堡有點涼意, 街上冷清令人在他鄉的我, 有點孤獨的感覺....., 個刻腦內有閃過不如call個女仔出來吹下水, 又有平治坐做我司機(當時我係客人), 感覺她好大機會應約的, 不過閃了一下無做, 話我多9魚又好, 膽小又好, 懶又好, 專一都好, 費事煩...... 都係回酒店check 下電郵, 上下網, 打過電話比太太, 上床訓覺又一日.....

但相信個刻未必個個男人會做到.

子爵府

Heman2001 發表於 19-9-27 21:01
十幾年前廿幾歲,返大陸睇貨有如手拎上方寶劍,接待周到,最難關頭守得住,因為我好愛家人
...

老實講, 我去小滾跟本太太未必知, 不過無需要. 這幾晚打翻去, 太太好甜咁對住我, 唔知做咩鬼...., 有晚話點解個追蹤apps search 唔到你, 我話唔知喎(真係唔知).

其實我唔介意佢裝追蹤apps, 我成日周圍走, 去D 不毛之地, 行得正唔怕咩私隱, 反而報平安更好.

子爵府

Perpersis 發表於 19-9-27 12:02
回覆 PTMCYS 的帖子

請問樓主出差有戴結婚戒指嗎?

結了婚17年只有頭一年帶, 因為我唔慣帶戒子, 之前會除, 完成工作才帶回, 攪攪下都無帶, 太太見我唔帶佢都無帶.

我唔帶戒子唔係想溝女, 真係唔慣, 我只習慣帶錶, 其他首飾都唔喜歡帶, 我以前好白, 女仔手, 所以更不喜歡, 這方面我係怪人來.

先前成日撞野, 有家姐好誠心求左個佛咀, 還練左幾本經文入去, 咁有心, 而且個佛咁幾型, 有D 眼緣, 太太亦好讚成我帶, 所以才破例帶首飾.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 19-9-27 21:42
如果係男仔合眼緣唔係寸寸共, 我一樣會載埋, 為何要載埋個女仔? 係因為初時佢係出面先等車, 我有諗過如果 ...

你決定啦。
不過你之前有講盡量唔會令自己有機會同其他異性相處/交流……
純粹係你最近幾個post,感覺多左欣賞其他人,亦都多左講太太唔好嘅嘢。
雖然你有時講佢喊,我一邊睇一邊笑

不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

mingmama 發表於 19-9-27 12:21
我都想問呢個問題同埋個女仔靚嗎?

我要求高, 女仔唔係省鏡, 但唔樣衰. 成熟大方有貴氣, 談吐大體, 但感覺仍有點幼氣, 應該無拍拖.

子爵府

20150618bb 發表於 19-9-27 12:26
你唔怕你隻C9睇到,唉........現今仲有人士相信大陸人有條鞭子在頭後面

我沒做對唔住佢既事, 反見怕佢膽心, 覺得我出差易有桃花, 又唔知諗D 咩...

男爵府

PTMCYS 發表於 19-9-27 22:12
我要求高, 女仔唔係省鏡, 但唔樣衰. 成熟大方有貴氣, 談吐大體, 但感覺仍有點幼氣, 應該無拍拖.
...

有冇拍拖都要估埋

子爵府

秋天與楓葉 發表於 19-9-27 13:48
我估個女仔相貌娟好,唔算靚女都應該係有氣質/吸引力嗰種
街上咁多老人家需要人幫,有幾可見男人主動去幫 ...

我係個對人有熱誠的人, 有次等搭飛機回港, 有個韓國男人走來同我傾偈, 可能我個樣都有少少似韓國人掛, 我都好有誠意同佢偈, 當然我唔係傻, 我會scan 過的.

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-9-27 22:12
你決定啦。
不過你之前有講盡量唔會令自己有機會同其他異性相處/交流……
純粹係你最近幾個post,感覺多左 ...

「雖然你有時講佢喊,我一邊睇一邊笑 」
我都係吖我會喺腦海裡諗起個畫面~就好想笑~好難想像女人到了中年都仲會成日

子爵府

mingmama 發表於 19-9-27 22:15
有冇拍拖都要估埋

姐姐, wechat 會有近況架嘛, 見佢有個女仔好朋友結婚, 佢話好感動, 但仍然會永遠守候係女死黨身邊, 永遠祝福她, 有拍拖的好大機會唔會說這些話.

我只係八掛, 跟本唔係我杯茶, 有時無野做男女都會睇, 特別係展會內, add 左好多人, 我都會八掛下.....

男爵府

PTMCYS 發表於 19-9-27 22:26
姐姐, wechat 會有近況架嘛, 見佢有個女仔好朋友結婚, 佢話好感動, 但仍然會永遠守候係女死黨身邊, 永遠祝 ...

做咩叫我姐姐吖~我未必大過你喎
我都冇裝wechat我真係唔知可以睇到咁多嘢嘛

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mingmama 發表於 19-9-27 22:26
「雖然你有時講佢喊,我一邊睇一邊笑 」
我都係吖我會喺腦海裡諗起個畫面~就好想笑~好難想像女 ...

我平日睇唔係想笑,真係笑出嚟。跟住就會講:又喊
樓主講過佢幾多歲,佢地喺icq時候識……
成日喊……我諗我一年都冇喊一次

子爵府

ahusband 發表於 19-9-27 16:59
PTMCYS 成日喺呢度出情深款款嘅憂鬱 post,講真,係唔係暗啞底食過唔少 BK 師奶先? ...

我尊重依到所有人, 尊重太太和自己, 妳怎會想我會這裡食師奶? 有C6C9 會PM 我, 回答完問題沒有keep pm 了, 有野都希望在這裡講, 唔想涉及人家的事情太多.

情深款款嘅憂鬱---> 我笑了一下, 打了咁多字, 換來這句話. 洗唔洗唱翻首黎明的歌!

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-9-27 22:30
我平日睇唔係想笑,真係笑出嚟。跟住就會講:又喊
樓主講過佢幾多歲,佢地喺icq時候識……
成日喊……我諗 ...

唔好咁講, 太太係眼淺的人.

同時我攻擊人的威力唔細, 未必要大吵大鬧, 不過細節唔多說.
有時對方在意自己, 才易被自己擊中她的要害, 未必對外人反應一樣. 有些事情, 我會對人先退讓, 反而太太硬正, 比我處理得更好, 我會有時欣賞她,這些說話我很少這裡說, 因為無有關的topic 帶出來, 唔講妳唔知, 未必無.

寶石宮

PTMCYS 發表於 19-9-27 23:02
唔好咁講, 太太係眼淺的人.

同時我攻擊人的威力唔細, 未必要大吵大鬧, 不過細節唔多說.

對我/他人的回應勿太上心
因以往你post的方向同近來好唔同,上一個好似有d怨言
當我旁觀者清也好,置身處地也好。當有怨言,如出現另一個,好易有比較,好易突然蒙蔽而揀錯。

始終網上不能披露太多,可能解讀錯左,唔好介意我的回應,都係直覺、即時反應

大宅

如果樓主有帶戒指,都有女生表現得過份主動,樓主最好對呢d女生敬而遠之。假如樓主冇帶戒指而有女生對樓主誤會而且有意思,期待在異地遇上浪漫邂逅,在女生立場睇都好正常。
其實有d戒指帶上手都好舒服。樓主咁受異性歡迎,真係要考慮下同太太一齊買返一對。

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

有同感。樓主近期d post似乎多咗提及太太以外其他異性。希望樓主成為「九個以外、第十個唔會有異心嘅男人」。

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-9-27 23:09
對我/他人的回應勿太上心
因以往你post的方向同近來好唔同,上一個好似有d怨言
當我旁觀者清也好,置身處 ...

哈哈, 沒有太上心, 但不嬲認真, 做翻適當的事情o者.

其實我好多時是借提發揮而帶出一些討論的觀點, 可能咁啱我都無為意, 唔係突然對太太不滿, 她不是最好, 但已經足夠.

始終網上不能披露太多

---> 這個我明白, 但說的不算是什麼重要事, 謝謝提醒.

子爵府

Perpersis 發表於 19-9-28 00:19

如果樓主有帶戒指,都有女生表現得過份主動,樓主最好對呢d女生敬而遠之。假如樓主冇 ...

我不喜歡帶戒子, 因為洗手或污嘈要除下洗, 又要乾水才帶回. 又易花易刮到其他物件等. 所以即使買回, 都會成日除.

但聽妳咁講都有道理, 會考慮買對平平地, 當飾物, 唔見左唔太可惜, 繼續買, 用來出差, 可以少了些誤會, 雖然可能是自己多心, 我不是什麼靚仔....., 不過我個樣唔太衰, 無殺傷力係其中一個原因掛.

我都試過有次, 係廈門回港, 在機場等上機, 廈門的候機位置跟陳列櫃/展示品位置好近, 我會好留意當地的擺設和物件, 會圍著細心看, 睇睇下, 有位大陸女仔走來我旁邊, 突然問, 可唔可以認識我, 可否交換電話, 她是在灣仔工作, 兩地跑, 想認識多個朋友, 我微笑對她說, 唔好意思, 唔方便.... 見她都微笑點頭..... 我便行開了, 但都在同一個area繼續等機, 見到她都有點尷尬, 其實拒絕人都不好受..... 可能她只係當正常社交, 但戒子起碼都可以減少點唔會.

子爵府

Perpersis 發表於 19-9-28 00:24
回覆 crystal媽咪 的帖子

有同感。樓主近期d post似乎多咗提及太太以外其他異性。希望樓主成為「九個以外 ...

這裡還有位Heman C兄呀~

首頁

尾頁

跳至