時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

而家已經唔係剩係星期六、日,就算平日想幾時搞就搞,不分早晚,不分地區,打爛交通設施,隨意打爛商舖、酒樓,隨街打人,隨街放火,今朝地鐵車廂裏都掟汽油彈,連警察擎槍都唔驚,直情係緊急狀態,唔明呢個政府都好似睇唔到,想點呀?

別墅

PacoMum 發表於 19-11-11 11:49
而家應唔應該宣布香港進入緊急狀態?

點解政府全無反應嘅

跟本已經去到無政府狀態

別墅

moma1023 發表於 19-11-11 12:47
但現在情況已經去到打人放火,殺警察,搶警槍,唔通以上嘅嘢不斷發生,就不會動搖到香港自身國際地位嗎?
...

well said

別墅

timandy 發表於 19-11-11 12:49
真係好憎林鄭..自己無能力去解決事情
但就一味諗住係度用"愛"去廢UP感化班恐怖份子
仲想要出賣警隊去整乜鬼 ...

同意,根本沒有領導才能,已經錯過了止暴制亂的時機。

大宅

回覆 moma1023 的帖子

不得不承認 佢真係短視到一個點不過如果真係推緊急法 中國就大機會插手 到時可能會平到亂 但後續發展無法估計
加上中國避免俾有心人士栽佢不守一國兩制 應該都會繼續按兵不動 叫香港無咩必要都唔好行到緊急法呢步
又咁睇 緊急法只係一個程序 點處理都係要林太俾方案 如果佢一早有計 就算唔出緊急法都可以照行 所以緊急法其實都係無咩實際用途?

公爵府

lalafalala 發表於 19-11-11 15:31

不得不承認 佢真係短視到一個點不過如果真係推緊急法 中國就大機會插手 到時可能會 ...

哎,我都唔知,但由六月開始到而家,政府唯一比到我嘅感覺係四個字:「束手無策」
我們只能自求多福。

大宅

回覆樓主:

林鄭應該襯這個機會出去最前線面對曱甴,「和佢地傾」夠佢!感受吓乜野係生命受威脅,吾好再龜縮!

警察出前線賣命,林鄭你去咗邊

大宅

講真 對住班癲喪生物 就算出到宵禁各樣又點 佢地根本就唔怕
既然政府無能 我地就要自我保護 唯有出少d街減低對自身既安全威脅 又可以令d警察專心對付d真正破壞既癲喪生物
雖然都仍然係睇唔到盡頭 唉

首頁

尾頁

跳至