時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

JojoFung0304 發表於 19-11-12 08:49
同意匪夷所思

係,真係好匪夷所思。

子爵府

loklok286 發表於 19-11-12 08:56
唔係所有大學學生都支持暴徒,見過有反對暴徒既大學生俾人私了。

對他們不公平

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

驚暴徒唔夠人手陷害香港市民囉, 香港大學D 校長係咩人, 唔係仲唔知呀嘛??!

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

carmen911 發表於 19-11-12 08:10
.............唔想佢地破壞校園,驚被佢地私了。
所以放佢地出去破壞其他公物,私了其他人。 ...

呢個推論十分合理

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

CorrineNg 發表於 19-11-12 09:00
係,真係好匪夷所思。

我都覺得匪夷思
中小幼唔停反而牛烏龜馬大的大學生話要停
根本名正言順比佢地出黎搞事

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

放佢地出黎破壞社會,唔使困住打爛學校

伯爵府

carmen911 發表於 19-11-12 08:10
.............唔想佢地破壞校園,驚被佢地私了。
所以放佢地出去破壞其他公物,私了其他人。 ...

正是我心中的感受

wcpcelia    發表於 19-11-12 09:45

男爵府

zhouzhouBB 發表於 19-11-12 08:33
真可笑,大教壞細,全港中,小,幼稚園都唔停學,竟然全部大學停學,所以香港教育已死。
...

目前你覺得香港還有希望?咁快D醒下啦,幾多黃媽媽,佢哋教出個小朋友會好?這是不可能的事囉

大宅

Celine524 發表於 19-11-12 08:08
對想返學返工的人好不公平~
以我囡的情況,根本無車可以返到去。

伯爵府

西瓜包 發表於 19-11-12 09:17
目前你覺得香港還有希望?咁快D醒下啦,幾多黃媽媽,佢哋教出個小朋友會好?這是不可能的事囉
...

我完全覺得對香港失望,所以我米話大教壞細,大學自決停學,我地做父母睇到呢班垃圾大學生,真系唔想自己小朋友變成魔,如果有得選擇,我會請求出解放軍,拉晒呢班學生去勞改。

睇下圖片中的曱甴應該是中學生,真的很想衝埋去撕開佢既面具

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

伯爵府

校長和教職人員都怕比人放火消,自己條命仔緊要d

男爵府

zhouzhouBB 發表於 19-11-12 09:21
我完全覺得對香港失望,所以我米話大教壞細,大學自決停學,我地做父母睇到呢班垃圾大學生,真系唔想自己 ...

依家除咗武警可以解決,無人可以了,但林鄭唔向中央求救,中央唔會出武警。其實出武警唔會違反一國兩制的,但個廢政府,D廢官。算啦!全部為官避世崖到下台。肥聰已經係好例子啦

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Udea 的帖子

連幼稚園都唔停,得大學停,荒謬

男爵府

教育失職造成的惡果,報應在自己身上,然後現在做縮頭烏龜全港中小幼稚園幼兒園都返學,已經具有成年人行事能力的大學生就停課出來搞事。

子爵府

我女舊同學中大醫,寫信俾學校話佢地要罷課,叫學校吾單只吾好罰&要幫佢地補課。
昨天中大直頭停課,學生可毫無顧慮出去。

男爵府

西瓜包 發表於 19-11-12 09:24
依家除咗武警可以解決,無人可以了,但林鄭唔向中央求救,中央唔會出武警。其實出武警唔會違反一國兩制的 ...

對中央而言,14億人的維穩大局更重要並且還有來自國際上雙標的壓力,看似已經避免插手香港。香港的亂局恰恰正好是國內愛國教育的最佳反面教材

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

大學唔似中小學,上課時間可以關閉大門,外人入唔到去,琴日同今日都會多區堵路攪事,最怕有黑衣人或本身走出去攪攪陣學生破壞完逃返入學校,引來警察追捕,到時學校又有學生上緊課,又有持不同意見嘅學生,特別係內地生,會引來大混亂,到時一定會殃及學校設施和引致學生受傷。

昨天新聞都有講黑衣人逃避警察追捕走入中大同理大,不排除有部份係自己學生,但相信有唔係自己學生走咗入去搞事,如果有學生上緊課一定大混亂。

見報道科大同調景嶺知專加強保安,復課後要檢查學生證先比入,所有探訪者一律要登記,我覺得呢個安排幾好,避免啲黑衣人混水摸魚搞破壞

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

方便學生

男爵府

cindywy 發表於 19-11-12 09:39
對中央而言,14億人的維穩大局更重要並且還有來自國際上雙標的壓力,看似已經避免插手香港。香港的亂局恰 ...

返大陸做嘢,大把人同我講啦,睇下厭,以前大陸對外國暴動新聞全禁,但香港曱甴之亂任國民睇,非常好的國民教育,大陸人講寧願要共產黨不要好似香港咁。人哋當香港人係小丑咋。佢哋活係自己嘅世界以為自己英雄,其實係狗熊

仲有人哋雙11首1小時交易係千億人民幣啊,買嘅係中上價產品啊,仲以為自己有優越感,食米田共啦,黃人同死曱甴

首頁

尾頁

跳至