時事熱話

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

回覆 幸福花 的帖子

影響平民先的當然係政府la,如果唔係政府搞咁多野,又唔識解決問題,五個月仍然處理唔到事情仲點會今日都係咁麻煩呢

大宅

MAMA-KINDOM 發表於 19-11-19 19:49
回覆 幸福花 的帖子

仲以為你有d咩理據去叫我地班jm去投建制,原來連自己點解要投佢地都唔知,只係盲撐 ...
咁又唔係咁講, 如果黃絲議員全贏, 咁示威者就會更有底氣出黎示威, 暴力行為又再大幅度升級, 到時有政府又一定抵抗, 到時香港有排受呀, 所以佢先至話要投建制, 貪生怕死

複式洋房

搞到今時今日咁,建制根本無能力處理當前的局面,靠佢地根本就無用!

複式洋房

回覆 nobodynotalk200 的帖子

我又不認為民主派議員全贏示威的人暴力會升級,反而民主派多的話佢地會覺得可以靠政治方向改善當前社會局面,有機會會緩和。

洋房

MAMA-KINDOM 發表於 19-11-19 17:23
依幾個月都好亂,返唔到工,又出唔到街,經濟又差,依家又周圍都放催淚彈,琴日返工係尖東都嚇死我呀,好遠 ...
我都想快d平靜!但點解要投比民主派呢?佢地做左d咩幫手解決呢件事?可解釋下嗎?

洋房

MAMA-KINDOM 發表於 19-11-19 17:23
依幾個月都好亂,返唔到工,又出唔到街,經濟又差,依家又周圍都放催淚彈,琴日返工係尖東都嚇死我呀,好遠 ...

好想平靜?但點解投民主派?佢地會做d咩同做左d咩幫手解決個問題? 可解釋下嗎?

大宅

MAMA-KINDOM 發表於 19-11-19 20:11

我又不認為民主派議員全贏示威的人暴力會升級,反而民主派多的話佢地會覺得 ...
你信政府係聽人講, 算吧啦, 政府係聽人講, 中共都唔會聽人講, 如果唔係班點解咁多人反姐

大宅

jan824 發表於 19-11-19 20:22
好想平靜?但點解投民主派?佢地會做d咩同做左d咩幫手解決個問題? 可解釋下嗎?
...

係唔會架, 但係必要時你就係要企出黎去爭取民主

複式洋房

回覆 jan824 的帖子

依家d示威者唔達成目的都唔會停止的,如果局面仍然係停留多建制少民主的結果,事情就永無止境地繼續,甚至更升級。或許民主派獲得多席位,佢地會冷靜下來,靠政治問題政治解決的方向。但投建制我就真係睇唔會有咩出路,唔通佢地見多建制當選就會即刻放棄示威嗎? 而且建制當選都幫唔到手解決問題,我寧願投白票都不想投建制。

複式洋房

所以你係覺得應該投黃定藍呢?

大宅

MAMA-KINDOM 發表於 19-11-19 20:59

所以你係覺得應該投黃定藍呢?

投咩都無所謂, 只係一個民意調查姐, 況且藍絲根本少得可憐, 點都一定係黃贏, 香港人加油!!!

翡翠宮

有幾多畜牲至今發現自己原來好on居,好傻瓜?

男爵府

回覆樓主:

投邊個喺大家自己決定,無人可以阻止。
但我自己只知道邊個幫雙非爭取來港取福利、 黎咗1年就可拎綜援、住公屋、為咗幫外傭爭取居港權而同政府打官司(幸好敗訴)、 每次開會只懂扔野、 鬧、拉布,上面例子唔多唔少喺引發香港市民不滿,依d喺邊個做出黎?民生派和泛民呀,我睇唔到佢地為香港好囉。
事實不得不承認政府真係做得好差(不論民生和管治),好多議員跟本呃份糧,嘈幾嘈就收工,個個淨袋十幾萬。但我絕對唔會為了想依家快點回覆正常而投泛民或民主,我寧投沒建設的建制派,都不投禍港的泛民和民主派

洋房

回覆 MAMA-KINDOM 的帖子

你知唔知巫孟靜到而家都仲話同d暴徒點都唔割蓆?
佢自己d仔女去外國讀書,叫人地既仔女去衝去死? 最衰格就係佢呢d x街。

你做文宣都算做得hea喇,一句話想香港盡快平靜就要投泛民, 又話咩聽老公講呀覺得佢講得岩呀。你都係博一d完全唔識政治野既人咩都唔知就聽你講je. 仲想食兩家茶禮,哼!

我突登問你佢地做左d咩去解決問題,你都完全答唔到我。咁都係既,事實佢地根本就係煽風點火果班人

大宅

AX21 發表於 19-11-19 23:56
但我自己只知道邊個幫雙非爭取來港取福利、 黎咗1年就可拎綜援、住 ...

講得啱呀

男爵府

jan824 發表於 19-11-20 01:17

完全講出重點

子爵府

jan824 發表於 19-11-20 01:17

想香港死嘅咪會投泛民

只能睇吓香港幾多人靠害投泛民,如果真係多數港人要自殘都冇辦法

複式洋房

回覆 AX21 的帖子以前係做得唔好,但佢地今年有作出改善去提議削減單程證配額,我認為可以比機會佢地,但建制咩都做唔到,又諗唔明點解要支持佢地,咁不如投白票都唔想投建制

洋房

AX21 發表於 19-11-19 23:56
但我自己只知道邊個幫雙非爭取來港取福利、 黎咗1年就可拎綜援、住 ...

咁嗰啲又真係老鼠屎嚟嘅...但佢哋係議會掉野姐~ 掉唔到我
但依家啲催淚彈同二噁英周圍係 又真係得班泛民話話譴責嘅...

我都唔知投邊個好

複式洋房

回覆 jan824 的帖子

咁你又知唔知你支持你高官同建制派議員個個都係攞外國護照,佢地咁支持向中國發展,但無一個係攞香港護照?就係因為佢地都對中國無信心,有事就走佬返外國,佢地更加係送香港人去死。

首頁
12345...6

尾頁

跳至