自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

schricky 發表於 20-7-22 17:20
見到好多話買香港出嘅唔掂,反而我買嘅大陸雜牌,唔知咩level, 但耳繩個啲完全無問題,包裝靚仔口罩睇落干 ...

香港設廠嘅口罩始終經驗尚淺,仍有好多不足需要時間改進

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

LokYauYau 發表於 20-7-22 17:09
以事論事,有冇可能知是否插贜呢?
個讀者咁大方,寄成盒口罩俾Dr. 驗,Dr. 應該静雞雞自己攞多一盒去test ...

吾確定

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

bbpompom 發表於 20-7-22 17:22
我有買,我退款中,送比我都不要

質量同信心問題,我都想退款,可惜已經收咗貨

男爵府

bbpompom 發表於 20-7-22 17:22
我有買,我退款中,送比我都不要

請問點退款??我仲未收貨,email 比佢又唔回覆

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

我個盒都仲未收到....都預左冇...收左都唔敢戴...

侯爵府

好彩有退錢

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

我覺得佢吾應該做 test 囉,由佢一開始做自家口罩,我已經覺佢有啲問題。

https://sme.hket.com/article/2610347/%E3%80%90%E6%8C%87%E5%AE%9A%E9%96%80%E5%B8%82%E8%A8%82%E8%B3%BC%E3%80%91Dr.%20K%20Kwong%20x%20%E5%BD%A9%E8%B1%90%E8%A1%8C%20%E5%8F%AF%E9%87%8D%E7%94%A8%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E9%80%A3%E6%BF%BE%E8%8A%AF%2030%20%E7%89%87%E4%B8%80%E5%A5%97%E5%94%AE%20-158

珍珠宮

回覆樓主:

我冇買,但貨品係人地送黎比佢驗?信嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

我已經申請咗退錢

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

回覆 bubu2910 的帖子

同你一樣!! e-mail申請無反映, 貨又唔出... 唔知想點

男爵府

LokYauYau 發表於 20-7-22 17:09
以事論事,有冇可能知是否插贜呢?
個讀者咁大方,寄成盒口罩俾Dr. 驗,Dr. 應該静雞雞自己攞多一盒去test ...

我係苦主,所以有跟開苦主谷,上個月一合事件鬧大左時,有好多人陸逐衝上廠追貨/退款,已經有不少人攞到開盒後表示口罩有毛髮同唔乾淨,廠商拒換,話係個客自己開盒不當。及後有d人直情拍開箱片,同樣有口罩有毛髮情況,廠商堅稱係盒碎。所以應該唔係有人做手腳,好多人表示攞到貨都唔敢用

珍珠宮

SEPS 發表於 20-7-22 17:20
K Kwong有份研發「HK Mask」,唔排除有利益衝突,就算佢專業都應該避嫌。

我相信Dr. 沒有私心,况且香港Mask 非一次性口罩,市場不同,不用刻意抹黑一盒。。。。。只怕Dr. 被利用啫。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係街度見過, 有衝動想買
好彩

珍珠宮

長琦良美 發表於 20-7-22 17:45

我係苦主,所以有跟開苦主谷,上個月一合事件鬧大左時,有 ...

咁衰格?! 咁真係影衰"made in HK"呢幾個字woh
當時賣幾$盒?

珍珠宮

schricky 發表於 20-7-22 17:20
見到好多話買香港出嘅唔掂,反而我買嘅大陸雜牌,唔知咩level, 但耳繩個啲完全無問題,包裝靚仔口罩睇落干 ...

老實,疫情間都有香港人即刻去國內搞口罩廠,我小試牛刀買過3間,Level 1,質量都唔差。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

szeszephoebe 發表於 20-7-22 17:11
我3月訂到依家都未有貨

我13/3訂口罩工廠,特別版(20個)+3個月,剛去Circle K攞咗第三個月,收齊,質素可接受,感恩

男爵府

回覆樓主:

我上星期去咗觀塘攞口罩
暫時 只係用咗一個, 感覺良好冇嘢!

伯爵府

買咗一盒未開,唉!點解香港制做品質咁差

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

abbytang 發表於 20-7-22 17:39
我覺得佢吾應該做 test 囉,由佢一開始做自家口罩,我已經覺佢有啲問題。

https://sme.hket.com/article/2 ...

我都唔會相昵條友!平時目測又有!講嘢隨便up!當秘笈!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

abbytang 發表於 20-7-22 17:39

https://sme.hket.com/article/2 ...

明白,係有利益衝突嘅

首頁

尾頁

跳至