自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

bearking 發表於 20-8-4 15:15
岩岩手機新登入左併多多,有冇人有玩省錢月卡呀?係點嫁,唔係好明係點

香港也有拼多多嗎?有link?

大宅

lyh80115 發表於 20-8-4 23:42
大陸版支付寶付款都得,又或者喺有微信嘅手機登錄拼多多,唔洗開新賬户。
...

我係用we chat hk喎,不過有認證同有綁信用卡,俾拼多多時就轉個wallet region 去大陸,會扣香港信用卡,對返個匯率俾用支付寶俾淘寶平,拼多多可以用 Hk we chat 開,我另一個WeChat 冇認證冇綁卡所以買拼多多時就send俾可以俾錢嗰個account,點解兩個account係因為第一個月買券好平,另外每日都會有兩蚊券買嘢

翡翠宮

janicy 發表於 20-8-5 14:48
我係用we chat hk喎,不過有認證同有綁信用卡,俾拼多多時就轉個wallet region 去大陸,會扣香港信用卡, ...

付款都係要轉大陸錢包,香港錢包未支援

我用大陸錢包餘額多,因為用信用卡,銀行會收兌換手續費。

男爵府

janicy 發表於 20-8-5 07:51
寫住限亮唔洗諗啦,即要同人搶,不過期他券係每星期都有一張,你可以睇返你買幾錢嘢就用咩券,我通常會同 ...

原来50減20係唔使谂,我见佢開咭係5.9一個月,係咪呀

大宅

BK Milk勳章

請問用拼多多時,地址點填,佢有冇得好似淘寶甘有官集架?定係要填私集地址?未用過,新手,請指教

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

ElsieYek 發表於 20-8-5 15:41
請問用拼多多時,地址點填,佢有冇得好似淘寶甘有官集架?定係要填私集地址?未用過,新手,請指教
...

我填私集,ok順利

男爵府

janicy 發表於 20-8-4 17:42
我都有買開,其實真係好抵,尤其第一次用,記住放晒啲嘢入收藏先,跟住合拼付款再扣券
...
唔明点合拼付款呀,同埋我如果巳經見到有人併单,我係按發起併剩係按同佢併單呢?我依家按發起,成個鐘未有人同我併,但係我用左扣5蚊卷

大宅

回覆 bearking 的帖子

我都剛開始用,希望能解答你。拼多多好似批發甘要最少2人起單,即是你見到人發起單就可以直接買,如果你自己發拼單,就要搵到另一個買家先可以成立呢張單。如果24小時後冇人同你拼,你張單就會退番俾你,要一日後先會退返5蚊卷俾你,呢日內除左等之外,連取消唔買都唔得。(發拼單,就是你揀啱野想買)(我同人拼單意思人地已經揀好野,我group入佢張單一齊拼,店鋪會各自發貨,唔會送去同一地址)希望能幫到你
3孩家庭,壓力山大

男爵府

gloryu2 發表於 20-8-5 23:30
回覆 bearking 的帖子

我都剛開始用,希望能解答你。拼多多好似批發甘要最少2人起單,即是你見到人發起單 ...

唔該哂你呀,咁唯有等啦,我搞錯哂了有冇人响併多多買過T恤或內衣,可以成功買到呢?

翡翠宮

bearking 發表於 20-8-5 22:59
唔明点合拼付款呀,同埋我如果巳經見到有人併单,我係按發起併剩係按同佢併單呢?我依家按發起,成個鐘未有人同 ...

梗係同佢拼,即時成功。你呢個狀態等24小時無人夾自動退款,之後再同人拼。

其實每完成一個訂單,會得到一張免拼卡,無人同你拼都可以「直接免拼」。

合拼付款係喺收藏裏面操作,睇啱貨品就撳收藏,再去收藏頁面揀選同一店家不同商品及不同店家商品,一齊落單,方便凑夠用券門檻。

男爵府

lyh80115 發表於 20-8-6 09:45
梗係同佢拼,即時成功。你呢個狀態等24小時無人夾自動退款,之後再同人拼。

其實每完成一個訂單,會得到 ...

就係谂唔掂係点,以為要發起併,咁就衰左 依家已經有人同我併單做左啦,但係搞左好耐,都唔明收藏夾單比錢係點,同埋收藏左,佢唔係好似淘寶網購物車咁,佢係收藏間公司,好難揾要買嗰樣野出黎,完全揾唔到係點去自己夾單比錢呀

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

janicy 發表於 20-8-5 14:48
我係用we chat hk喎,不過有認證同有綁信用卡,俾拼多多時就轉個wallet region 去大陸,會扣香港信用卡, ...
用信用咭付款, 要比幾多錢手續費 ??? 如果買200元 ???

翡翠宮

jjlai 發表於 20-8-6 11:26
用信用咭付款, 要比幾多錢手續費 ??? 如果買200元 ???

銀行通常收2%

男爵府

lyh80115 發表於 20-8-6 09:45

其實每完成一個訂單,會得到 ...
我(同人拼)之後收貨地址入唔到收貨人姓名, 我打完私集系統俾的收件人姓名(英文字+數字)之後會自動清除番?
係咪因為我用微信登入要用微信個名收貨呀? 咁點用私集轉運呢, 請幫忙!

翡翠宮

october21 發表於 20-8-6 15:28
我(同人拼)之後收貨地址入唔到收貨人姓名, 我打完私集系統俾的收件人姓名(英文字+數字)之後會自動清除番?
...

去「个人中心」→「收货地址」,添加收貨地址先,落單時揀地址就得啦。

大宅

october21 發表於 20-8-6 15:28
...

我都係用返私集啲收貨名ok喎

男爵府

lyh80115 發表於 20-8-6 15:31
去「个人中心」→「收货地址」,添加收貨地址先,落單時揀地址就得啦。
...

地址攪掂,唔該哂!開卡5.9 係有四張5元券,係一個星期用一次,咁咪即要分開四個星期買,新人唔太識用,請教下!

翡翠宮

october21 發表於 20-8-6 15:49
地址攪掂,唔該哂!開卡5.9 係有四張5元券,係一個星期用一次,咁咪即要分開四個星期買,新人唔太識用,請 ...

唔係仲有20減2、30減3、50減5、70減7及90減9?每星期都有呢堆,但每日只可領1張。

男爵府

lyh80115 發表於 20-8-6 15:52
唔係仲有20減2、30減3、50減5、70減7及90減9?每星期都有呢堆,但每日只可領1張。

...

即是我畀咗5.9元之後就可以每週領取以上嘅券?在優惠卷內內領取嗎?

翡翠宮

october21 發表於 20-8-6 16:03
即是我畀咗5.9元之後就可以每週領取以上嘅券?在優惠卷內內領取嗎?

每星期都有,喺个人中心→省钱月卡→每日神券領取

首頁

尾頁

跳至