自由講場

跳至

首頁
12345...32

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

支持復課。
學生長期返唔到學,家長被迫停工留家揍小朋友,本身小朋友有學習困難,停左學習支援,在家困獸鬥,又無收入。
情緒無法得到舒緩,真係辛苦到極點。

禁止訪問

大宅

四月又話復活節假啦
七月中又話學校自行決定暑假時間
跟住就話放暑假係老師嘅權利, 應該如期放暑假

今年買左好多書都無乜用過, 小朋友又可以直升班了。
書商年年都改版, 放二手都唔得.

禁止訪問

大宅

我仔上兩星期只各返一個半日,其餘全部zoom, 由舊年到而加Zoom到個人懶散晒,對眼我已經懷疑有近視,好難集中上堂呀局長個腦都唔知諗乜7,社交娛樂都想開齊,偏係學校唔考慮,係咪人地仔女讀唔讀書都無問題,隻眼呀、社交有無事都無問題,因為唔係佢仔女唔關佢事

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

sunnymama2 發表於 21-3-8 09:59

你又講得好啱啊,Disneyland OP都開,係唔開公園遊玩設施 ...

冇錯,要比入場費嘅Disneyland ,OP就可以開番,免費嘅公園設施就長期唔開,想玩下千秋、sir 滑梯都唔得

伯爵府

tong831 發表於 21-3-8 09:13
我係其中一個飽受長期停課折磨家長,政府不公平,寧通關旅遊,放寬各行業,都唔肯全港復課。

筲官冇出現第 ...

不如揾東張西望

侯爵府

largesizer 發表於 21-3-8 09:36
仲有公園兒童遊樂場!隔離長者健身開,迪士尼開,OP開,本地遊開,小朋友尤其是基層最需要嘅遊戲設施唔准 ...

係囉k11 musea 星期六多人到人貼人
政府又唔管
公園就唔比開

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

支持樓主
我也受夠網課,希望全面復課

男爵府

昨天咪有節目講疫情令家庭暴力個案大增?
學生長時間停課,不單影響學生學習進度,拉闊學生學習差異,更重要的是大大增加學生和家長壓力,產生更多家庭磨擦,導致家庭不和諧。

大宅

miriamfans 發表於 21-3-8 09:55
認同, 我都好願意俾意見, 已經忍無可忍....仲要係雙職家長................

雙職家庭,想帶小朋友反去幼稚園
明明有指引話可以,但學校個理由,唔係咩大事,都唔接受...結果都係要比錢揾人湊...

伯爵府

虎到金來勳章

tong831 發表於 21-3-8 10:16
我依家有工返,唯有要求返少d,好彩老細暫時肯就。
我仔雖然初中,我驚佢喺屋企偷走落街,羣埋班童黨,被人 ...

係呀,真係見十個家長十個都頂唔順,唔知以為呢個局長又盲又聾,聽唔到又唔想睇到家長意見。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我係其中一個飽受長期停課折磨家長,政府不公平,寧通關旅遊,放寬各行業,都唔肯全港復課。

筲官冇出現第 ...

可否搵埋教協叫老師定期檢測?因小孩18歲以下無得打針。

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

longsky 發表於 21-3-8 10:26
係呀,真係見十個家長十個都頂唔順,唔知以為呢個局長又盲又聾,聽唔到又唔想睇到家長意見。
...

呢條局腸真係廢到頂點!
好心換人做啦!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我早排放假,朝早行donki, 不知點解甘多小朋友(我估最多小學未到中學),同呀媽一齊行donki, 果日不是假期,佢地返學會有風險,但出街行donki, 食飯就不會有風險?還要不是一個兩個,佢地真係連網課都不駛上?

我仔今年考dse, 上年返左半個學期都無,今年都不知有無兩個月(過年後先有得返半日),下個月又開考啦,又不是自律的人,d人成日話上年考dse 的學生慘,但起碼佢地教晒書,今年果班真係......自求多福吧

珍珠宮

筲官冇出現第 ...

如果你學校老師願意全校檢測,係咪可以全校復課呢?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實我覺得記者都唔會幫我地發聲,因為我地冇政治嘅利用價值,現在咩都顏色行先,真係好失望
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

Sumyeema1 發表於 21-3-8 09:38
8.31.......

明白

珍珠宮

回覆樓主:

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

你話肺炎早期就停課避下姐
依家連疫苗都有埋啦喎
教局仲唔做野,真係咩都唔做月月淨出糧
慘既就我地班學生,條局腸真係離譜!
4月又話復活節,復活節之後又話暑假
唉~講起火都黎。

首頁
12345...32

尾頁

跳至