夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ccbbchai 發表於 21-4-14 09:37
同老公感情無問題幾好,但老公係屋企係綿羊仔,愚孝,無火的人!佢屋企人經常當我工人咁洗,男家有錢又多多 ...
何以離婚,不同住

大宅

luckybob 發表於 21-4-14 12:06
我就係一個例子

最後點

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-4-14 11:45
恕我直言,因為我有班有錢太朋友,佢地做到1001分對自己極級要求,每日早午晚都煮到同酒店食一樣,所有野 ...

就算唔挑我呢樣,一樣會挑其他,佢又唔抵得我幫到手,但又唔鐘意我太叻,咁樣佢無存在感!
我99只有佢講佢啱,如果錯左就話,我唔記得囉,唔得架!我通常都唔出聲,因佢屋企人都比較自負,有佢講無人講!

我父母細時都好忙工作,到我大左就病死,無咩教我,只雇搵錢!

珍珠宮

ccbbchai 發表於 21-4-14 12:41
就算唔挑我呢樣,一樣會挑其他,佢又唔抵得我幫到手,但又唔鐘意我太叻,咁樣佢無存在感!
我99只有佢講佢 ...

除非你老公幫你出頭,唔係個大環境唔會改變到,一係叫佢幫你作主?

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-4-14 11:45
恕我直言,因為我有班有錢太朋友,佢地做到1001分對自己極級要求,每日早午晚都煮到同酒店食一樣,所有野 ...

咁佢地屋企又無去到咁極緻,雖然有錢,但屬於中產上,但佢地係好平民,死慳死抵個隻,我3個小朋友都唔比我地買車,話哂錢,我老爺係一個守財奴,超慳!平日無事個時一家人生活係不錯!

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-4-14 12:43
除非你老公幫你出頭,唔係個大環境唔會改變到,一係叫佢幫你作主?

我今日返公司,我老公同我講一早已經鬧爆佢老豆,我99都有鬧我老爺,話佢痴線.....佢話佢老豆都知衰

但我老爺無出聲,我面黑黑灰灰咁!大家扮無事! 但唔知隔幾耐又再搵我出氣!呢樣係我成日諗住既野!

珍珠宮

ccbbchai 發表於 21-4-14 12:44
咁佢地屋企又無去到咁極緻,雖然有錢,但屬於中產上,但佢地係好平民,死慳死抵個隻,我3個小朋友都唔比我 ...

簡單講,你只有受苦無享受,甘真係要好好想啦

珍珠宮

ccbbchai 發表於 21-4-14 12:46
我今日返公司,我老公同我講一早已經鬧爆佢老豆,我99都有鬧我老爺,話佢痴線.....佢話佢老豆都知衰

但我 ...

唔可以分開住?

大宅

ccbbchai 發表於 21-4-14 09:37
同老公感情無問題幾好,但老公係屋企係綿羊仔,愚孝,無火的人!佢屋企人經常當我工人咁洗,男家有錢又多多 ...

你老公知唔知你想離婚? 佢點講?

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-4-14 12:48

我嫁左比佢咁耐,佢屋企就蒸蒸日上,屋企生意都好,3個仔女叫做健康生性有禮貌,唯獨我自己係咁捱,捱完人地仲要覺得你係屋企偷懶!
我自大都要講一句,我係捱到所有男女家的親戚都會主動讚我,係勁讚個隻!我老爺99會係親戚面前話我好,但係我面前就唔會讚,因佢地係勁古老個d思想, 鍾意打擊你,坐下你銳氣,等你唔好咁囂張!但我反而比佢打擊到好灰!
但我有時又諗,自己老公心地善良,都好就我,忍我,性格樣樣都夾,就係好痴老婆,無咩安全感,咩都要我係身邊! 比起其他人的老公,又小三又唔比家用又家暴.....同埋我好過好多人,有樓有舖,有份穩定既工,但...

大宅

Nataleo 發表於 21-4-14 12:52
你老公知唔知你想離婚? 佢點講?

我老公知,又係個句,叫我冷靜,唔好唔開心,佢會鬧佢爸....
叫我原諒佢爸,佢爸有cancer!! 唔想激死佢,問我想要咩野,幫我按摩,帶我出去食好野...

如果老爺個個都鬧,我OK,但每次都淨係瘋狂鬧我...直插!真係超難頂!明顯就係勁偏心!之前鬧我,每次都同親戚講當我自己女先咁樣!我阿嫂係外人所以唔會理佢,唔會鬧!!

我父母都無試個鬧我鬧足2個鐘!我幾想做個外人呀?

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-4-14 12:49
唔可以分開住?

我地係分開住,同一個屋苑同公司!日日見!無錢再係出面買樓了!就算有公司,我地都只係打工仔而已!不是咩富2代.....
同埋佢老豆以前捱得好辛苦白手興家,佢係好鐘意人做到金精火眼,捱得好辛苦同佢當年一樣,咁就啱佢心意!
佢係超級工作狂,食晚飯都講公司野,日日都諗點樣搵多D錢,又勞氣,又唔放心人地做......所以搞到自己有病!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁老公撐你都好,我以為佢媽寶
唔洗幫佢地慳咁多錢,冇左工人就請鐘點或者其他啦
你做病咗,無人可憐

你自己都要硬淨啲
可能佢地見你冇娘家,故欺負你
我老爺或者奶奶果邊啲人都好勁,試過反駁左幾次之後,關係反而好d,佢地收斂左
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 21-4-14 13:08
咁老公撐你都好,我以為佢媽寶
唔洗幫佢地慳咁多錢,冇左工人就請鐘點或者其他啦
你做病咗,無人可憐

佢有撐,但係好溫和個種, 治標唔治本,解決唔到重心問題! 每次都只係做調解員!過後又係搵我出氣!
但都有比之前好D....

不過我老公係每年都有小小進步同改變!一開始唔係超好,慢慢教下話下佢會改

珍珠宮

ccbbchai 發表於 21-4-14 12:57
我嫁左比佢咁耐,佢屋企就蒸蒸日上,屋企生意都好,3個仔女叫做健康生性有禮貌,唯獨我自己係咁捱,捱完人 ...

我就反而需要一個保護到我既伴侶...如果有人甘樣鬧我,我諗我c6會拎刀斬死對方

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-4-14 12:48

我有時又諗自己生活無經濟壓力,身體健康,比好多人好!比上不足,比下有餘,算唔算唔知足?

每次都要食呢d冤氣死氣,足夠令自己唔開心好耐.....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ccbbchai 發表於 21-4-14 13:12
佢有撐,但係好溫和個種, 治標唔治本,解決唔到重心問題! 每次都只係做調解員!過後又係搵我出氣!
但都 ...

你地有幾個小朋友,而且兩個關係冇問題,為左佢屋企人而分開好唔值得
祝福你早日解決男家麻煩嘅問題
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-4-14 13:16
我就反而需要一個保護到我既伴侶...如果有人甘樣鬧我,我諗我c6會拎刀斬死對方
...

好man, 我成日同我老公講,係有生之年都好想見佢為我拍一次台,發一次癲!可惜....佢係好溫和個d人!只會算啦算啦!唔好咁啦!老公對你好咪得囉.....

一聽我仲覺得委屈,我已經唔係靚妹仔啦!

珍珠宮

ccbbchai 發表於 21-4-14 13:07
我地係分開住,同一個屋苑同公司!日日見!無錢再係出面買樓了!就算有公司,我地都只係打工仔而已!不是 ...

日日見好難攪

大宅

crystal媽咪 發表於 21-4-14 13:17
你地有幾個小朋友,而且兩個關係冇問題,為左佢屋企人而分開好唔值得
祝福你早日解決男家麻煩嘅問題
...

3個,我地自己平時圍來一家就感情幾好,生活不錯的!

首頁

尾頁

跳至