夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

見左婚姻輔導先,聽下專業人仕的意見.如果大家協調唔到,真係要行最後一步,唔識得保護老婆的人,好難過人世.

男爵府

咁嘅家庭觀念生完之後問題一定更多,樓主你應該唔係好大,如果自己又有工作建議你諗清楚,依家你嫁老公唔係嫁俾佢屋企人,最重要係似乎你老公錫屋企同自己多過你,呢家人如果到時生到性別唔啱心水,或者唔夠聰明,分分鐘全部入你數,兩父子都係古代文盲三番,委屈事情陸續有

大宅

只要你夠狠,就唔會有人恰到你

大宅

dmiaornine 發表於 21-12-28 15:39
大家好,我遇到好唔開心的難題,想同大家傾訴下
聖誕個晚同老爺一家食飯,食完之後去左姑仔到坐,我老爺由 ...

你們將來生左小朋友之後,吵架會更多更激烈。

大宅

回覆 beebee67890 的帖子

同意

珍珠宮

dmiaornine 發表於 21-12-28 16:13
回覆 babybaby69 的帖子

我只可以套用森美講個句,佢愛自己愛佢屋企人多過愛我 ...

如果你仲好後生,要諗諗仲可以忍多幾多次呢啲情況。而且聽你咁講即使生咗都唔有好有好日子過。

珍珠宮

beebee67890 發表於 21-12-29 14:08
咁嘅家庭觀念生完之後問題一定更多,樓主你應該唔係好大,如果自己又有工作建議你諗清楚,依家你嫁老公唔係 ...

我都係咁諗,佢唔係一個好老公會體諒自己老婆,將來都好難係一個好爸爸。同呢啲男人生小朋友要三思。

珍珠宮

本來你起身走左去已經令我O嘴,原來仲要唔止一次……真係更加令我O到個嘴合唔翻。
講返bb事先,永遠係自己想生先生,唔係因為別人想你生就生,咁樣你陀得都會唔開心,好容易抑鬱!
你老爺係難頂,又唔係常見,你只係嫌佢煩就走左去……你覺得你老公唔追你你好難受,咁你無啦啦走左去係超級唔比面同超級無禮貌,你同你老爺有咩分別~你同你老公各有委屈,大家扯平啦~
下次食飯唔想聽咪睇下電視食下生果睇下電話度過下咯,同埋同老公商量好幾點到幾點走。
唔好自己唔鐘意就起身走左去先得嫁,留下來果班人情何以堪?你要人地顧你感受你都唔顧人感受啦!

大宅

聖誕個晚同老爺一家食飯,食完之後去左姑仔到坐,我老爺由 ...

聽完你的處境(呻)
我第一個反應係,咁你老公有咩想呻下(難處)呢?

侯爵府

回覆樓主:

肯見婚姻輔導係好事、大家关係未穩定前、考慮清楚先諗生B

公爵府

生仔問題:老爺講左句想抱孫,你老公就迫你。有問題喺你老公,定你老爺?咁你老爺除咗講咗佢想抱孫,之後仲做咗啲咩野逼你懷孕?
宣布懷孕時:老爺表現平和,冇特別開心,你就覺得對你唔住,因為你生仔有壓力都係因為佢,但我哋實在睇唔到你老爺比左D咩壓力你。其實到底邊個想生仔?你?你老公?定老爺?

大宅

走得好,不過無下次啦~

公爵府

alicego62 發表於 21-12-30 08:45
生仔問題:老爺講左句想抱孫,你老公就迫你。有問題喺你老公,定你老爺?咁你老爺除咗講咗佢想抱孫,之後仲 ...

不過我好欣賞樓主想同老公見社公,解決問題

洋房

回覆 小菜豆 的帖子

多謝你,我其實有同樣想法

洋房

回覆 HOPEFORBB 的帖子

傾過無數咁多次,但睇得出都係傳統思想,把口話生唔到無問題但就無叫我停唔駛再咁辛苦自己

洋房

回覆 KIMLIFEINUK 的帖子

多謝你,多謝大家都明白我,聽到大家安慰的說話感覺舒服左

洋房

回覆 mcs74 的帖子

問老爺難頂位唔係一篇文章講得晒佢地比ge壓力亦都係我之前未詳細講晒
我只可以講老爺只係導火線
真正問題係我同我老公
我絕對知道我走左去唔arm, lee部份我有反思
我本身唔係唔識分輕重,係因為我同我屋企人都無被佢地lee家人一次又一次尊重過,所以先會令我有這不理想舉動,我想講有好多野係有因有果

我唔敢講我係一個滿分新抱/老婆
我只可以講,對佢家人同埋親友,我永遠只有做多無少,連佢d 姨媽長輩都好鍾意我,開晒口話想有一個新抱好似我咁
結婚幾年,我從來無同我奶奶吵過或要我老公難做,每個星期都有回去食飯又主動同佢傾計,買禮物陪覆診比我老公更上心

我只係求身邊人體諒明白我感受

多謝你的留言,我都會再檢討自己

洋房

補充,我老公係覺得要留係個到陪屋企人幾耐就幾耐,佢唔認同要夾個時間,你所提議ge我全部做過晒。唔理我老爺自己睇電視,我老爺會走去調細聲個電視甚至會關埋個電視,就係要全世界聽佢講64事件

我有B個時有d野唔食得,佢就會不停話係我問題,雖然我老公有出手想阻止佢,但其實係無人阻止到lee個人

anyway 就當我未夠成熟未睇識做人未夠睇得開
你明又好唔明又好,都係個句,多謝你的建議
我會努力,希望之後可以修補好所有問題同心 結

伯爵府

dmiaornine 發表於 21-12-30 15:50

補充,我老公係覺得要留係個到陪屋企人幾耐就幾耐,佢唔認同要夾個時間,你所提議ge我 ...

咁最大問題都係你老公,佢愛自己愛屋企人多過愛你。如果想繼續行落去,只係睇你嘅包容性可以去到幾多。但要改變一個人真係難過登天,磨合唔到,真係寧願分開。唔係只會無限呻,矛盾越來越大,越來越憎個老爺

洋房

回覆 QY08040408 的帖子

係,你講ge都係我有諗到

首頁

尾頁

跳至