夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

lojo11 發表於 22-3-13 22:46
憎佢係因為失業同老馮等你養?

吳係,他都係停業,但一些積儲都無,人又大洗!不停户口清袋,大佬丫,無了我錦你點算丫?無諗過未來。。所有野都我去諗去plan

複式洋房

clyl03 發表於 22-3-13 10:17
你咁憎佢又會生第二個嘅?

一早知錦,我直情一個都吳生吳嫁俾他tim

複式洋房

Venicebaby 發表於 22-3-13 22:43
回覆 lazimanman0222 的帖子

拍拖嗰時佢係咪咁㗎?定係結完婚變咗另外一個人?佢本身做盛行,可能佢覺得暫 ...

性格問題。。我覺得好難改!X 左他2-3日!我話無論買樓,個女揾學校,咩都好,總之係我一個去揾料。。日日係屋企都都不知做嘜!錦大個人,你吳舒服你會feel到架大佬!吳講,只是訓。。最後2日後我女同他確左診,第二日到我仔,之後到工人,最後係我。。其實有無用個腦,只是累我一世!講左9萬幾次回來洗手,唉。。吳想打落去。。講起太多就躁底。。

複式洋房

lazimanman0222 發表於 22-3-12 22:27
同老公一齊左8年
有個就4歲的女,一個剛8個月大的仔
關係好差,差到一個點!應該話我無時無刻都好憎他!無 ...

最on x 係。。他掉煙頭俾人捉罰1500...我吹左他幾次又話遲下先,又話出糧先,最後他都係吳記得交!罰double, 加什麼上庭費。。總之最後3300!他話可以打去豁免!我話點可能丫。。最後當然吳得。。俾3300

大宅

如果你冇咗佢,你會唔會覺得舒服啲?同埋知唔知小朋友點諗?如果一個男人真係拖你後腳,完全唔會改。我都認同你離婚嘅決定。我只係諗,你需唔需要同佢講清楚,再係咁你唔會再忍。呢個年代做女人真係慘,仔女賺錢工作全部都要兼顧。加油啊

複式洋房

lazimanman0222 發表於 22-3-12 22:27
同老公一齊左8年
有個就4歲的女,一個剛8個月大的仔
關係好差,差到一個點!應該話我無時無刻都好憎他!無 ...

他成日覺得我睇吳起他,我屋企人睇吳起他,錦你要爭氣先得架大佬!惹到我地確唒診都算,無諗過睇e生無諗過點。。只是煲劇,食藥,訓!我做累那到隻野錦。。屋企唯一一枝咳嗽藥都用咀飲。。搞到工人中左咳到死無藥!要等第二日睇e生才有藥!其實是否智障??就係他無安全,衛生意識,一開始吳舒服係米通知聲或check下先?係要等第二日我見吳對路嗌他帶口罩先帶!第三日我女高燒中左,第四日我仔中,第5日我工人中,最後我中埋。。我病到死死下!我都要照顧對仔女。。剛經歷完人都癲的生活。。確實真的好憎他。。

beebee67890    發表於 22-3-14 00:39
beebee67890    發表於 22-3-14 00:39

複式洋房

Venicebaby 發表於 22-3-13 23:37

如果你冇咗佢,你會唔會覺得舒服啲?同埋知唔知小朋友點諗?如果一個男人真係 ...

對,我覺得我都好慘,他現存在唯一係幫我照顧個仔,因為晚上工人訓了他負責照顧個仔,個女太癡我。。無左他我可能好吳開心!我是重感情的人!我會吳捨得他慘。。但同時我覺得好難去生活下去,或許等個仔大多少少先。。。

男爵府

lazimanman0222 發表於 22-3-13 23:35
最on x 係。。他掉煙頭俾人捉罰1500...我吹左他幾次又話遲下先,又話出糧先,最後他都係吳記得交!罰doubl ...

怪不得你,家有幼兒,不顧衛生,有病唔出聲,冇保護仔女警覺性,癈,仔細老婆嫩冇家庭計劃,冇責任感,癈,比人罰$1500 已經on X,重要拖出一個double,白X, 比我都好嬲,捉佢好好傾吓,明確同佢講你有離婚諗法,比最後通牒佢,佢呢種人循循善誘未必有用

複式洋房

beebee67890 發表於 22-3-14 00:36
怪不得你,家有幼兒,不顧衛生,有病唔出聲,冇保護仔女警覺性,癈,仔細老婆嫩冇家庭計劃,冇責任感,癈 ...

你講出我❤️聲。。。我真的經歷完個幾星期全家病唒我忍不了要爆了!個仔仲咳梗。。我都仲咳梗

男爵府

lazimanman0222 發表於 22-3-14 00:46
你講出我❤️聲。。。我真的經歷完個幾星期全家病唒我忍不了要爆了!個仔仲咳梗。。我都仲咳梗
...
辛苦你了,完全明白有幾激氣,比我我都想打佢兩把,捱咗幾個星期最氣頂佢冇幫手,而家你仲火緊所以想離婚,但佢對仔女好係好爸爸,其實罪不至死,我諗佢個人應該唔係醒果批,你又一向乜都搞得掂,於是佢就習慣等你,你要同佢傾責任分配,家庭角色等問題,佢係你老公.叫佢唔好當自己係你個仔

珍珠宮

佢對仔女好,識唔識得照顧佢地
不如叫佢做家庭煮夫啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

樓主你不是嫁人, 係做左人地阿媽, 仲要係一個媽寶的仔。只不個媽寶對像係你。
佢持家可以嗎? 不如叫佢主力內啦, 你外, 咁你連個工人慳番, 儲多點錢。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

beebee67890 發表於 22-3-14 01:07
辛苦你了,完全明白有幾激氣,比我我都想打佢兩把,捱咗幾個星期最氣頂佢冇幫手,而家你仲火緊所 ...

全中心聲,尋日忍不住同他講了,你永遠嗌先做先諗。。大家都辛苦不如吳好一齊,你又吳想我罵你,我又吳想成日勞氣。。今日先有d改善。。。揾下partime。。我吳係等錢要他養,只係我好吳想他覺得我攪得掂就賴賴閒,頭家你有份,吳係坐係度就解決到,我不是要他做partime幫補屋企,而係責任丫,邊有男人覺得個老婆攪得掂就無事發生錦!反一日幾百元當買下罐奶粉我都當你有下誠意!即係我吳係一個吳共患難的人,只係。。大佬丫,做返男人要做的責任都好丫!我已老懷安慰。。

複式洋房

mcs74 發表於 22-3-14 01:14
佢對仔女好,識唔識得照顧佢地
不如叫佢做家庭煮夫啦

只識餵奶換片,完!屎片都要我換!屋企有工人!不用他照顧。。他仲dirty過d工人!邊有人俾用過的利是封個初生玩。。幾多菌。。如我對仔女俾他照顧,應該死左

複式洋房

kwhkwh 發表於 22-3-14 01:21
樓主你不是嫁人, 係做左人地阿媽, 仲要係一個媽寶的仔。只不個媽寶對像係你。
佢持家可以嗎? 不如叫佢主力 ...

只識餵奶換片,完!屎片都要我換!屋企有工人!不用他照顧。。他仲dirty過d工人!邊有人俾用過的利是封個初生玩。。幾多菌。。如我對仔女俾他照顧,應該死左(emoji)(emoji)

複式洋房

lazimanman0222 發表於 22-3-14 01:27
只識餵奶換片,完!屎片都要我換!屋企有工人!不用他照顧。。他仲dirty過d工人!邊有人俾用過的利是封個 ...

個人又吳衛生,除左條底褲日日換外,著過的衫永遠要罵先拎去洗!大家病元現在才好些,先至回來拎唒d衫去洗!之前竟然話著過一日咋woo,錦快洗?我話:你有工人又不用你洗?點解死都吳洗。。。諗起又燥底

複式洋房

lazimanman0222 發表於 22-3-14 01:32
個人又吳衛生,除左條底褲日日換外,著過的衫永遠要罵先拎去洗!大家病元現在才好些,回來拎唒d初去洗!之 ...

對襪又係著幾次先肯拎去洗,救命,越數越多野...之前拍拖不會發覺不會理,我真係自從生左個大女後先變到介意他的衛生!我女未夠3個月大俾他傳到病!我果時已經癲左!點解我個女錦細要食藥,咳到要聞氣。。。每日嗌洗手換衫沖涼!已經講左好多次!疫情勁。。你仲有個仔女係屋企,小心些。。。有無人可以捉他去check下個腦係米萎縮左。。。。

複式洋房

回覆樓主:

好明白你,背景有啲似

複式洋房

buma101 發表於 22-3-14 02:10
好明白你,背景有啲似

你點解決?

男爵府

lazimanman0222 發表於 22-3-14 01:38
對襪又係著幾次先肯拎去洗,救命,越數越多野...之前拍拖不會發覺不會理,我真係自從生左個大女後先變到介 ...

想問你數到佢一文不值, 點解會嫁比佢? 結完婚, 未睇清楚就同佢生2件? 我想講你都有d 責任, 定係佢短期係咁, 長期會變返好? 你自己諗下

如果佢係你講到咁, 咩都唔做, 又洗你錢, 離婚la, 唔使諗, 情況只會更差, 唔好諗傷仔女, 你地成日單打, 仔女都唔會幸福

首頁

尾頁

跳至