自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

隻窗唔大的話,我响12蚊店買貼,濕水痴就可以了

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

淘寶,自己貼!

珍珠宮

Haz-mama 發表於 22-5-30 15:17
窗貼好易貼,我個窗的窗花拆唔到,我都整到,又遮到光,又望到外面(外面望唔到入嚟,但夜晚開左燈就有機會 ...

你有無剪細啲個窗貼?

大宅

ahpoo 發表於 22-5-30 08:33
廚房有個大窗,對正別人屋,想揾野遮下,係咪只有貼窗貼?但有窗花,未拆過唔知會唔會拆左自己裝翻唔穩陣:t ...

淘張係防靜電無帶膠膜,易貼好多!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

ahpoo 發表於 22-5-30 15:23
你有無剪細啲個窗貼?
有啊,因為我買大左,要cut返細,但唔難整,度啱size就得

水晶宮

2024年龍年勳章

廚房有個大窗,對正別人屋,想揾野遮下,係咪只有貼窗貼?但有窗花,未拆過唔知會唔會拆左自己裝翻唔穩陣:t ...

我個廚房類似。我個土方法係:
去日本城或家品店,買4張cheap cheap花紋膠飯墊(A3size咁上下),墊邊打孔,用膠索帶將兩張飯墊串連,就咁攝喺窗同窗花之間
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我係將飯墊打橫攝,你可以因應個窗的大小選擇打棟定打橫。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

象牙宮

我會好似咁做,係$12買枝伸縮棍及紗,只係視線位,可能拉開望到出街,窗貼睇唔到出面好唔方便。

珍珠宮

mercurycc 發表於 22-5-30 20:56
我會好似咁做,係$12買枝伸縮棍及紗,只係視線位,可能拉開望到出街,窗貼睇唔到出面好唔方便。

...

我都唸過布不過怕發霉我唔會貼晒甘多隻窗,淨係貼對到正鄰居果隻

珍珠宮

Rita 發表於 22-5-30 20:40
我個廚房類似。我個土方法係:
去日本城或家品店,買4張cheap cheap花紋膠飯墊(A3size咁上下),墊邊打孔 ...

首頁

尾頁

跳至