自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wlea 發表於 22-6-1 18:57
佢唔教,我唔識攞之前蝕晒

我買時完全忘記618,仲呻笨
放下自在

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

kerotan 發表於 22-6-1 18:58
選擇京東自營或京東超市貨品
可以直送香港, 有運費券的可支付運費

如果唔係自營,可以點樣搵到自提點地址,唔想上門,好怕等門,同個收費,係咪同淘寶官集差唔多

侯爵府

2024年龍年勳章

oceandeepsea 發表於 22-6-1 19:05

如果唔係自營,可以點樣搵到自提點地址,唔想上門,好 ...

我最近同經東大師喺網購天地都傾過這個問題你可以參考下
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23554507

大宅

留名等京東逹人出現

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

kerotan 發表於 22-6-1 19:08
我最近同經東大師喺網購天地都傾過這個問題你可以參考下
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=vie ...

都好複雜下,即係如果用自提點,就要改地址,用香港自提點地址,電話填自己?

咁係咪唔使再通知佢一聲,到貨係咪有sms通知,收費係咪平過上門,比運費係取貨先比?

侯爵府

2024年龍年勳章

oceandeepsea 發表於 22-6-1 19:32
都好複雜下,即係如果用自提點,就要改地址,用香港自提點地址,電話填自己?

咁係咪唔使再通知佢一聲, ...

我未試過唔太肯定但如果揀啱嘢又碰著有集運卷都會試下

如你所說的 改咗用集運的地址後我都會聯絡集運客服講一聲

水晶宮

2024勳章

京東有分自營和非自營,我買過幾次,總係覺得麻煩,所以少用。其實主要係自提點少,一係要行好遠去自提點,一係加錢送上門
有一次買到非自營,試左京東官方集運,又慢又貴,後悔之極,還不如用私集地址落單

伯爵府

多謝咁多位資訊,萬分感激。我有一樣貨淘寶無,京東有所以先喺京東買之餘搭埋其他貨一齊買,京東真係幾複雜下。

珍珠宮

czl115 發表於 22-6-1 20:36
京東有分自營和非自營,我買過幾次,總係覺得麻煩,所以少用。其實主要係自提點少,一係要行好遠去自提點, ...

我都覺得麻煩又複雜,仲要成日去搶券好嘥時間,所以京東我多數用嚟買電器,唔使搞集運咁麻煩

伯爵府

kl1 發表於 22-6-1 20:40
多謝咁多位資訊,萬分感激。我有一樣貨淘寶無,京東有所以先喺京東買之餘搭埋其他貨一齊買,京東真係幾複雜 ...

睇真啲感覺上「京東自營」就好似淘寶嘅天貓超市,運貨方面淘寶就無咁複雜

伯爵府

whyyou 發表於 22-6-1 20:42
我都覺得麻煩又複雜,仲要成日去搶券好嘥時間,所以京東我多數用嚟買電器,唔使搞集運咁麻煩
...

咁買傢俬都係唔錯嘅選擇,啲電器插頭要加多個轉插頭?

翡翠宮

whyyou 發表於 22-6-1 18:13
你試下PM 京東達人啦, 佢一直喺度強烈建議大家轉玩京東, 不過似乎冇咩人有興趣
...

其實唔止,我都建議大家玩下唯品會、拼多多,其實貨比三家係我哋作為精明消費者好基本嘅手段!

珍珠宮

kl1 發表於 22-6-1 20:46
咁買傢俬都係唔錯嘅選擇,啲電器插頭要加多個轉插頭?

要㗎

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-6-1 20:48
其實唔止,我都建議大家玩下唯品會、拼多多,其實貨比三家係我哋作為精明消費者好基本嘅手段!
...

達人,我地等緊你呀

伯爵府

...

好多謝你,我依家用京東多過淘寶

翡翠宮

whyyou 發表於 22-6-1 20:42
...

呢對鞋我好早放咗入購物車,之前京東、唯品會都係340幾。一到6月高下立見,京東仲貴咗,唯品會平好多,仲唔洗點攞券,比較簡單啲,幾啱你。

除咗介紹其他網站,我都經常介紹雲閃付,我提到嘅京東、唯品會、拼多多、淘寶……等全部用得,信用卡無手續費,再賺信用卡回贈,好過一味只識用支付寶HK!

水晶宮

2024勳章

kl1 發表於 22-6-1 20:40
多謝咁多位資訊,萬分感激。我有一樣貨淘寶無,京東有所以先喺京東買之餘搭埋其他貨一齊買,京東真係幾複雜 ...

你如果平時用開私集嘅話,可以考慮將京東件貨送去你間私集地址,流程同平時淘寶一樣
買非自營商品用京東官集有少少麻煩:要先搵京東官集客服,問佢地攞到你附近自提點地址,將呢個地址加入你的京東地址並用此地址落單。最好再搵下有無運費券幫補下

伯爵府

czl115 發表於 22-6-1 20:56
你如果平時用開私集嘅話,可以考慮將京東件貨送去你間私集地址,流程同平時淘寶一樣
買非自營商品用京東官 ...

我都有諗過呢個方法,咁就可以京東加淘寶一齊買,集齊後再兩邊嘅貨一齊集運

子爵府

...

出現了

侯爵府

2024年龍年勳章

wlea 發表於 22-6-1 21:16
出現了

她一定眼尾跳

首頁

尾頁

跳至