夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 wingyaumama 的帖子

我真係唔敢同人講,一來講左好似你家姐咁,唔會比任何意見,可能係抒發左,但其實佢知道自己妹夫係咁都一定好失望,而且之後又要成日家庭聚,莫講過同媽咪講返外家,諗都唔敢諗
雖然我係話想幫佢維持形象,但係真係家醜唔想外傳係真

洋房

回覆 Belavizio 的帖子

其實呢一樣係我唯一覺得嘗試原諒佢既原因,我地plan 左12 月離開,好想過新生活,不過外國都大把大陸g 架,同埋到時返新工有新環境又驚佢搞三搞四,唉,真係宜家乜都會放大十倍,好辛苦,仲有呢半年都唔知點過,晚晚都失眠
但如果唔係移民繼續留香港,其實真係無乜信心再繼續,呢種猜疑日日疑神疑鬼我驚我有精神病,香港方便,返工lunch 放工經過都可以去,我真心天真,從來唔知無留意d大廈,原來咁多男人幫襯,真係如果可以揀,我希望我從來都無發現過

複式洋房

wingyaumama 發表於 22-6-18 21:59
佢之後咪自動加我 GPS、幾時放假,去邊,都講底、放工就回家、電話任 check、人工扣去開支後就比我!

係 ...

同你一樣我依家都唔會再check佢電話佢鍾意去邊就去邊!總之唔好俾我知

大宅

wingyaumama 發表於 22-6-19 07:30
我C6都一樣形象好好,就係咁先更傷心!我有同我家姐講成件事,我家姐好好借對耳仔比我,但冇比任何意見!
...

我同你既背景都好類似,但咁樣同一個人一齊生活好似重唔開心,亦做唔到你咁叻咁冷淡,原諒唔到,離開唔到,真係明白樓主既痛苦!

珍珠宮

無得輪到妳選擇原唔原諒喎........無錢無得SAY,妳連自己連同小朋友獨立生活嘅能力都無 (主要財政上)!!!

佢一定會叫G,妳都走唔到,妳同小朋友都要靠佢,妳相唔相信、原唔原諒已經無意義!! 妳無議價能力、無法獨立,目前只能咁......妳唔好諗佢啦,妳去搵錢先啦....... 依家依個年代,仲有港女係自廢武功 目前妳當佢係ATM,靠佢養D小朋友,妳用佢D錢同資源增值下自己、培養自己嘅搵錢能力把啦!!

睇牌面,佢唔叫G同搵女正常人都唔會信

男爵府

itssuck 發表於 22-6-19 08:27
回覆 Belavizio 的帖子

其實呢一樣係我唯一覺得嘗試原諒佢既原因,我地plan 左12 月離開,好想過新生活, ...

你咪天真, 雞哩家野office 都可以有, 人地外國身材仲好又性感, 點可能無, 如果你咁多情緒, 建議你一個人揾左社工/婚輔, 理清自己情緒, 如果你現在情緒咁差, 做的決定一定差, 仲要移民咁大件事, 而且我覺得係一定要話比家人朋友知, 好多家暴個d 問題就係覺得家醜, 結果男越黎越勁, 就貪女唔敢,而且女人要人支援, 至於點講, 揾個最熟你的人傾, 唔熟就比唔到意見

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實check乜check物都無用,有心搞搞震,可以N個方法。

如果暫時無得離開,唯有先好好儲個錢,好多野視而不見,無眼睇算啦,顧好自己同小朋友要緊

伯爵府

回覆 itssuck 的帖子

講真, 叫G呢啲係心引, 好難戒, 好似戒煙咁 , 當然有人成功 , 都要視乎佢決心 。我建議你用wingyaumama 嘅方法, 要佢 gps報導行蹤, 收入上繳 ,物業過你手, 令你有保障, 畀返信心你。 而家 ,佢求你回家,求你原諒, 你要把握機會爭取對自己對bb嘅利益。

伯爵府

你個CASE我反而更加唔想移民,萬一有咩事分開,留香港仲有娘家撐,移民左,點搞?

仲有,外國人對性仲開放,隨便打下友誼波仲勁過香港。如果佢有呢味野,去到邊都有架啦

洋房

回覆 cathngai 的帖子

唉 攤左牌 佢話會以行動俾信心我會改,但絕對無講gps, 上繳呢d, 層樓宜家放緊,我已經處於下風,因為佢都係一常男人既反應就係死口唔認話玩玩下hea 我,我再追問佢已經有d 起剛,話講左會改,就想完話題。我話大家傾下大家相處有無問題,佢就係咁話無問題,係佢自己錯同貪玩,要改既人係佢。
唔知可以點,但諗心一層,其實真係我已經打定輸數佢會再犯,想做到可以唔care 佢去邊做d 咩,睇完咁多文,唔覺得男人咁易改到,有d 係玩得仲叻左你以為佢改左。

洋房

回覆 花花b 的帖子

移左都係投靠我既親戚,佢個度無人無物,我宜家諗住如果真係touchwood, 到時至少我同個仔係外國,要分開佢一定會死返香港,就由佢

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

都年尾移民,到時開展新生活啦

子爵府

唔係潑你冷水,依家你連你最親的媽媽你都唔敢講,你到時去投靠親戚?

你自己考慮清楚自己想點先,我覺得依家唔係夾硬移民,反而係諗清楚係咪繼續同呢個人一齊,如果決定咗,跟住點樣行落去

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

itssuck 發表於 22-6-18 19:12
續,之前一星期前話發現老公wechat 識女仔,當初信左佢亦嘗試忘記,因為佢話佢只係撩女仔傾計,事隔一星期 ...
有仔女,請冷靜處理

伯爵府

itssuck 發表於 22-6-20 00:34

唉 攤左牌 佢話會以行動俾信心我會改,但絕對無講gps, 上繳呢d, 層樓宜家放緊,我已 ...

佢話行動畀信心你,你就應該打蛇隨棍上, 要佢畀gps你報告行蹤, 財政府物業由你掌管, 令你安心。
若果佢賴皮問番你,你即係唔信我啫。 你直接話畀佢知你嘅過往行為 , 真係好難令我相信你, 你真係決心改過, 又怕乜畀gps我, 財改物業歸我管, 令我對你有份信任。

洋房

又隔幾日,又係不斷嗌交既日子,佢一時起哂剛 一時又撒哂lum, 所以一陣好返轉頭又鬧過,我相信每一段關係都經歷呢d, 無可能一日就完全ko 哂成件事變返以前咁,我都相信呢個係持久戰,亦覺得我c6絕對唔容易對付,佢受軟唔受硬,叫佢上繳哂一定無可能,最尾只係整左個gps only

伯爵府

我覺得你C6唔簡單,佢同你玩心理戰, 佢真心悔改睇落都幾難, 若佢重視你真心挽留你, 佢應該好似wingyaumama 個C6咁, 自都畀gps 你,上繳薪金 令你對佢有番信心 ,畀番有安全感你。希望我諗錯, 祝福你

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

itssuck 發表於 22-6-20 23:10

又隔幾日,又係不斷嗌交既日子,佢一時起哂剛 一時又撒哂lum, 所以一陣好返轉頭又鬧 ...

佢都無誠意,佢睇死你走唔甩,住一日酒店就返去。

cathngai    發表於 22-6-20 23:46

子爵府

cathngai 發表於 22-6-20 23:22

我覺得你C6唔簡單,佢同你玩心理戰, 佢真心悔改睇落都幾難, 若佢重視你真心挽留你 ...

但係我到現在都係放不下!

就算佢做足,但一個你100%信任嘅人,一旦被發現出軌背叛,信任已全無,無論佢做乜,我都返唔到去以前!

伯爵府

回覆 wingyaumama 的帖子

起碼佢攞出誠意, 睇得出佢好在乎你, 希望佢真心悔改浪子回頭 ,你可以慢慢放下, 祝福你

首頁

尾頁

跳至