自由講場

跳至

首頁
12345...21

尾頁

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

gogogodee 發表於 22-9-15 08:57
你睇返佢d舊視頻,人瘦果時,淘寶拆箱….
完全係香港廣東話,冇鄉音
...
你留心聽下啦,雖然佢好努力。
佢D兄弟都係大陸人,你锑清楚聽先啦

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

謝分享

象牙宮

中山盤居然16萬買到連精裝。 中山碧桂園卓越協信天際
https://www.youtube.com/watch?v=rzGfgne5pao

必要買現樓。
公寓樓。

【12萬】買豪宅!100%現樓、送精裝https://www.youtube.com/watch?v=lmGrjuG7wak

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

謝分享

子爵府

回覆樓主:

其實內地真係堅方便,半夜仲可以美團宵夜 好正

不過有埋車更完美,滴滴出入都唔平,公交又太耐

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

好羨慕!

男爵府

回覆 gogogodee 的帖子

深圳再「封城」記 : 疫情期間最惡嘅係屋企樓下個保安?!

超嚴防疫措施 深圳人要逃離深圳?!

珍珠宮

ddkaka 發表於 22-9-15 08:56
淘俄羅斯板蟹,送到嚟仲係生嘅夠晒新鮮
我係大灣區已買咗樓,好想快啲可以上去睇驗下淘寶凍鏈呢樣 ...

超正。天貓超市啲身新鮮嘢都係即日到,限時到,包運.... 買傢俬又包裝....

珍珠宮

gogogodee 發表於 22-9-15 08:10

同在香港生活,其實分別都大,

好多不同類型嘅水果,即日到

侯爵府

幾年前睇呢啲分享片, 會睇得好開心。

但自從去年年初, 睇視頻就經中介隔山買牛, 入左一間樓花之後, 就感到樹搖葉落。

再加上join左業主群, 群內有埋國內業主, 見到佢哋嘅思想型態, 都咪話唔驚。

後悔、後悔、後悔

水晶宮

daijuju 發表於 22-9-15 09:49
超正。天貓超市啲身新鮮嘢都係即日到,限時到,包運.... 買傢俬又包裝....
...

試過淘梳化今日淘聽日到,快到呢

瑪瑙宮

SandyKL 發表於 22-9-15 09:01
FB見香港人分享在大灣區生活,周圍去食美食,睇見流口水,又平喎,環境又闊落,生活優閒,真係好想返去住。 ...

我都想.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Bbpig2014 發表於 22-9-15 10:05
幾年前睇呢啲分享片, 會睇得好開心。

但自從去年年初, 睇視頻就經中介隔山買牛, 入左一間樓花之後, 就感到 ...

請問咩原因後悔?

男爵府

stagea 發表於 22-9-15 10:17
請問咩原因後悔?

我哋業主群都好多香港業主,我哋香港業主都有小群,聯絡,國內業主好文明,文化水平好高,有修養…
仲有少部份業主唔文明,擲啲紙巾,小孩擲野落樓,同埋啲狗屎狗尿唔清理…最討厭。

大宅

之前停課時,上過深圳玩咗一段時間,確實食同玩都好正。

只係出行略麻煩少少,入地鐵時所有嘢要過機,酒精噴霧唔可以戴,液體又要過另一部機,又唔熟巴士啲線路,等的士又等好耐,有次試過等成大半個鐘⋯⋯人行道經常有單車同電池車飛馳,所以帶小朋友要多加留神。

侯爵府

stagea 發表於 22-9-15 10:17
請問咩原因後悔?

買左之後中央就打擊樓市及發展商, 又疫情, 樓花隨時有爛尾風險。 就算我嗰期收到樓, 二期、三期嗰啲又擔心仲起吾起得成, 所以又擔心會吾會比爛尾樓包圍。

加上咁短時間人民幣下跌、樓價下跌。

另外有國內業主成日話攪圍權, 又話管理員只是扮開工, 梗本冇咩野做, 所以吾會交管理費。又話停車場根本太貴, 吾會買, 就咁泊小區路面就得, 行為好野蠻

大宅

大灣區生活,冇病冇痛就可以,有病痛就麻煩!始終喜歡香港嘅醫療!

chyush    發表於 22-9-15 10:58

水晶宮

Bbpig2014 發表於 22-9-15 10:37
買左之後中央就打擊樓市及發展商, 又疫情, 樓花隨時有爛尾風險。 就算我嗰期收到樓, 二期、三期嗰啲又擔心 ...

喺邊個城市

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Bbpig2014 發表於 22-9-15 10:37
買左之後中央就打擊樓市及發展商, 又疫情, 樓花隨時有爛尾風險。 就算我嗰期收到樓, 二期、三期嗰啲又擔心 ...

咁誇張! 講到咁野蠻咁既, 請問是邊區?

小區路面泊車係唔洗俾錢, 但管理費唔交? 咁過態~

首頁
12345...21

尾頁

跳至