自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

ic310 發表於 23-3-21 18:55
都抵啊,又唔係成日返大陸,可能一個月先幾日.
想問下係咩公司買? 有冇卡名?
thanks

鴨聊佳,深水埗有好多

ic310    發表於 23-3-21 18:59

男爵府

回覆樓主:

鴨記的預付上綱卡,是Hong Kong mobi,可以上綱看看,上月買90元一年。用了兩次,上綱好暢順。

子爵府

回覆樓主:

家人前日去鴨記買左年咭,有效期一年共24gb, $90/張。12gb 中國,澳門,台灣共用, 12gb 香港用。

333s    發表於 23-3-21 19:46
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

子爵府

fitceo 發表於 23-3-21 19:10
家人前日去鴨記買左年咭,有效期一年共24gb, $90/張。12gb 中國,澳門,台灣共用, 12gb 香港用。
...
咁d卡睇唔睇到用左幾多數據?
thanks

子爵府

ic310 發表於 23-3-21 19:11
thanks

咁又唔知,未收到實物,其實唔係睇片,一定夠,我去深圳兩次,用中移動一咭兩號,仲share wifi俾老公, 都用唔到1g 一次。
再check 下,原來只用左0.16咋。 中移動每月有3g 大灣區數據。

ic310    發表於 23-3-21 19:16

子爵府

thanks

呢隻
attach0/tmp/phpaaLmM2

ic310    發表於 23-3-21 19:39
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

象牙宮

hhmum 發表於 23-3-21 17:22
係深水埗有款上網卡(不能打電話)係一年期中國、澳門、台灣都可以用$90張,我見都好多人買叫老公買番張好 ...

大陸攪銀行野無得上網真係好唔方便。

CS好心,用銀行 wifi
一年期90蚊中國、澳門、台灣 。okay wor
深水埗有款上網卡,叫什么?。
中國大陸即插即用

中國大陸上網卡 一年12gb 大陸不需實名登記 $95

ic310    發表於 23-3-21 20:24
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

瑪瑙宮

大廚勳章

ic310 發表於 23-3-20 17:35
上個月返左去幾日,開漫遊幾乎只係用百度地圖同微信,睇唔到用左幾多數據,截;數之後比電訊商收左$288.覺得有d ...

你不如問下電信公司。。有些日數plan 好似csl 68/3天。。買多些日子平啲。。。

咁就不用換卡又可上到FB IG google whatspps 。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

seaheart88 發表於 23-3-21 20:08
你不如問下電信公司。。有些日數plan 好似csl 68/3天。。買多些日子平啲。。。

咁就不用換卡又可上到FB I ...
因為我唔係連續幾日咁去,呢d plan可能唔太適合,多數係一開通3日後到期

瑪瑙宮

大廚勳章

ic310 發表於 23-3-21 20:26
因為我唔係連續幾日咁去,呢d plan可能唔太適合,多數係一開通3日後到期

可分開用的。。。好似csl 68/3天。。。半年內使用。。每24小時計一天
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

ic310 發表於 23-3-21 20:26

之前98/7天。。市道旺。。138/7天
attach1/tmp/phpLrxUta
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ic310 發表於 23-3-20 17:35
上個月返左去幾日,開漫遊幾乎只係用百度地圖同微信,睇唔到用左幾多數據,截;數之後比電訊商收左$288.覺得有d ...

鴨聊佳, 深水埗買 15日 $50張

水晶宮

thanks

睇唔到,c6 用咗一日、無睇片,無睇地圖,用咗500mb,我地個月費 plan 睇到剩餘幾多。

水晶宮

seaheart88 發表於 23-3-21 20:29
之前98/7天。。市道旺。。138/7天

Club sim 仲係 $78/7日。CSL 最好係成個家庭 plan 嘅卡都 cover,5張卡 $138/7日就好抵。

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-3-21 20:08

咁就不用換卡又可上到FB I ...

我之前用上網卡,而家都轉用返自己網絡商的day pass,貴幾蚊日,唔洗換卡,勁方便。

瑪瑙宮

大廚勳章

白毛毛 發表於 23-3-21 21:51
我之前用上網卡,而家都轉用返自己網絡商的day pass,貴幾蚊日,唔洗換卡,勁方便。
...

我而家個月費包左,每個月2G大灣區數據,所以暫時唔需要額外買

不過有時去日本或者泰國旅行,我都會用返自己個台嘅漫遊plan。。。習慣咗唔使換卡好爽。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-3-21 21:53
我而家個月費包左,每個月2G大灣區數據,所以暫時唔需要額外買

不過有時去日本或者泰國旅行,我都會用返 ...

我平日用公司提供的SIM卡,自己個plan買到最平養住個號碼。外遊就費事用公司啦,用咗就無理由唔覆email睇WhatsApp

你有無計過你去深圳一日要用幾多數據,或2G夠用幾耐?!想參巧下將來轉plan時用。

瑪瑙宮

大廚勳章

白毛毛 發表於 23-3-21 22:00
我平日用公司提供的SIM卡,自己個plan買到最平養住個號碼。外遊就費時用公司啦,用咗就無理由唔覆email睇W ...

有啊。。。。我呢排上過三次。。。每次用完之後我都隔一兩天就走上去睇返個數據餘額。。。

我發現大約一天之後就剩返1.8G。。。三次都咁上下
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-3-21 22:02
有啊。。。。我呢排上過三次。。。每次用完之後我都隔一兩天就走上去睇返個數據餘額。。。

即你一日用200MB,咁2G好好用

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

白毛毛 發表於 23-3-21 22:00
我平日用公司提供的SIM卡,自己個plan買到最平養住個號碼。外遊就費時用公司啦,用咗就無理由唔覆email睇W ...

唔睇片真係唔多
放下自在

首頁

尾頁

跳至