婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

crystal媽咪 發表於 23-8-30 08:17
應該差不多

過大禮個日奶奶剩係送左勁細左龍鳳額同鑽石戒指,我媽咪好嬲,跟住第二日錄左音比我,講左d難 ...
Thx JM 還原故事。

哇,條女原來比我想像中更「港」。

如果只係擺和頭酒了事,當吃餐飯囉。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kwhkwh 發表於 23-8-30 09:09
Thx JM 還原故事。

哇,條女原來比我想像中更「港」。

我冇cap原文
我都入來遲左

昨晚收pm,今早先睇到
「好女兩頭瞞」,但。。。。
而家即使擺和頭酒,大家也有條刺
唔係我烏鴉口,結婚我都唔睇好
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

mangofluffy 發表於 23-8-30 08:17
樓主呀媽話男家又唔係無錢
應該有錢嗰個係男家,女家可能無咁有錢又貪錢
不顧門當戶對嗰個可能係男家...
2條友心智未成熟兼無擔當。

可能公主5識拆, 一時心急搵左王子拆.
點知王子都係未見過大蛇呵屎, 一時心急搵call 老細出頭.
又點知人地老闆原來有底氣, 一於玩大佢.

公主5檢討自己行為5怪個始作俑者反而怪人地老闆, 正宗巨嬰上身.

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

未結已經搞成咁,仲要同奶奶低聲下氣道歉

不過咁,唔知禮金比幾多,如果覺得男家出手低,自己嫁得委屈,唔結算啦。

大宅

加油 咁蠢都有嘅~

複式洋房

回覆 lojo11 的帖子

Agree 有都算係咁

大宅

crystal媽咪 發表於 23-8-30 08:17
應該差不多

過大禮個日奶奶剩係送左勁細左龍鳳額同鑽石戒指,我媽咪好嬲,跟住第二日錄左音比我,講左d難 ...

咁都得? 究竟樓豬係無腦定無家教呀

子爵府

人哋點知你親戚送果個有幾大?
如果你親戚打兩斤一隻, 唔通又要同佢鬥咩?
無規定做99送既龍鳳鐲要幾大吧... 你媽覺得面子過唔去咪自己買對最大既囉..反正都係比自己個, 又有禮金酒席幫補, 無壓力.

民房

回覆 crystal媽咪 的帖子

過大禮意頭野來大家開開心心攪結婚... 唔通要買埋樓車咩.....

男爵府

2024年龍年勳章

我都買咗1 對龍鳳䤥+金介子比新袍, 有2両幾, 自問唔係有錢人家, 重比咗十幾萬佢地擺酒, 但係結婚安排上都有些唔開心, 安排自己媽咪2套晚裝, 我1套, 最後我自己去租多1套. 可以點.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊