自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

brother4 發表於 23-10-21 22:06
好似講大學宿舍

我諗係家姐或者細妹,大家都冇結婚一齊住。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

搬開囉!但間屋係邊個??

侯爵府

Subconscious 發表於 23-10-21 21:01
佢用晒我啲食材,之後係有買番,但不放原位,放喺自己先知嘅地方,令我以為冇得用,要改菜式,問佢先知原來 ...

你個case令我諗起以前同朋友合租,佢將啲未洗嘅衫放入洗衣機當洗衣籃,煮完飯又唔洗碗就咁放sink,我都大開眼戒,第一次見咁自私嘅人,同住半年頂佢唔順嗱嗱聲搬走

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

衫呢啲簡單啦, 咪連衣架收擺落佢床囉

食物佢自私就冇計

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Lilyforest 發表於 23-10-22 11:57
講得永別嘅一定係99

似啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Lilyforest 發表於 23-10-22 11:57
講得永別嘅一定係99

未必架
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Subconscious 發表於 23-10-21 21:01
佢用晒我啲食材,之後係有買番,但不放原位,放喺自己先知嘅地方,令我以為冇得用,要改菜式,問佢先知原來 ...

可唔可以唔幫佢收衫,自己買一批新衣架,用完放入房,由得佢啲衫

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

hiragana 發表於 23-10-22 00:53
睇下咩關係啦。
用個膠袋寫住自己個名袋住食材。
收咗佢啲衫劈埋一二邊

諗起周星馳同張學友果套咖喱辣椒,佢地同住嗌咗交,會係自己物品上邊寫名

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

食物貼晒自己名, 衣服收晒放係佢床上 。 自己買一批專屬衣架 。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊