時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

kl1 發表於 23-11-12 00:40
唔好講呢啲廢話啦!而家死得最多嘅係巴勒斯坦平民,兒童,醫生。啲惡魔死不足惜!
...

真相

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

但點解全世界都好似怕再以色列咁, 無人敢話要制裁佢哋, 好似怕在佢哋咁, 是否因為有尾國佬撐?

伯爵府

mickeyeva 發表於 23-11-12 00:45
但點解全世界都好似怕再以色列咁, 無人敢話要制裁佢哋, 好似怕在佢哋咁, 是否因為有尾國佬撐? ...

係,美國佬同以色列非常友好,美國提供好多武器畀以色列

珍珠宮

mickeyeva 發表於 23-11-12 00:45
但點解全世界都好似怕再以色列咁, 無人敢話要制裁佢哋, 好似怕在佢哋咁, 是否因為有尾國佬撐? ...

又不是
中國及俄羅斯不會怕以色列
而且呼籲雙方停火

伯爵府

牛年勳章

kl1 發表於 23-11-12 00:26
以色列假設只要係巴勒斯坦人就係哈馬斯,但咁樣只會有更多哈馬斯出現

有討論係話,以色列政府不顧外界批評,咁狠咁攻打係想轉移國民視線。因為呢一次戰爭嘅源頭,係哈馬斯突襲但以色列政府毫無準備,國民對政府不滿。所以要做到好似為國民報仇咁,等d 人淡忘收集情報不力。
我反對戰爭,烏克蘭俄羅斯搞左年幾,宜家又以色列巴勒斯坦,最近又有中東地區⋯⋯ 希望2024 來臨,世界慢慢變返和平d

水晶宮

2024勳章

呢幾日見到巴勒斯坦平民舉高手、舉白旗,在以軍槍枝下逃離故土,好似抗日戰爭片段咁

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

水晶宮

2024勳章

kl1 發表於 23-11-12 00:16
以色列駐聯合國代表狂妄地說要把發佈新聞的戰地記者全部殺害,實在太狂!
...

中東小霸王今次見識到

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

不能停火
而且所有巴勒斯坦人都要被滅絕
美國有議員(猶太人妻人)已經講到出口

https://www.theguardian.com/us-n ... e-salzman-palestine

In the speech in support of the ceasefire resolution, the Democratic Florida state representative Angie Nixon said: “We are at 10,000 dead Palestinians. How many will be enough?”

“All of them,” Michelle Salzman called in reply.

The Florida state house later voted 104-2 to reject Nixon’s resolution.

伯爵府

8.43 复制打开抖音,看看# 巴以冲突 # 巴以冲突战火升级 # 巴以纪事 小姐姐全程跟拍以军大兵骚扰学校,记者在场也阻止不了... https://v.douyin.com/iRkgncS4/ 09/14 [email protected] ygB:/

伯爵府

nisha 發表於 23-11-12 00:51
有討論係話,以色列政府不顧外界批評,咁狠咁攻打係想轉移國民視線。因為呢一次戰爭嘅源頭,係哈馬斯突襲 ...

仲有巴基斯坦同印度,緬甸內部都打緊

伯爵府

雨潤和適 發表於 23-11-12 01:00
不能停火

所以更加引證以色列要滅巴勒斯坦人然後雄霸中東。

伯爵府

czl115 發表於 23-11-12 00:54
呢幾日見到巴勒斯坦平民舉高手、舉白旗,在以軍槍枝下逃離故土,好似抗日戰爭片段咁
...

十足十!試問邊個想離開自己家園,離開咗一切要重頭開始,點樣生活落去係好大問題。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

kl1 發表於 23-11-12 01:05
所以更加引證以色列要滅巴勒斯坦人然後雄霸中東。
根本就係魔鬼
難為佢地既神仲標榜自己為慈愛

伯爵府

雨潤和適 發表於 23-11-12 01:12
根本就係魔鬼
難為佢地既神仲標榜自己為慈愛

攞本聖經就話個地方係佢哋,真係無溪!

伯爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

nisha 發表於 23-11-12 00:51
有討論係話,以色列政府不顧外界批評,咁狠咁攻打係想轉移國民視線。因為呢一次戰爭嘅源頭,係哈馬斯突襲 ...

以色列一向精於收集情報
點會唔知
我覺得根本專登由得哈馬斯突擊
殺咁幾百個以色列/唔關事既人
佢先有藉口一次過清曬d巴勒斯坦人
霸佔曬耶路撒冷 唔洗再留手

伯爵府

“將40嬰兒斬首”
已經證實是以方故意造謠,為血洗加沙助
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23708713

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2024年龍年勳章

雨潤和適 發表於 23-11-12 01:00
不能停火

離譜!

首頁

尾頁

跳至