自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Horsebbj 發表於 24-1-19 13:46
放下自在

無錯

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

麟媽媽 發表於 24-1-19 11:49
我daddy走了2年,我妹keep住個number 一年之後取消,幾個月之後已經有人用左,應該係一個鍾意滑浪嘅男人用 ...

我都係,WhatsApp 聽返,想再次聽到把聲只能咁做

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

比著我唔會叫同問個仔,介唔介意用公公舊電話號碼,自己一齊與爸爸記憶在心中就好啦。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

上次問電訊商,職員話幫我send email問公司再覆我,之後根本都無覆我

珊瑚宮

回覆樓主:

想問, 有邊個台可以最平keep住電話號碼
爸爸走左, 佢個電話年中到期, 我地都想keep住

男爵府

Horsebbj 發表於 24-1-19 15:35
懷念放在心中就夠, 不需要日望夜望, 太過掛住亦令到往生者不捨得走

你呢句係岩,但真的好掛念,難以放下

大宅

留住個號碼其實都無咩意思,人已不在,又唔會影之前既whatsapp訊息,除非連你個仔都有情意結,想用公公個號碼

伯爵府

Horsebbj 發表於 24-1-19 13:46
放下自在

都唔係呀,好彩仔用爺爺個號碼,我明明去管理處改咗聯絡我,點知有日屋企水喉爆咗,管理處竟然係打老爺電話,好彩仔聽咗,我哋即刻趕返去閂水喉
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

珍珠宮

Horsebbj 發表於 24-1-19 15:35
懷念放在心中就夠, 不需要日望夜望, 太過掛住亦令到往生者不捨得走

太過掛住亦令到往生者不捨得走<<呢個講法我都聽過。

男爵府

cbeyond 發表於 24-1-19 15:49
...

中移動同電訊數碼都有,中移動純語音包牌照費飛線舊價$35。

珍珠宮

...

club sim $6 一年,不能打入

csl hello , $20 半年,可正常用

珊瑚宮

sogreen 發表於 24-1-19 16:06
中移動同電訊數碼都有,中移動純語音包牌照費飛線舊價$35。

Thank you

珊瑚宮

babytt2 發表於 24-1-19 16:14
club sim $6 一年,不能打入

csl hello , $20 半年,可正常用

Thank you

男爵府

lik_erica 發表於 24-1-19 09:42
爸爸過左身3年,以前用開既電話號碼已經cut左,而家我仔升中想岀部電話俾佢,唔知有咩方法可以有機會用返我 ...

你直接行去各電訊商,話想出電話號碼,佢會幫你喺電腦打個號碼搵

公爵府

...

sun mobile 34元一個月

公爵府

lilysun123 發表於 24-1-19 17:35
sun mobile 34元一個月

無數據

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

lik_erica 發表於 24-1-19 09:42
爸爸過左身3年,以前用開既電話號碼已經cut左,而家我仔升中想岀部電話俾佢,唔知有咩方法可以有機會用返我 ...

你試吓去原本你爸爸電話響cut台時嗰個電訊公司,問吓佢有冇呢個電話號碼。
早個月我喺Smartone問過,我又係想八下我一個好耐之前嘅電話號碼唔知可唔可以搵返,佢話要同台先至check到,佢哋話通常號碼會凍結一段時間(年計)先至放返出嚟。
佢哋跟住chk到有用戶登記,仲已經用咗一段時間,叫我死心

珍珠宮

頭一兩年keep 住就話萬一有老朋友打嚟可以通知一聲啫,都三年啦,真係無必要。

伯爵府

回覆樓主:

咁耐可能都未必得呀,或者個電話已經畀咗第二個人用。
我c6系佢爸爸走咗三個月內用咗佢爸爸嘅電話號碼,當時我好奇怪佢會咁做,因為佢本身個電話號碼同我一齊出,係一個好靚嘅number,但我都由佢,可能真係一個情感嘅轉移,我唔會明。。。。

伯爵府

回覆樓主:

我呀姨過咗身7年,姨丈一直有交電話費。我每次過時過節同佢生日都會send whatsapp畀佢。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊