自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

emilylam 發表於 24-1-23 20:31
福寶是唯一一隻唔想佢回祖國的熊貓 兩位韓國爺爺太有愛了,真怕福寶回國後會抑鬱,姜爺爺話福寶 ...

咁係咪即係未confirm去邊度?

子爵府

emilylam 發表於 24-1-23 21:27
有流量的熊貓待遇會好d,沒流量的有啲好慘 小奇跡回四川都麻麻,好似抑鬱了,以前在美國起碼可 ...

我印象中小奇蹟佢好乖好生性,希望佢快啲適應嗰度啲生活,開開心心啦

水晶宮

missshasha 發表於 24-1-23 21:33
咁係咪即係未confirm去邊度?

未知

侯爵府

missshasha 發表於 24-1-23 21:35
我印象中小奇蹟佢好乖好生性,希望佢快啲適應嗰度啲生活,開開心心啦

睇呢2日小奇迹出外場視頻,佢開始適應喇,已經無早前躲喺渠邊嘅情况。

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

有流量的熊貓待遇會好d,沒流量的有啲好慘 小奇跡回四川都麻麻,好似抑鬱了,以前在美國起碼可 ...

小奇跡喺美國時已經同美香分開左, 因為美香有驅逐行為

侯爵府

你有無睇呢2日小奇迹出外場視頻?佢已經開始適應啦仲好開心咁食竹筍,喺抖音亦有視頻講解小奇迹適應期嘅問題。

水晶宮

Lilyforest 發表於 24-1-23 21:45
你有無睇呢2日小奇迹出外場視頻?佢已經開始適應啦仲好開心咁食竹筍,喺抖音亦有視頻講解小奇迹適應期嘅問 ...

最近無見到,適應就好了 早前見牠唔太開心和有刻板行為

侯爵府

褔寶返四川大熊貓保護研究中心碧峰峽的話, 果度同熊貓原生態環境相近, 每隻熊貓都有好個山頭, 超級大, 可以做山寨王, 褔寶會玩得好開心的。

伯爵府

回覆樓主:

福寶去北動好D.北動有萌蘭三太子.佢係大暖男. 會識照顧福寶. 令福寶快D習慣新環境.

伯爵府

naicha 發表於 24-1-23 21:58
褔寶返四川大熊貓保護研究中心碧峰峽的話, 果度同熊貓原生態環境相近, 每隻熊貓都有好個山頭, 超級大, 可以 ...

福寶唔可以去碧峰峽. 佢呀媽愛寶(以前叫華妮)細個時就係果度大. 比人打架.你去小紅書看.D熊貓係碧峰峽好似乞兒咁污卒卒架.
attach0/tmp/phpqmmfqZ

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

emilylam 發表於 24-1-23 21:30
在中國電擊繁殖好難避免 太不人道了,熊貓要承受極大痛苦

吓?係咁架?

水晶宮

naicha 發表於 24-1-23 21:58
褔寶返四川大熊貓保護研究中心碧峰峽的話, 果度同熊貓原生態環境相近, 每隻熊貓都有好個山頭, 超級大, 可以 ...

北動比四川好太多,福寶嘅媽媽愛寶未去韓國時係碧峰峽比人打過

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

水晶宮

MRS.KAREN 發表於 24-1-23 22:14

樓上有jm話小奇跡比之前好好多了,小奇跡在網上流量都好高,相信唔會待薄小奇跡,網民都監測住吧

珍珠宮

emilylam 發表於 24-1-23 22:17
樓上有jm話小奇跡比之前好好多了,小奇跡在網上流量都好高,相信唔會待薄小奇跡,網民都監測住吧
...

希望啦。

子爵府

Lilyforest 發表於 24-1-23 21:40
睇呢2日小奇迹出外場視頻,佢開始適應喇,已經無早前躲喺渠邊嘅情况。
...

咁就好啦

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

ballonbb 發表於 24-1-23 22:09
福寶唔可以去碧峰峽. 佢呀媽愛寶(以前叫華妮)細個時就係果度大. 比人打架.你去小紅書看.D熊貓係碧峰峽好似 ...

唔好成日睇埋晒啲謠棍亂講啦

https://www.douyin.com/search/%E4%BD%B3%E9%98%B3%E5%A4%A7%E7%86%8A%E7%8C%AB?modal_id=7322686045038873896

人哋香香喺碧峰峽唔知過得幾好,奶媽又有耐心

https://www.douyin.com/user/MS4wLjABAAAAcatr4iERb2sJ1vGhvo-gxPt2hEHOwj6iSKgMUSeFBQCMR-YWKEVwtTnjrCt5x3Jz?modal_id=7326594844632141093

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

豆瓣有個熊貓小組,入面有好多熊貓資訊,對熊貓有興趣可以去嗰個小組睇吓,有時網上流傳啲嘢唔一定準確,我去得嗰個小組多先發現好多謠棍靠熊貓賺流量幫自己搵食

福寶返到碧峰峽其他唔講,食物肯定豐富過而家好多囉
https://weibo.com/6000200668/4987662457112177
https://weibo.com/5261321738/NCVrsA7QJ#comment

伯爵府

福寶係唯一一隻我唔想佢返中國的熊貓,喺韓國有兩位愛心爆棚的爺爺愛錫真係生活得好幸福

侯爵府

敬亭綠雪 發表於 24-1-23 22:39
唔好成日睇埋晒啲謠棍亂講啦

https://www.douyin.com/search/%E4%BD%B3%E9%98%B3%E5%A4%A7%E7%8 ...

內地有班人專黑內地圈養嘅熊貓飼養員,佢哋連熊貓基本知識只一知半解就扮專家,有啲仲過份到將飼養負私生活起底。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊