自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

琥珀宮

trenycebaby 發表於 24-3-6 10:35
鐘意喺返香港消費
我嘛嘛地,覺得食嘢冇保證同啲人嘛嘛地

深圳食係好同比較平
其他就冇香港咁多野行,所有商場都差不多,去近同遠都分別不大
但如果鐘意齋行睇風景嘅係唔錯

伯爵府

la_source 發表於 24-3-6 11:09
其實我地都係前幾個月去得多,平時夜晚朋友約都係留香港
EVEN 星期六日唔北上,我都係留HK消費

我前日睇完飯氣攻心2先同老公講,應該拍多啲呢啲戲,映得海洋公園好靚,仲有間WM酒店,我住過,真係好正。呢啲先係軟實力,sell香港靚嘅一面。

我從來都覺得香港好好,要山有山,要水有水,只係三年疫情,我哋窿窿罅罅都去勻,依家又有港車北上,我哋自然選擇假期外出,去睇下唔同嘅地方文化。

我哋出咗去,政府便要諗嘢吸引人入嚟,咁先叫有交流,但點吸呢?就要有諗頭,唔好人做你又做,搞到無晒特色!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

琥珀宮

singdream 發表於 24-3-6 11:11
我去咗幾次之後,覺得好悶,已經冇晒新鮮感,同埋發覺啲食物好多添加劑,我老公話上去餐廳食完嘢,d屎特別 ...

上去打邊爐就算,其他都好多油,佢地鍾意多油煮食

大宅

鐘意喺返香港消費

一半一半啦

唔鍾意車程長,洗手間

好的就消費大部分係平嘅,景點又新鮮

子爵府

回覆樓主:

近排去過一次,街邊馬路仍然多車多擺攤,感覺唔係太乾淨。

不過唔抗拒,最大考慮都係交通關過時間,好怕逼同排隊。

複式洋房

深圳消遣,食飯唔算好平可以說貼近香港價錢只是餐廳地方夠大坐得舒服二個星期前在莊士敦廣場吃中菜9:15叫賣單,9:45要離場員工放工香港自己都唔想搞好經濟何來叫夜賓紛????

子爵府

回覆 trenycebaby 的帖子

me,主要係懶過關,响香港我唔會食好貴,即是車仔麵牛腩呵-河呢d,間中去下放題,*火鍋,其實唔會差好多錢

大宅

回覆樓主:

未去過上去行下都好,咁唔買野都要食野,所以食既消費就走唔甩,其他就岩先會買,冇話好鍾意或唔鍾意

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Kuri 發表於 24-3-6 11:16
我前日睇完飯氣攻心2先同老公講,應該拍多啲呢啲戲,映得海洋公園好靚,仲有間WM酒店,我住過,真係好正。 ...

唔抹剎原本嘅吸引力已經要多謝佢

男爵府

一有少少唔乾淨會痾,我上過幾次都肚痛肚痾,我本人問題,我家人冇事。
另外,d大陸佬周街吐痰,衛生常識好差,條街又多電動單車係行人路好危險。
我係因為工事上去冇辦法,否則免得去。

子爵府

2024年龍年勳章

有! 唔中意同人迫
一年冇一次

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我前日睇完飯氣攻心2先同老公講,應該拍多啲呢啲戲,映得海洋公園好靚,仲有間WM酒店,我住過,真係好正。 ...
JM, 有共鳴, THAT'S THE POINT
大佬,呢度唔係甘甘時代既北寒呀

永世活係自己度

所以呢個朋友唔知係顏色定正治問題啦,但MADE IN CHINA又係咁食, 我地都冇佢咁好氣

男爵府

siugocandy 發表於 24-3-6 11:40
一有少少唔乾淨會痾,我上過幾次都肚痛肚痾,我本人問題,我家人冇事。
另外,d大陸佬周街吐痰,衛生常識好 ...

我最怕好食但係吾知食緊啲咩嘢落肚

珍珠宮

我麻麻地, 吾岩食, 但會行下街既

水晶宮

個個月放煙花囉

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我自己到以家通左關咁耐都無興趣上,身邊朋友,同事講到點好玩點平,但我都唔想上,都怕上落要排隊.我有朋友連回鄉証唔見都無再申請番.

公爵府

回覆樓主:

興趣不大,但唔抗拒。幾個月去一次都ok。都係主力留港消費多。

瑪瑙宮

無特別鈡意唔鈡意. 多 d 地方選擇去下都好丫.

食野我都怕油/重味, 試過仔帶我去木屋就好唔啱我, 好油重味, 佢地就鈡意, 我一邊食一邊洗走 D 油我覺得好影响佢地個 feel , 都唔會再跟佢地上. 揼骨過埋夜, 試左又唔太啱我.

祖國咁大, 好多我都未去過, (其實我淨係去過羅湖城, 福田關口對出之麻 )
行得走得唔知得幾多年, 一向唔想去其他地方. 祖國我有興趣多 d , 我都會多 d 上去行下睇下. 食野就小心 d 囉.

我有同事個個星期上, 佢鈡意食野買野. 聽佢講食乜食乜睇相都吸引又平, 我食量細偏淡享受唔到了.

水晶宮

鐘意喺返香港消費

住得遠(指遠離邊境)所以冇諗過。我平日連過海都懶。

伯爵府

深圳一日遊.

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊